Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Witaj Marysiu,czyśćca różowego będziesz miała,z karczochów już się cieszę,goździki to ja uwielbiam za ich skromność ale jakże piękną ,nie mam dużo małych kwiatuszków,ale goździki muszą być obowiązkowo,byłam dzisiaj w Krakowie od samego rana i wróciliśmy o14 ,i teraz już mi się nic nie chce,idę wcześniej do łóżeczka odpocząć ,ty też śpij słodko ,buziaczki ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Och, przyciągnął mnie do Was zapach pomidorów ;:oj
Ja w Walentynki zaczynam kiełkowanie koktajlówek i dwóch gagatków które pójdą na dwa pędy. I papryczki też pójdą na waciki :heja

Marysiu i znów jestem zaskoczona tym razem czyśćcem. Myślałam, że jest tylko wełnisty a tu taki uroczy zielony koleżka ;:215
A jakie jeszcze mogą być te czyśćce?
Możecie pokazać zdjęcia?
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu i ja lubię zajeżdżać na Krakowską, bo czuję się u Ciebie bardzo dobrze. Ty i Twój ogród działacie na mnie uspokajająco i nawet nie czuję jak M przebiera nogami ;:306 Och niech już będzie wiosna :heja

Margito nie wiem jak to było, że kiedyś sadziłam pomidory w tzw polu i sporo zbierałam nim zaraza opanowała te większe odmiany, ale koraliki znosiłam dziewczynom do pracy kilogramami ;:306

Ewciu chyba coraz więcej świństwa w powietrzu fruwa. Ja nawet w tunelu miałam zarazę i moja córka też. Trzeba niestety trochę kropić i nawet pomagają opryski naturalne, ale nie można odpuszcza i pryskać cały sezon :? a koraliki miałam na następny rok, a teraz już się nie wysiewają ;:185

Martusiu no proszę to może gdzieś się mijałyśmy, bo ja też byłam w Krakowie :D Ja już dzisiaj posiałam karczochy i trochę kwiatków jak przyjedziesz to sobie zabierzesz co będziesz chciała. Na czyśćca już się bardzo cieszę ;:138 Dostałam jakieś nowe nasiona goździków kamiennych i chyba je wysieję na rozsadniku, bo one mają tyle ślicznych kolorów. Odpoczywaj i wyśpij się. Życzę dobrym snów i całuję ;:196

Małgosiu mam tego jednego czyśćca, ale nie wykluczone że z następnym sezonie będą trzy :D ale jest ich trochę a różnią się szczegółami liśćmi, kwiatami :wink: te są wielkokwiatowe ale są i polne, błotne, górskie itd
Ja jeszcze pomidorów nie posiałam, ale paprykę pewnie wrzucę na waciki jutro :D

A na Dobranoc! parę floksików :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No proszę. Tym razem wywołałam floksy myślami.. :D i wcale nie żartuję. :;230
Marysiu sporo ich masz i jakie piękne. ;:138 Ale to nie wszystkie zapewne Twoje floksy, bo jeszcze szydlaste, jednoroczne Drumonda, angielskie? Pewnie takie też masz. :D
Czekamy na więcej. ;:196 :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu tak sobie przekazujemy myśli, bo u Marty Koziorożec też floksy ;:306 , a o floksach angielskich nie słyszałam ;:oj inne może będą, ale nie dzisiaj kochana, nie dzisiaj ;:185
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit świtem patrzę na floksy i wzdycham czemu one w moim babcinym ogrodzie nie chciały być.
śliczne są nie wiedziałam że jest tyle odmian. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

I ja wdepłam do Twojego ogródeczka,fakt sporo masz kolorków floksów,a nie przepylają Ci się czasem?bo ja miałam białe ,różowe i bordowe a teraz mam i białe z siwawym oczkiem,które bardzo się innym podobają i wymieniam się nimi :D
Awatar użytkownika
wwwiola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sie 2007, o 08:18

Post »

