Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Super ten staw ;:oj
Daj tam pałkę wodną i koniecznie jakiegoś storczyka,kukułkę bo tania ;:108
Spójrz na sklep sadzawka ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko staw już piękny, a rozplenica, czyściec i rozchodnik świetnie skomponowałaś. Pracy w ogrodzie zawsze dużo, życie czasem zaskakuje i trzeba odłożyć na kolejny sezon. ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oczko widzę się robi dalej. Będę domagała się na bieżąco fotek :lol:
Świecznicą dzisiaj się zachwyciłam podczas lektury jakiejś gazety i poszperałam w necie i muszę ją mieć :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Fajny masz warzywnik ;:138 . A ten stół z ławeczką ;:173 . Tylko siadać i zajadać :lol: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zachwycająca ta przestrzeń i przejrzystość pod Twoimi drzewami :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej hej. Wszystko w porządku? Nie widać koleżanki, zapracowana?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Zdecydowanie trawki powinny być przy oczku, to je ożywia i daje schronienie różnym żyjątkom.
Ja też nie wykonałam planów na ten sezon, więc obie będziemy powtarzać o ile zimą ich nie zmienimy :;230 co zdarza się dość często. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko, poczytałam, ale nie mogłam obejrzeć żadnych zdjęć... Nie wiem dlaczego się nie otwierają, muszę zajrzeć innym razem, a taka byłam ciekawa zmian w ogrodzie. Tym bardziej, że piszesz, jak jest ładnie teraz. Chciałam zobaczyć staw. Piszesz, że jesteś zadowolona z budlei, a u mnie wymarzały.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Witajcie po krótkiej przerwie. Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałam, smutki jesienne mnie dopadły, gości w moich skromnych progach też jak na lekarswo ;:224 , a do tego dużo teraz pracy i innych obowiązków. Na działce nie byłam już dwa tygodnie i niestety teraz z wiadomych względów też mnie nie będzie. Zdjęcia mam zaległe, z przed 3 tygoni, pewnie już nie aktualne ;:222 ale zawsze jakieś. Widzę też, że powstał jakiś proplem ze zdjęciami, więc muszę się wpierw z tym uporać :wink: .
Więc może odpowiem, bo ze względów technicznych zdjęć na razie nie ma.....
takasobie pisze:Piękne słoneczniki! Ja sieję je co roku ale potem piele, bo myślę, że topinambur wyrósł ;:306
Fajna świecznica! Lubie takie kształty w ogrodzie. A trawy nad stawem koniecznie muszą być! W zasadzie już są, a te co są wyglądają bajecznie! ;:333 Ten rozchodnik czerwony tez fajnie pasuje. A kosmos - miodzio!
Miłeczko , słoneczniki w kosmos wystrzeliły , a kosmosów już nie ma :;230 . Dziękuję za pochwały :oops: , staw zostawiony( jak wszystko ) na przyszły sezon, trawy muszą być , masz rację. Wertuję różne strony jak mam czas , powiem Ci że bardzo duży wybór, a staw przy tym malutki ;:306 . Będzie ciężki orzech do zgryzienia. Świecznica ledwo dała radę po tych suszach i braku opieki, ale dała, a rozchodniki już zamówiłam inne, są rewelacyne.
gracha pisze:Dorotko na stawie brakuje kaczuszek,moja sąsiadka zrobiła oczko i już kaczuszki pływają,dlatego skojarzyło mi się ;:306
widoczki masz śliczne ;:215
Grażynko ;:306 mam nadzieję, że zagoszą, obok mają bajorko, ale kto wie, może Wadera się nie wsytraszą, też mi się marzy taka kacza rodzinka :;230.
irminka pisze:Dorotko, piękny staw, piękna wokół przestrzeń, tylko się zachwycać ;:167
Irminko cieszę się, że dotarłaś do mnie, dziękuję za pochwały. Jest jeszcze dużo do zrobienia, a przede wszystkim muszę popracować nad widokami jesiennymi. Niestety ciągle brakuje tego słońca i kolorów liści, krzewów ,szczególnie w tak piękną złotą jesień.
Tulap pisze:Super ten staw ;:oj
Daj tam pałkę wodną i koniecznie jakiegoś storczyka,kukułkę bo tania ;:108
Spójrz na sklep sadzawka ;:108
Mati storczyka mam już obiecanego, pałka wodna do załatwienia ;:224 , w sadzawce naprawdę jest duży wybór roślin . Jednak wpierw musze ogarnąć, kształt i wykończenie stawu, kamienie, progi, doprowadzenie wody, później reszta. Na razie wokół rośnie wszystko to co posadziłam wcześniej wokół wielkiej dziury w ziemi :;230
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 pisze:Dorotko staw już piękny, a rozplenica, czyściec i rozchodnik świetnie skomponowałaś. Pracy w ogrodzie zawsze dużo, życie czasem zaskakuje i trzeba odłożyć na kolejny sezon. ;:108
Soniu, dziękuję , przytakę Tobie, mi też się podoba to zestawienie, ale to przypadkowo, jakoś tak wyszło. Teraz to zestawienie jest jedynym fotografowanym zestawieniem w moim ogrodzie :;230 . Masz rację z tym odkładaniem, wiem czasami się czegoś nie uda zrobić , czegoś zaplanowanego wcześniej, ale ja strasznie nie lubię takich odkładanek, niedokończonych, a nawet nie zaczętych spraw, tak mam :wink: .

