Odrobine w ogrodzie - Beata T
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
to ja u siebie w ogródku wiosnę oszukuję i narcyzy mi zaczynają kwitnąć a u Ciebie taka zima .... brrr wygoń ją już ... już wystarczająco długo siedzi w polsce
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też nie lepiej.
Od rana sypie równo i ledwo stopień nad zerem.
A czasem nawet płaty o średnicy 5 cm.
Też niestety jest biało.

Od rana sypie równo i ledwo stopień nad zerem.
A czasem nawet płaty o średnicy 5 cm.
Też niestety jest biało.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Beatko - duużo zdrówka życzę!
Zima u Ciebie piękna
, fotki takie artystyczne, ale ...
mnie już nawet za okno nie chce się patrzeć! Ciągle śnieg,
deszcz i tak na zmianę.
Podobno w sobotę i niedzielę na Śląsku ma być już!
bez opadów. Zobaczymy.
A wiosnę miałaś taaaką śliczną! Po co ją zmieniałaś?
Nie mogła być w ogrodzie przez cały czas?
Zima u Ciebie piękna

mnie już nawet za okno nie chce się patrzeć! Ciągle śnieg,
deszcz i tak na zmianę.
Podobno w sobotę i niedzielę na Śląsku ma być już!

bez opadów. Zobaczymy.
A wiosnę miałaś taaaką śliczną! Po co ją zmieniałaś?

Nie mogła być w ogrodzie przez cały czas?

Pozdrawiam serdecznie
Izo - chate hihi nie mogłam się oprzeć oprószone drzewa i wyglądające kamyczki spod śniegu to widok wspaniały ....wprawdzie mogły być to jakieś kwiatki ale ich jeszcze nie widać
Izo- lisko oj słabo się starałam.. kwiatki powiedziały że zimno i ani myślą wychodzić
Karolu widzę że dobrze czary rzucałeś no nie już masz kwitnące narcyzy a u mnie nawet nie wychodzą ...czyżbym kiepskie cebulki kupiła
Grażynko w twoim rejonie to jeszcze normalne ale Ty sobie sama piękną wiosnę sprawiasz i pozwalasz nam nacieszyć się nią
KDanuta ojej ale pech no szkoda że poszły na straty czy ta natura troszeczkę bardziej by nie mogła sprzyjać i czuwać nad tym co chcemy mieć ....u mnie coś nie wyraźnie wyglądają 3 krzaczki obawiam się że też mogły zmarznąć
wisienko jak się kładłam spać to była wiosna
a rano przecieram oczęta i znowu ....biało . Atmosferkę już wprowadziłam wiosenną i mam cichą nadzieję ze to był tylko mały psikus z tym śniegiem bo dzisiaj już było ładnie
danutab witaj i dziękuje
Dziękuje za życzenia - aby mnie za mocno gnatki nie bolały to będzie ok , pewnie częściej muszę udawać płaską żabę na podłodze.....
Dzisiaj już było ładnie zagrabiłam trawkę przed domem hmm coś co powinno się tak nazywać no i nie wiem czy najpierw dosiać czy popsikać od dwuliściennych ....i są w niej już czuprynki krokusów
pod płotkiem znalazłam tak myślę tulipany , irysy też zaczynają żyć no i małe tulipanki przepijają się przez rojniki
:P
A stróż wygrzewał się na słoneczku jak byłam w domu ( zdjęcie zrobione przez okno)bo tak to chodzi za mną krok w krok też już tęskni za wspólnym siedzeniem na ławeczce

Izo- lisko oj słabo się starałam.. kwiatki powiedziały że zimno i ani myślą wychodzić

Karolu widzę że dobrze czary rzucałeś no nie już masz kwitnące narcyzy a u mnie nawet nie wychodzą ...czyżbym kiepskie cebulki kupiła

Grażynko w twoim rejonie to jeszcze normalne ale Ty sobie sama piękną wiosnę sprawiasz i pozwalasz nam nacieszyć się nią

