Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

Dziewczyny, nie ma problemu. Może być drugi zlot :lol: . Przestrzeni do woli. Namioty pozabierajcie bo domek mały :lol: .

Wiecie kiedy w sklepach pojawiają się stokrotki afrykańskie?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Pewnie niedługo będą.
Słyszałam ze paczuszka do Ciebie idzie ze Szczytnicy ;:173
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak się wściekłam... :evil: rośliny od Mariusza miały przyjść dzisiaj. W ogóle nie mogłam się z nim dogadać o tej wysyłce ale to już szczegół. Ma dużo zamówień, jestem w stanie wszystko zrozumieć. Dzwoniłam w poniedziałek i otrzymałam informację że paczka została wysłana. Będzie na wtorek. Czekam wczoraj, czekam dzisiaj i nic. Dzwonię. No..dzisiaj poszła. Taka jestem zła. Mówiłam, że w piątek nie dam rady odebrać paczki. Pisałam pw. Dzwoniłam. A tu w odpowiedzi że co zrobić jak czasami kurier na wioskę przyjeżdża później itd. Lubię rośliny od niego bo ma duże i ładne sadzonki. Ale tak się mega zniechęciłam. Zapłaciłam mu w grudniu a z paczką takie jaja.
Cały tydzień mam zdezorganizowany przez to czekanie na paczkę. Dosłownie jakaś paranoja!
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Jak Ci Jezowki zakwitną to Ci minie ;:224
mnie powojniki nie zakwitną ;:304
Paczka pewnie jutro dojdzie bo kurierem leci :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powiedział, że na piątek. Zmieniłam adres dostawy. Superowo.. bo jutro mnie na działce nie będzie. Jeeeejjaaaa... zwariuję ;:219 .
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Nie martw się na zapas . Kurier ma telefon to będzie dzwonil jak Ciebie nie będzie , a rodziców masz przecież za plotem :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rodzice mają tam działkę. Teraz są w Łodzi. :evil: Oczywiście numeru przewozowego też nie dostałam a prosiłam... . Normalnie się zaraz zapalę z nerw.

Czy uważasz że docelowe miejsce ze słońcem do 12 dla hortensji będzie odpowiednie? Czy jednak powinny mieć więcej słoneczka ? Ta rabata co jest docelowa ma słońce do 12. Obecnie cień dają tam nieścięte gałęzie z drzew. Miałam je ściąć ale jakoś nie było czasu. Pomyślałam że może tam posadzę hortenki a gałęzie zetnę za rok.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu spokojnie, Twoje roślinki pięknie Ci rosną i to tylko się liczy, a nie kiedy dostarczą.Migdałek jest piękny Mój jest pierwszy rok i zaczyna kwitnąć tylko na 4 gałązkach ale i tak fajnie, bo myślałam że nic z niegoo nie będzie. Ten co mi sprzedał do wysyłki przyciął gałązki (w sierpniu) bo mu się nie mieściły w pudełko ;:14 Mój clematis Ernest Markham ma pączusie :heja

-- 22 kwi 2015, o 18:47 --

Madziu jakie to hortensje, ogrodowa czy bukietowa. Jak ogrodowa to i tak za dużo słońca, a bukietowa to jej wszystko jedno. Więcej cienia dłużej będzie kwitła.
Pozdrawiam Ela
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana, w sytuacji gdy rośliny mają leżeć na poczcie w paczce kilka dni albo gdy ja muszę jechać nie wiadomo gdzie żeby odebrać paczkę to jednak jest problem. I to dość duży. Zapłaciłam nie małe pieniądze i szkoda, żeby rośliny się zmarnowały. Szkoda pieniędzy i mojego czasu. Bo czekam drugi dzień gdzie mogłabym naprawdę w tym czasie zająć się zupełnie czymś innym poza domem.
Mój migdałek ma niecały roczek i też ma tylko kilka gałązek. Nie narzekam, niech się młody rozkręca.
Super że powojnik będzie miał kwiaty. To takie wdzięczne bestyjki.
Hortensje z tego co pamiętam, to jedna jest drzewiasta- Strong Annabelle a reszta bukietowe.

Właśnie oglądam pogodę długoterminową na majówkę... 2 maja zapowiadają deszcz ze śniegiem :;230 ;:145 .
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Madziu to nie jest tak że hortensje muszą mieć słonce . Po prostu w słońcu sa zgrabniejsze i szybciej kwitną . Nie wiem czy kojarzysz Elekuz z Łodzi :?: . Ona ma działkę na której w tej chwili ma same dorosłe drzewa które zacieniają jej prawie wszystko . narzeka strasznie na krzewy i brak słonca, ale jak widzę jej hortensje to załuje że nie mam tyle cienia . ;:306
Rosną wysoko ,bo ciągną do światła przez co wydają sie dostojniejsze.

W tej chwili dla maluchów to nawet słońce do 12 jest niewskazane bo może je spalić i mogą nie odbić.
Przesadz do większej doniczki z dobrą ziemia i postaw nawet pod jakimś krzaczkiem który je zacieni.
Na miejsce stałe możesz posadzić: NN , mega mindy i Ncha 1 czyli Invincibelle Spirit -ta też drzewiasta - reszta w tym roku do cienia- na miejsce stałe późnym latem :wink: a w przyszłym roku słoneczko mogą juz mieć :wink:
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę poobserwować, bo wydaje mi się że tam gdzie słońce jest do 12 to na docelowej rabacie i tak jest cień przez te gałęzie. Upewnię się, jak jednak coś się przebija to pójdą w inne miejsce - całkiem zacienione.
Nie kojarzę tej osoby. Ale wiesz, właśnie czytałam u Zuzy że w cieniu hortenki idą w górę ale słabo kwitną.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Też zaobserwowawałam że słabiej kwitną
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To mi klina wbiłaś. Może posadzę je tam gdzie chciałam, a jak słabo będą kwitły to inne posadzę gdzie indziej. Coraz bardziej mi się one podobają. A Ty pisałaś że na jakąś polujesz i nigdzie nie możesz jej znaleźć. Przypomnij nazwę?
Liczę gorąco że wszystkie od Ciebie się przyjmą. I patyczki też te co listki mają to już zostaną ze mną. A nie do kosza.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

Słabiej kwitną ale się nie przypalają :)
Ta co mi padła i chciałabym ją zdobyć to Summer Snow ;:224 póki co za droga . nie wywale 170 zł za hortensje
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To teraz pytanie z innej beczki. Macie jakieś pomysły na usunięcie korzeni po drzewach? Chcę wyczyścić teren i jest kilka pieńków.. No i tu pojawia się problem. Nie mam możliwości obecnie wjechać ciągnikiem. Może macie jakieś inne sprawdzone sposoby?

Ewciu zapamiętam. Może w moich okolicach w szkółce gdzieś będzie. Za rozsądną cenę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”