Daj tam pałkę wodną i koniecznie jakiegoś storczyka,kukułkę bo tania

Spójrz na sklep sadzawka

Miłeczko , słoneczniki w kosmos wystrzeliły , a kosmosów już nie matakasobie pisze:Piękne słoneczniki! Ja sieję je co roku ale potem piele, bo myślę, że topinambur wyrósł![]()
Fajna świecznica! Lubie takie kształty w ogrodzie. A trawy nad stawem koniecznie muszą być! W zasadzie już są, a te co są wyglądają bajecznie!Ten rozchodnik czerwony tez fajnie pasuje. A kosmos - miodzio!
Grażynkogracha pisze:Dorotko na stawie brakuje kaczuszek,moja sąsiadka zrobiła oczko i już kaczuszki pływają,dlatego skojarzyło mi się![]()
widoczki masz śliczne
Irminko cieszę się, że dotarłaś do mnie, dziękuję za pochwały. Jest jeszcze dużo do zrobienia, a przede wszystkim muszę popracować nad widokami jesiennymi. Niestety ciągle brakuje tego słońca i kolorów liści, krzewów ,szczególnie w tak piękną złotą jesień.irminka pisze:Dorotko, piękny staw, piękna wokół przestrzeń, tylko się zachwycać
Mati storczyka mam już obiecanego, pałka wodna do załatwieniaTulap pisze:Super ten staw![]()
Daj tam pałkę wodną i koniecznie jakiegoś storczyka,kukułkę bo tania![]()
Spójrz na sklep sadzawka
Soniu, dziękuję , przytakę Tobie, mi też się podoba to zestawienie, ale to przypadkowo, jakoś tak wyszło. Teraz to zestawienie jest jedynym fotografowanym zestawieniem w moim ogrodziecyma2704 pisze:Dorotko staw już piękny, a rozplenica, czyściec i rozchodnik świetnie skomponowałaś. Pracy w ogrodzie zawsze dużo, życie czasem zaskakuje i trzeba odłożyć na kolejny sezon.
oczko stanęło, silne ręce zawetowały w tym sezonie, koniec pracy. Świecznica fajna, ale nie wiem czemu tyle muszek przy niej ostatnio latało, zapach obłędny, może on przyciąga. Jest kilka fajnych odmian, niestety lubią wilgoć , której w tym roku brakowało, mogłabyć jesze ładniejsza, bo już drugi sezon siedzi. Ale warto ją mieć. Gosiu widziałam drugi wpis , trochę zajęta, ale wporządku, może niedługo zdradzę, co mnie tak absorbujePEPSI pisze:Oczko widzę się robi dalej. Będę domagała się na bieżąco fotek![]()
Świecznicą dzisiaj się zachwyciłam podczas lektury jakiejś gazety i poszperałam w necie i muszę ją mieć
EdytkoEdyta1 pisze:Fajny masz warzywnik. A ten stół z ławeczką
. Tylko siadać i zajadać
.
Wandziu witam w skromnych progach i dziękuję. Tak przejrzystości u mnie nawet za dużowanda7 pisze:Zachwycająca ta przestrzeń i przejrzystość pod Twoimi drzewami
Trawski będą, lista jest długa , ale wszystko po kolei bo znowu planów narobię i nie wykonamkogra pisze:Zdecydowanie trawki powinny być przy oczku, to je ożywia i daje schronienie różnym żyjątkom.
Ja też nie wykonałam planów na ten sezon, więc obie będziemy powtarzać o ile zimą ich nie zmienimyco zdarza się dość często.
Izo witam, cieszę się że zaglądasz czasami, nie wiem czemu nic nie widać, muszę to rozwiązać. Właśnie czytałam o ścieżkach u Ciebie, bardzo ciekawa lektura, ścieżki i podjazd też mi się marzy, ale nie chciałabym ( oczywiście jak już dojdzie do planów) żeby wyldądał sztucznie, nienaturalnie, żeby fajnie się wkomponował w otoczenie. Niestety jestem też w trakcie poszukiwań w sklepikach himalajskiego Fat Domino- ciekawe przez kogoTamaryszek pisze:Witaj Dorotko, poczytałam, ale nie mogłam obejrzeć żadnych zdjęć... Nie wiem dlaczego się nie otwierają, muszę zajrzeć innym razem, a taka byłam ciekawa zmian w ogrodzie. Tym bardziej, że piszesz, jak jest ładnie teraz. Chciałam zobaczyć staw. Piszesz, że jesteś zadowolona z budlei, a u mnie wymarzały.