Balkonowe Rosarium / 2.

Zablokowany
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe Rosarium / 2.

Post »

;:7 , wiecie co M powiedzial, jak robilam zdjecie Rosengräfin... "po co robisz zdjecia , robilas w zeszlym roku" ;:306 ;:306
Malo tego, ze w zeszlym roku, to prawie codziennie robie. Dzisiejsze zdjecia zostana Wam oszczedzone ;:108 .
Za to pokaze wam 1-szy paczus, na jesiennym patyczku ;:224 . Jest prawie niewidoczny, ma moze kilka mm.,
ale cos widac na focie:

Obrazek
alegoria, pytalas, czy zakwitna..., juz 1-szy jest, a co bedzie z pozostalymi... ;:24 .
;:180 Ci, za uroczy wpis.
Dbaj, o swoja Pashmine, ze jej nie mam i na razie nie planuje miec, nie znaczy, ze jej nie lubie. Ona jest doskonala modelka, wiec zdjecia mile widziane.
Pelargonia zmiesci sie, tylko to nie chodzi o to, zeby "upchac". Stolik zajety...
Rozyczki sie rozrastaja i miejsca coraz mniej...
Moze, kiedys zdecydujesz sie pokazac swoj Balkon. Przeciez nie musisz miec watku. Balkon w dziale balkonowym, pewnie jest taki zdjeciowy watek, a roze u nas "w donicach". Juz nie będę nalegac, jak sie zdecydujesz, daj znac.

Gosiu, u mnie tez po zimie straty, moze nie na "amen", do tej pory 1 roza, a raczej jej 2 z 3 galazek nie daja znaku zycia. Ta jedna rosnie i ma paki...
AniaAn, tez ma straty pozimowe i wiosenne, prawie zrezygnowala z upraw donicowych.

Jeszcze miotelka King George I, Pedrowa, kolezanko, widzisz roznice, w zeszlym roku byly tylko pojedyncze.

Obrazek

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ech ci mężowie... :;230 :;230 :;230

King George będzie miał piękny bukiet! Już nie mogę się doczekać aż zakwitnie! Zrób koniecznie zdjęcia! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-al-ia

Post »

Ja również nie mogę doczekać się kwiatów w pełnym rozkwicie King George I. :) Znalazłam tę różę w Twoim temacie z tamtego roku i rzeczywiście różnica jest bardzo duża. Tegorocznych pąków jest mnóstwo, jeśli rozwiną się z nich kwiaty, to dopiero będzie widok... :D
Fotka jest śliczna i w tle te cudne bratki... ;:167

Może wkrótce gdzieś pokażę parę zdjęć moich róż; coraz bardziej rozchylają się pąki... A pokażę choćby po to, żeby uwiarygodnić swoje "gadanie", że jakieś róże mam. :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, będę robic zdjecia, mimo, ze robilam w zeszlym roku... ;:306 .
Tylko nie wiem, jak to jeszcze dlugo potrwa. Takie paki jak K.George ma Herzogin Ch., pozostale sa jeszcze zielone i tak prawie bez zmian od 2-ch tyg.
Kwitna tylko Rosengräfim M.- H. i Perfum F.C.

alegoria, na pewno wszyscy Ci wierza, ze masz roze, ale my wszystkie tak lubimy fotki... ;:108 .
Jak nie bedziesz sie mogla zdecydowac, gdzie zamiescic swoje zdjecia, ;:167 zapraszam do siebie. Tu znajdzie schronienie "bezwatkowa uprawiaczka roz w donicach". ;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Alexia śliczne już u ciebie pierwsze kwiaty ;:167 Ale zaskoczyłaś mnie ilością roślin jakie są na twoim balkonowym ogrodzie ;:oj musi on być słusznych rozmiarów ,a wszystko takie piękne zadbane i świeżutkie i nawet bez się zmieścił ;:224
x-al-ia

Post »

Jak nie bedziesz sie mogla zdecydowac, gdzie zamiescic swoje zdjecia, ;:167 zapraszam do siebie. Tu znajdzie schronienie "bezwatkowa uprawiaczka roz w donicach". ;:100
Jak miło alexia, dziękuję. :) To byłby dla mnie zaszczyt. ;:167 Jednakże jak mogłabym naśmiecić u Ciebie ze swoimi fotami... I tak czasami mnie gryzie, że za dużo się rozpisuję i może w pewien sposób męczę :oops: , ale nie wiem co poradzić na to, że jak już zacznę pisać w Twoim temacie, to wpadam w jakiś trans... :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tolinko ;:7 ,
Gospodaruje na 20 m. Roze, to krolowe, a co warta krolowa bez dworu... ;:306
Nazbieralo sie troche "nieroz", ale one i tak zajmuja miejscowki za gorace dla roz.
Bzik, to Palabin, mlodziutki, duzo miejsca nie zajmuje. Mialam juz krzaczysko, ale przemarzl w pamietna zime 2012.

alegoria, ani FO, ani dzial "Moje Roze", to nie moja prywatna piaskownica..., każdy moze tu przyjsc z wiaderkiem i grabkami i z nami milo spedzac czas ;:108 . Nie ma mowy o meczeniu, zasmiecaniu...