Jest wiele odmian floksów, ale nie wszystkie pachną. :roll:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Cudowne floksy pokazałaś ;:oj ;:oj ;:oj i ile odmian .
Ja też zachorowałam na nie - nawet na nowej działce zrobiłam im rabatkę , jesienią wsadziłam różowego ale wiosną na pewno postaram się wsadzić więcej ;:108 Czy Ty już coś wysiewasz ???
Miłego weekendu życzę i dużo zdrówka ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam pięknie moich gości w słoneczny sobotni poranek Obrazek

Misiu nie wiem dlaczego floksy nie chcą w Twoim ogródku róść ;:185 Te stare odmiany są bezproblemowe ;:131 A te moje to trzy są odmianowe, a reszta krzyżówki :D

Mirko floksy może nie tyle się przepylają co krzyżują i tworzą się nowe kolory, ale to tylko ich zaleta :D
Nie pamiętam czy byłaś już gościem w moim ogrodzie, bo na wyspie na pewno, więc witam Cię serdecznie i zapraszam ;:4

Wiolu chyba te nowe odmiany nie pachną :D Kiedyś nie przepadałam za ich zapachem, a teraz mi się nawet podoba :D

Tereniu ja oczywiście zaczęłam od ściągania do ogrodu wszystkich floksów od znajomych, a teraz zaczynam wyszukiwać ciekawe odmiany. Lubię je wszystkie ;:333 Siałam wczoraj trochę kwiatów i posiałam karczochy, a dzisiaj już kot przez nie przeszedł ;:oj muszę postawić jakąś konstrukcję :uszy

Życzę słonecznej soboty i miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Marysiu, zwróciłaś może uwagę na to czy floks Tiara pachnie ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maju prawdę mówiąc nie wąchałam, a z daleka nie pachnie ;:185 i trochę mnie zawiódł, bo te jego kwiatki nie rozwijają się do końca. No, ale jest ciekawostka :wink:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Chciałem zobaczyć co posiałaś.Teraz już wiem.Przy okazji odwiedziłem nowy ogród.
Ja właśnie w Moim bałaganie znalazłem nasiona, które zgodnie z instrukcją powinienem posiać ostatnich miesiącach zeszłego roku i przetrzymać w chłodzie.Pewnie dzisiaj posieję.Może się uda.
Kolekcja floksowa okazała.U Mnie powoli są one jednymi z dominujących roślin.Mam sporo i zaczynam sie rozglądać za następnymi.
Najwiekszy wybór ma Bergenia.Zdaje się, że to u Ciebie czytałem niezbyt pochlebną opinie o tej szkólce ;:202
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jurku miło Cię gościć ;:168 Spróbuj wysiane nasiona postawić na zewnątrz albo w tunelu (nie wiem czy masz?) albo przy ścianie w zacisznym miejscu i okryj liśćmi, a jak nie to włókniną. Z Bergenii byłam średnio zadowolona, ale czytałam opinię kogoś innego że dostał beznadziejne sadzonki. Z moich część przepadła, bo albo była na szybko wsadzona do doniczki albo sadzonka była za mała. Problem w tym, że z tego co na stronie trzeba najpierw zamówić a potem można tam pojechać i odebrać, bo chyba nie ma bezpośredniej sprzedaży wszystkich roślin, a to o czymś świadczy. Dziewczyny ostatnio chwalą sobie Bylinowy Raj i tam znalazłam sporo odmian :D
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Marysiu :wit
bywam tu codziennie i podziwiam, najpierw goździki, teraz floksy. Ale szczerze mówiąc zabiłaś mi ćwieka tym karczochem. Kurcze, jaki on ładny rośnie ;:oj Do tej pory kojarzył mi się wyłącznie z reklamą i pewną Panią, której nie lubię, więc siłą rzeczy moje "nielubienie" przeszło na karczocha i kurkumę :wink: Widziałam jego nasionka u nas w Dino i jeszcze gdzieś. Pytanie tylko jest takie: jakie stanowisko musiałabym mu przewidzieć?
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”