KDanuta ojej ale pech no szkoda że poszły na straty czy ta natura troszeczkę bardziej by nie mogła sprzyjać i czuwać nad tym co chcemy mieć ....u mnie coś nie wyraźnie wyglądają 3 krzaczki obawiam się że też mogły zmarznąć

wisienko jak się kładłam spać to była wiosna

danutab witaj i dziękuje

Dziękuje za życzenia - aby mnie za mocno gnatki nie bolały to będzie ok , pewnie częściej muszę udawać płaską żabę na podłodze.....
Dzisiaj już było ładnie zagrabiłam trawkę przed domem hmm coś co powinno się tak nazywać no i nie wiem czy najpierw dosiać czy popsikać od dwuliściennych ....i są w niej już czuprynki krokusów

A stróż wygrzewał się na słoneczku jak byłam w domu ( zdjęcie zrobione przez okno)bo tak to chodzi za mną krok w krok też już tęskni za wspólnym siedzeniem na ławeczce

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
No i wywabiłas białego potwora! Dziś rano u mnie wyglądało gorzej niż u Ciebie
Na szczęście większość śniegu do popołudnia zdążyła stopnieć, ale na ziemi jeszcze lezy...
Dzięki za to optymistyczne zdjęcie z piesiem
Jak jutro bedzie słońce i reszta sniegu zniknie, to uwierzę Beatko, że masz jakąś sprawczą moc

Na szczęście większość śniegu do popołudnia zdążyła stopnieć, ale na ziemi jeszcze lezy...
Dzięki za to optymistyczne zdjęcie z piesiem

Jak jutro bedzie słońce i reszta sniegu zniknie, to uwierzę Beatko, że masz jakąś sprawczą moc

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jeśli w trawniku masz już listki krokusów to w żadnym wypadku nie pryskaj - bo padną razem z chwastami dwuliściennymi... chyba że krokusy rosną na rabatkach
to wtedy radził bym najpier oprysk później dosiew

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Karolu krokusy posadziłam w trawie przed oknem bo w zeszłym roku jak rosły na rabatce moje oczęta słabo się nimi nacieszyły ....też tak myślałam że je muszę dużym łukiem omijać przy opryskach ...no to będę pryskać ..jeszcze przydał by się złoty środek na mech ....
Dorotko już chcesz lata a gdzie wiosna ja uwielbiam patrzeć jak z dnia na dzień roślinki rosną
Danusiu nie będzie tak źle i do Ciebie wiosna w pełni przyjdzie ja zawszę czekam pierwszych odbić roślinek a potem martwię się o nowe przyrosty w maju aby tylko "zośka " nie była mroźna
[/b]Izo hihi jakie wiosenne toś to "szkudnik "ogrodowy wylegujący się ....a jakie pilnowanie się zacznie jak mu się pompka na małe drzewka będzie otwierać
Słoneczko pięknie świeci a ja chodzę i wypatruję gdzie mi tam coś wychodzi za 1-2 myślę ze już da się coś w obiektyw złapać ale to będą tylko małe wierzchołki ....kwiatki to ja moi mili przez miesiąc u was będę podziwiać

Dorotko już chcesz lata a gdzie wiosna ja uwielbiam patrzeć jak z dnia na dzień roślinki rosną

Danusiu nie będzie tak źle i do Ciebie wiosna w pełni przyjdzie ja zawszę czekam pierwszych odbić roślinek a potem martwię się o nowe przyrosty w maju aby tylko "zośka " nie była mroźna

[/b]Izo hihi jakie wiosenne toś to "szkudnik "ogrodowy wylegujący się ....a jakie pilnowanie się zacznie jak mu się pompka na małe drzewka będzie otwierać

Słoneczko pięknie świeci a ja chodzę i wypatruję gdzie mi tam coś wychodzi za 1-2 myślę ze już da się coś w obiektyw złapać ale to będą tylko małe wierzchołki ....kwiatki to ja moi mili przez miesiąc u was będę podziwiać