Ja z kolei bardzo lubię opryskiwać HT i zapach tymianku, szczególnie na balkonie.
Czy mogę pod daszek z pomidorami podsypać ścięte zioła majeranku, tymianku. oregano, szałwi i różnych mięt?
Czy to bardzo głupi pomysł ?
Pozdrawiam
1. kiedy ostatni raz je zdrowe widziałeśelektronic-27 pisze:Witam wszystkich.
Mam pod folią posadzone pomidory, mają już owoce (fakt że jeszcze zielone, ale mniejsza o to) i dzisiaj zauważyłem że coś się dzieje z liśćmi. Na całą folię tylko jeden jest nietknięty.
Co się z nimi dzieje? Kilka tygodni temu były pryskane Miedzianem. Gdzieś czytałem, że może im zaszkodzić przelanie, albo niewłaściwe podlewanie. Ale to wykluczam, są podlewane przed wieczorem, jak się ochłodzi, a woda stoi na dworze i się ogrzewa. Więc co je siekło?
art.http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=1407Środków miedziowych nie wolno stosować w okresach wysokiej temperatury (powyżej 22OC), zwłaszcza podczas kwitnienia i zawiązywania owoców, ponieważ mogą uszkadzać zawiązki.
Może kogoś to zainteresuje bo zagadka rozwiązanaRybka pisze:Wie ktoś co to jest??? Bo jak żyję czegoś takiego nie widziałam![]()
To jest Big Rainbow i na obu wysianych sadzonkach mam takie same zmiany i są tylko na dole łodygi. U góry już są normalne. Łodyga jest twarda i tego nalotu nie da się zetrzeć.
Sugerujesz, że miedzian jest niedziałającym środkiem? Co polecasz zamiast niego?jokaer pisze: Nie mówiąc, że miedzian to psu na budę.
Beato,Rybka pisze:Może kogoś to zainteresuje bo zagadka rozwiązana