Do znudzenia zdjecie Rosengräfin M.- H. Jej najwiekszy kwiat na 12 cm. srednicy... ;:oj

Obrazek

;:100
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Alexio, ja baaaaaaaaaaaardzo proszę więcej tego "do znudzenia"!!!
Rosengräfin to cuuuuuuuuuudo!!! ;:167 ;:167 ;:167
Chcę, bardzo chcę takową różę.... ;:63

P.S. Chyba muszę ograniczyć sobie dostęp do forum, bo gUUpawka różana przybiera na sile coraz mocniej... ;:oj ;:124
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-al-ia

Post »

alexia, skoro nie ma mowy o męczeniu, to jestem... :wit
Roze, to krolowe, a co warta krolowa bez dworu... ;:306
Fajnie i zabawnie "powiedziane". :D

Rosengräfin M.H. do znudzenia... ? To niemożliwe! ;:167 Jej kwiaty są tak piękne, tak olbrzymie, że aż nierzeczywiste i dlatego nazywam ją różą z Krainy Czarów. A przy okazji pytanie: jak długo/przez ile dni utrzymuje się u niej pojedynczy kwiat? :)
x-ja-a

Post »

Genialne to "przecież robiłaś w zeszłym roku" ;:306 Można odpowiedzieć "A czemu znowu jesz, przecież jadłeś wczoraj" Obrazek
Rosengrafin jest po prostu przepiękna. Mam nadzieję, że ja też za jakiś czas będę mogła pokazać podobne cudo ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Alexio no popatrz, jak się uspokoiła Twoja Aspirynka, jakby nie patrzeć, wiek robi swoje :wink: Toteż i ona się w końcu ustatkowała ;:108 A może to czarodziejka skutecznie obłaskawiła swoją "rogatą duszyczkę" :?: :wink:

Różyce u Ciebie jak z katalogu, co jedna to piękniejsza, masz naprawdę już nie złote, ale diamentowo-różane" rączki. Kochacie się z wzajemnością. Wypielęgnowane, wychuchane, wydmuchane, jednym słowem wypieszczone :D .
Tyle pąków na krzaczkach ;:oj . Różana nasza przewodniczko ;:180 Miło popatrzeć na takie cuda ;:108 ;:108
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:7

Obrazek

Obrazek

Prawie w rozkwicie; Aspirin i DICEvy.

apus, alegoria, jajagna, dzis nie bedzie Rosengräfin M.-H. Chwila wytchnienia, poza tym wczoraj byla... ;:306 .

alegorio, nie pamietam jak dlugo utrzymuje kwiat R.M.-H. Pierwszy, tegoroczny kwiat pokazywalam 23.05.,
do tej pory sie trzyma, mimo deszczy, wiatrow i ;:3 . Mysle, ze jeszcze kilka dni wytrzyma.

Daysy, Aspiryna sie ustatkowala, przycielam ja duzo mniej, co przyszlo mi bardzo ciezko, bo przeciez moje 2-gie imie to sekator. Nie ma rogow, ale duzo mniej kwiatow. Rok temu miotelka miala 30 + kwiatow, teraz sa 3-4.
No, jak zwykle w zyciu cos za cos.
;:180 za komplementy, nie wiem czy zasluzone ;:168 .
x-al-ia

Post »

DICEvy to w sumie mało popularna róża. Nawet na zdjęciu sprawia wrażenie jakby ukrywała swój wdzięk, a niewątpliwie go ma. Kolejna Twoja róża alexio przeniesiona z bajki do rzeczywistości. ;:167 Czy jest ona trudna w uprawie? Pytam, bo tak mało o niej wiadomo.
Aspirin niedawno miała tylko pąki, a tu już takie duże kwiaty... ;:oj Patrząc na ilość pąków, to spektakl dopiero się zaczyna. :)
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, masz racje alegorio, to jest malo znana roza, ma ja w swojej ofercie Kamila (Rosa Plant), a dostalam ja od Majki411.
Ten polkwiatek rosnie sobie samotnie na parterze..., na pietrach sa miotelki po kilkanascie pakow. Niestety nie maja ochoty kwitnac.
W zeszlam roku najlepiej przezyla balkonowy piekarnik. Urocza rozyczka.

To, Minerva..., prawda?
Zasluzylam na roze-niespodzianke? ;:109
x-al-ia

Post »

alexio, jesteś niesamowita! Tak, to Minerva. Wiedziałam, że teraz zgadniesz. Jestem pod wrażeniem, że od samego początku podążałaś właściwym tropem! Oczywiście, że zasłużyłaś na różę niespodziankę, oby tylko pokazała pierwszy kwiat. Na razie masz buziaka i serce: ;:196 ;:167
A może Ty czytasz w myślach... ? ;:202 Teraz boję się, że rozszyfrujesz różę - niespodziankę... Muszę się pilnować i strzec tajemnicy. :D

No proszę, jak ta Majka lubi obsypywać Cię różanymi prezentami... :D Pamiętam, że niedawno dostałaś od niej Pink Floriand... :wink: Mnie pozostają tylko komplementy, ale są one jak najbardziej szczere i podyktowane pierwszym odruchem serca. Nic nie udawane.
Z niecierpliwością będę wypatrywać u Ciebie DICEvy, bo w takim rozkwicie jak zapowiada ilość pąków, jeszcze tej różyczki nie widziałam. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”