Mój ogród- moja oaza spokoju
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
No właśnie widzę ile to zachodu, na nasiona też się kasę wydaje, nie wszystko wschodzi, więc się nauczyłam, że nie ma co przesadzać z ilością. 

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu czytam ,że wszystkie szalone ogrodniczki dzisiaj pracowały ja również
.Porządkowałam truskawkowy zagonek i tam gdzie było mnóstwo śniegu rozrzucałam na chodniki .Ziemia jeszcze zmarznięta chociaż nie wszędzie .Człowiek zaraz czuje się zdrowszy
Wysiałam też do szklarenki rzodkiewkę i parę jednorocznych ,których nasiona miałam .Niestety mam jeszcze mnóstwo roboty z jesiennymi kwiatami

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Mi nasiona wschodziły zawsze bardzo dobrze pod warunkiem że zbierałem je sam. W zeszłym sezonie kupiłem cynie o kolorze fioletowym i żółtym bo mi się spodobały i szlak mnie trafiał jak z fioletowych wyszedł jeden a z żółtych dwa i to jeszcze pijane
. Wstyd takie śmieci ludziom sprzedawać. Ale było minęło teraz rzadko kupuję nasiona kwiatów w tym roku chyba nic nie kupię. Petunie wysiałem już wyłażą. Aksamitki wysieję od razu do gruntu i starczy. Na więcej nasion nie mam miejsca. Wolę szczepki roślin tarasowych robić i potem rozsadzać. Wiosnę już słychać żurawi okrzyk. Stada gęsi no i masakryczny rytuał kocich zalotów. 

-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ANIU jestem u Ciebie po raz pierwszy, zaraz idę zwiedzać od 1-ejstrony.
Proszę zajrzyj na PW.
Proszę zajrzyj na PW.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Przemku jesteś. Hurra!. No jak widać z nasionami różnie to bywa. Dlatego sadzonki pewniejsze chociaż też nie zawsze. Ja czekam już no koncert moich żab i świerszczy.
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
U mnie dzisiaj tak pięknie rankiem ptaszki śpiewały, że to na pewno wiosna zbliża się i niech przychodzi, bo chcę tak jak Wy w ogrodzie coś porobić, a jak na razie to tylko śnieg rozrzucam 

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witajcie wiosennie:)
Z tymi nasionami kupnymi to coraz gorzej jest raz że ilość tyle co kot napłakał a jakość pozostawia wiele do życzenia. Ja mam porównanie na pietruszce jak sama zebrałam nasiona to aż miło było patrzeć jak w oczach rośnie a sklepowa...
; to samo rzodkiew, koper czy rucola aksamitki czy goździki:)
Z tymi nasionami kupnymi to coraz gorzej jest raz że ilość tyle co kot napłakał a jakość pozostawia wiele do życzenia. Ja mam porównanie na pietruszce jak sama zebrałam nasiona to aż miło było patrzeć jak w oczach rośnie a sklepowa...

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Potwierdzam kwestię nasion.
Ja w tym roku wysiałam sporo kwiatów. Niektóre wykiełkowały super i na bogato, a inne dwie sztuki z całej torebki.
Nie wiem czy to zgorzel czy jakość nasion.
Ja w tym roku wysiałam sporo kwiatów. Niektóre wykiełkowały super i na bogato, a inne dwie sztuki z całej torebki.
Nie wiem czy to zgorzel czy jakość nasion.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Mnie też często wkurza jak pokaże się roślinka z nasiona i potem wszystko szlak trafia
Ale i tak troszkę wysiewam, bo wtedy tę wiosenkę tak jakoś szybciej czuję, jak łażę zobaczyć czy coś już tam powyłaziło
Na razie niezawodne były co roku pomidorki te małe, karłowe. Zawsze wyłażą, a potem idą do donic, lub korytek.
I ładnie, ozdobnie wyglądają, i pożytek mam, bo czasami coś skubnę

Ale i tak troszkę wysiewam, bo wtedy tę wiosenkę tak jakoś szybciej czuję, jak łażę zobaczyć czy coś już tam powyłaziło

Na razie niezawodne były co roku pomidorki te małe, karłowe. Zawsze wyłażą, a potem idą do donic, lub korytek.
I ładnie, ozdobnie wyglądają, i pożytek mam, bo czasami coś skubnę

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niestety muszę Ci przyznać rację co do sklepowych nasion .Jednak trzeba samemu sobie wyhodować nasionka bo inaczej szkoda na nie kasy
- Anuleczka
- 500p
Kochani no właśnie tak to już jest z tymi kupnymi nasionami, dlatego wolę albo sprawdzonego dostawcę np. z FO albo sama sobie wyhodować.
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Byłam dziś w ogrodniczym , ale nie ma nasion pełnego słonecznika miniatury
chyba będę płakać.
Ja raczej na allegro nie kupuje nasion za to w małych ogrodniczych i jestem zadowolona, jak na razie
Pozdrawiam

Ja raczej na allegro nie kupuje nasion za to w małych ogrodniczych i jestem zadowolona, jak na razie

Pozdrawiam

- Anuleczka
- 500p
Jadziu to prawda. Ja też mam jeden taki mały sklepik ogrodniczy i wszystko co tam kupie rośnie i zgadza się z opisem. 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Zamówiłam dziś oprysk na szaruchę na czereśniach , co prawda już powinnam raz opryskać , ale co tam dam radę .W tygodniu chyba w piątek jedziemy na działkę więc zawsze coś zrobimy. Muszę drzewka przyciąć i wystawić beczki na deszczówkę w końcu sezon zaraz otwieram 

- Anuleczka
- 500p
Ale fajnie usłyszeć że sezon czas zacząć.