Gosia ;:196
PEPSI pisze:Oczko widzę się robi dalej. Będę domagała się na bieżąco fotek :lol:
Świecznicą dzisiaj się zachwyciłam podczas lektury jakiejś gazety i poszperałam w necie i muszę ją mieć :D
oczko stanęło, silne ręce zawetowały w tym sezonie, koniec pracy. Świecznica fajna, ale nie wiem czemu tyle muszek przy niej ostatnio latało, zapach obłędny, może on przyciąga. Jest kilka fajnych odmian, niestety lubią wilgoć , której w tym roku brakowało, mogłabyć jesze ładniejsza, bo już drugi sezon siedzi. Ale warto ją mieć. Gosiu widziałam drugi wpis , trochę zajęta, ale wporządku, może niedługo zdradzę, co mnie tak absorbuje :wink: , a jak tam przyszła babcia się miewa, lata już po sklepikach z ubrankami. :wink:
Edyta1 pisze:Fajny masz warzywnik ;:138 . A ten stół z ławeczką ;:173 . Tylko siadać i zajadać :lol: .
Edytko :wit dziękuję, to właśnie taki kącik przy warzywniaku. Zrywasz, obmywsz( lub nie), siadasz i zjadasz. Lubię to miejsce.
wanda7 pisze:Zachwycająca ta przestrzeń i przejrzystość pod Twoimi drzewami :D
Wandziu witam w skromnych progach i dziękuję. Tak przejrzystości u mnie nawet za dużo :;230 Część roślin padła, teraz liście opadły, drzwa wiatr obalił, zmieniło się wszystko. teraz tylko mieć pomysł co dalej , w którym kireunku się udać.
kogra pisze:Zdecydowanie trawki powinny być przy oczku, to je ożywia i daje schronienie różnym żyjątkom.
Ja też nie wykonałam planów na ten sezon, więc obie będziemy powtarzać o ile zimą ich nie zmienimy :;230 co zdarza się dość często. :uszy
Trawski będą, lista jest długa , ale wszystko po kolei bo znowu planów narobię i nie wykonam :;230 . W sumie pocieszyłaś mnie że też planów nie wykonałaś, wiem jestem okropna, ale jakoś mi lżej jak słyszę, że nie tylko ja nie dałam rady ;:196 .
Tamaryszek pisze:Witaj Dorotko, poczytałam, ale nie mogłam obejrzeć żadnych zdjęć... Nie wiem dlaczego się nie otwierają, muszę zajrzeć innym razem, a taka byłam ciekawa zmian w ogrodzie. Tym bardziej, że piszesz, jak jest ładnie teraz. Chciałam zobaczyć staw. Piszesz, że jesteś zadowolona z budlei, a u mnie wymarzały.
Izo witam, cieszę się że zaglądasz czasami, nie wiem czemu nic nie widać, muszę to rozwiązać. Właśnie czytałam o ścieżkach u Ciebie, bardzo ciekawa lektura, ścieżki i podjazd też mi się marzy, ale nie chciałabym ( oczywiście jak już dojdzie do planów) żeby wyldądał sztucznie, nienaturalnie, żeby fajnie się wkomponował w otoczenie. Niestety jestem też w trakcie poszukiwań w sklepikach himalajskiego Fat Domino- ciekawe przez kogo :;230 .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to żyjesz jak piszesz. ;:196
Babcia już siedzi jak na szpilkach. Kubuś ma więcej ciuchów niż szafa może pomieścić. Nie umiem się powstrzymać pprzed takimi zakupami. A Zuza mi dzielnie pomaga. Jeszcze miesiąc i zaczniemy tupać nóżkami i czekać .
Świecznicę muszę mieć. Już przeszukałam sklepy online ale może w realu znajdę. Tak wolę.
Wader z kaczkami jest bez szans.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jest Dorotka,no i dobrze,zdjęcia mniej ważne ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I wzajemnie, mnie też lżej ;:306 , że nie tylko ja jestem w tyle z realizacją planów.
Gdybyś gdzieś znalazła ostnicę olbrzymią to daj znać, szukam od zeszłej wiosny i nie znalazłam do tej pory.
Jak tam prace, już dobiegają końca ?
Grażyna.
kogro-linki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia znaczy się żyję ;:306 . Z tymi zakupami tak myślałam, też bym tak latała. :;230 Ale koniecznie się pochwal jak już nastąpi ten dzień. :wink:

Mati rozwiązałam problem ze zdjęciami już wstawionymi , ale do tych zaległych nie mam na razie głowy ;:224 . A jestem jakże, co jakiś czas zerknę, ale mało się dzieje ostatnio u mnie (oczywiście ogrodowo) więc się nie udzielam. Podpatruję ogrody, jeszcze tyle ogrodów w kwiatach, u mnie już dawno mróz zrobił swoje, a to była tylko jedna noc ( czasami jedna noc wystarczy ;:224 :;230 ). Abonament się skończył w fotosiku, podsyłałeś kiedyś darmowy link. Preślesz? Zerknę.

Grażynko, linka wysłałam. Widzisz jak można się podbudować, ja nie zrobiłam , Ty nie zrobiłaś i lżej się robi :;230 . Jakie prace?, na działce już nie byłam 3 tygodnie, teraz jedziemy pograbić, a będzie co grabić.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No tak ....listopad to liści opad.
Na pewno będzie co robić.
Cierpliwie poczekam na twoje dalsze fotki.
Mnie też abonament Fotosika dobiegł końca, już się następnej kasy domagają. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”