Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martuniu rzeczywiście włos się jeży jak się czyta Twoją relację ;:oj Dobrze, że nie było takiej ulewy podczas Waszych wakacji. Jakoś widzę u Ciebie niektóre kwiaty później kwitną, trytomy u mnie już po kwitnieniu i maki też ale pewnie później były siane. Tym rumianem mnie zainteresowałaś, bo ja miałam jakiś od Str ale chyba znikła zamiast zadarnić i raczej był inny bo niższy. Śliczne floksy nowości ;:63 Postaram się przyjechać! buziaczki i serdeczności na dzisiaj zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś bardzo się cieszę ze dom cały i nic nie uszkodzone. ;:138 ;:138 Ratowanie dobytku w takiej sytuacji jest nie bespieczne ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.Oby było jak najmniej takich ulew. ;:196
Ogród pięknie kwitnie, okazy w nim cudowne. ;:138
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Martuś nie wiem w jakiej części Małopolski mieszkasz, ale jedno wiem, nie w mojej.
U mnie co prawda ostro lało, ale takiej nawałnicy nie było ;:202
Cieszę się, że obyło się bez większych strat, a i Wam samym nic się nie stało ;:4
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wydaje mi się, że to fotki wcześniejsze bo maki,trytomy czy pustynniki to już w w większości ogrodów wspomnienie ... ale to nie przeszkadza w przyjemnym oglądaniu ;:173
Współczuję przeżyć ;:196 związanych z ulewą ...masakra dosłownie , całe szczęście ,że szkody niezbyt duże i zdołaliście skutecznie z nią zawalczyć ;:63 !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Och te Twoje piękne maki ;:167
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Zgadzam się z przedmówczynią ;:108 gdzie ty je dostałaś bo ja nigdy takich nie widziałem ;:185
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A gdzie zdjęcia ogrodu? nawet zdjęcia grzybków nie ma ;:185 Pięknej niedzieli i ucałowania zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuniu! czytając Twoją relację , ciarki przechodzą po ciele. Dobrze,że obyło się bez większych strat. Jestem zauroczona Twoją katalpą, ile ona ma lat? Kupiłam w lipcu , ładnie rośnie , nawet miała kilka kwiatków. Czy na zimę muszę ją okrywać?
Jak zwykle ogród urzeka swoim pięknem. Pozdrawiam serdecznie! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Czytam tak sobie i teraz zauważyłem że mogło ci zalać dom ;:185 całe szczęście ze nie ma strat ty chyba mieszkasz na jakiejś górce lub stoku :?:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Straszne co czytam o tej ulewie. Widziałam w Tv rano zdjęcia robione komórką , nie pamiętam w jakiej miejscowości, ale to straszny żywioł. I sam fakt, że posiadasz awaryjne worki z piaskiem już świadczy o awaryjnych sytuacjach. Południe naszego kraju niestety, za często doświadcza takich przykrych niespodzianek pogodowych. ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marto,ogród piękny jak zawsze.
Powiem szczerze,że serce mi zaczęło bić mocniej jak zaczęłam czytać to co przeżyliście z wodą,która jest nie obliczalna.Te burze dają nam do wiwatu i co gorsze z roku na rok jest coraz gorzej.Dzięki Bogu,że wam domu nie zalało i no i co najważniejsze,to,że wam nic nie jest.Życzę już spokojniejszych dni w pięknym ogrodzie z najbliższymi:)Miłej niedzieli,pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu ;:196 maki wyglądają cudownie ;:63 z resztą co tu dużo gadać wszystko masz piękne ;:63
Całuski zostawiam ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,u mnie codziennie burze i nienormalne ulewy ,ogród już tonie w wodzie ,jak staniesz nogą na rabacie to zapada się noga po kostki,nie można nic oplewić ,maliny chwyciła szara pleśń ,nigdy tak nie było,w dzień wielki gorąc i duchota po południu leje jak z cebra ,ziemia już nie przyjmuje wody,idąc po trawniku chlupie woda ,ona już w ogóle nie wsiąka,wczoraj razem z deszczem był ogromny wiatr,wszystko poprzewracane i połamane,niektóre róże leżą wyrwane z korzeniami dobrze ,że jak przyjechałam to podwiązałam dalie i cleome ,bo takie cudne ,że żal ,żeby połamało,trytomy kwitną cały czas,jedne przekwitną a z rozety wychodzą następne łodygi ,jeszcze jest trochę całkiem zielonych ,więc będą kwitły dalej,rumianu rzymskiego mam pod dostatkiem,dużo mam floksów nowości ,ale nawet nie mam czasu robić zdjęć ,dzisiaj trochę zrobiłam ale znowu wiało ,bo teraz leje i zamiata tymi roślinami,czekam jak będziesz mogła ,pozdrawiam i buziaczki ślę dla wszystkich u Ciebie ;:196

Kasiu,codziennie leje ,ale już nie zalewa ,ale worki dalej leżą pod bramką tak w razie czego ,tak jak nas zalało,zdarzyło się drugi raz za przeszło 30 lat ,nie może być spokoju ,zawsze coś się musi wydarzyć,byle się nie powtarzało ,inni mają niebotyczną suszę ,a my w górach takie deszcze ,wtedy co mnie zalało to zalało pół Wadowic łącznie ze sklepami ,zakładami ,straty mają ogromne,pozdrawiam i buziaczki posyłam

Iwonko,mieszkam 12 km od Wadowic tam też ulewa zalała miasto ,tylko parę godzin wcześniej niż mnie,bo mnie zalało o w pół do dwunastej w nocy,dobrze ,że siedziałam przed laptopem i nie spałam ,pozdrawiam gorąco i mocno ściskam ;:168

Maryniu,jak piszę wyżej codziennie leje ,już do znudzenia,ale nie tak jak tamtejszej nocy ogród zwichrzony i zalany,ale cóż zrobić ,na nic takiego nie mamy wpływu pozdrawiam gorąco i buziaczki dla Ciebie ;:196

Pati na drugi rok będą takie u Ciebie,buziaczki ;:196

Mati,uCiebie też będą te maki, zostawiłam dla Was na nasionka :wit

Marysiu,jakoś tak wyszło,że miałam gości i dzieci wróciły szczęśliwie z wakacji i cały dom w euforii,wnuki stęsknione nie mogły się nami nacieszyć , ;:168 ;:Franiu,zaraz poszedł do ogrodu zbierać ślimaki ,bo mówi ,że musi w ogrodzie zrobić porządek :uszy :

Bogusiu,całe szczęście ,że już po wszystkim i niech się nie powtarza ,moje katalpy mają6-7 lat jest ich 6 szt ,posadzone ,żeby robiły taką naturalną altanę w ich cieniu,jest stół,i łóżka ogrodowe ,dziękuję za pochwały,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196

Mati nie mieszkam na stoku,jest przede mną niewielka górka ,ale przy takiej ulewie jak z cebra woda nie ma gdzie się podziać,ale całe szczęście ,że nic wielkiego się nie stało,pozdrawiam i słoneczka życzę ;:3

Małgosiu,może z Wadowic ,bo było o nich w telewizji zalało sklepy ,instytucje ,zakłady ,część Wadowic wyłączona była z ruchu,bo były nieprzejezdne,na takie ulewy nie ma mocnych,ja mieszkam 12 km od Wadowic ,potem tak było u mnie,ja nie miałam awaryjnych worków z piaskiem tylko zapasowe worki z ziemią ogrodową i to one nas uratowały,ale właśnie pomyślałam ,że takie worki z piaskiem warto mieć ,chociaż takie sytuację do tej pory prawie sie nie zdarzały,był to drugi raz za przeszło 30 lat,u nas tak a w innych regionach kraju susza ,ogród też bardzo zniszczony i mokry i rozwichrzony ,bo wczoraj oprócz wielkiego deszczu jeszcze huragan,drzewa były w pół schylone,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Beatko,woda to straszny żywioł,ciągle jakieś anomalia ,burze są u nas codziennie, grzmoci w nas nieustannie ,często wyłączony mam internet ,obecnie też leje ,ale już po burzy,ogród bardzo zniszczony w miejscach gdzie nie były rośliny opalikowane,pozdrawiam gorąco ;:168

Aniu,Dzięki ,że jesteś i widzisz te maki bordowe od Ciebie a różowe od Aliny,buziaczki przesyłam ;:196
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Dziękuję ;:168 właśnie teraz przechodzi burza :roll: u mnie całe szczęście woda nie wlewa się do domu tylko płynie przez podwórko ostatnia burza w czwartek tyle zrobiła że podwórko zamieniło się w rwący strumień :roll: a to wszystko przez to że mieszkam na górce :wink: burze też u mnie są codziennie nic nie da się zrobić tylko błoto komary i ślimaki :cry:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

zapraszam na spacerek chociaż u mnie pada i pada

Obrazek

anafalis perłowy
Obrazek

Obrazek