Kolejny dzień z różami:) uwielbiam ten miesiąc,mógłby trwać wiecznie

Przez ostatnich kilka dni miałam upały,więc i róże obdarzone słonkiem wdzięczne wystawiały swoje buźki do słońca...
Dziś spędziłam kilka godzin w różanym raju,u niektórych róż musiałam poobcinać przekwitłe kwiatostany.
Nawet młode sadzonki z wiosny pokazują już powoli kolorek w pąku.Eden moja najstarsza pięknie zakwitła,prawie do nieba
Moja towarzyszka cały czas polowała za ptakami

Miałam z niej niezły ubaw.
A i zapomniałam napisać,że wczoraj pojechałam do Przytoku...miałam zamiar kupić roślinki do starej,ceramicznej donicy na skalniak,ale okazało się,że jednorocznych ze świecą szukać...więc dziś zajechałam do ogrodnictwa niedaleko mojej działki...roślinki zakupione,a ja usatysfakcjonowana
Tulipanka Pashminę ,jeśli dobrze pamiętam zamawiała gloriadei -Ewcia ...napisz do niej:)
Novalis podobno ładniejszy od Mainzer Mastnacht...
Moni dziękuję:) Tak bardzo cieszę się na ten czas,codziennie zachwycają:)
Ula róże bardzo fajnie można komponować z bylinami,szałwiami,lawendą i innymi roślinami jednorocznymi
Cardinal to bardzo fajna róża,kwitnie raz,ale obficie.Kolorek ma taki jak na zdjęciu.Czasem łapie pod koniec sezonu czarna plamistość,ale wybaczam jej to...
Moni-Rozeta wiem,że to Twoje kolorki,też się za takimi rozglądam,choć różowego u mnie najwięcej...
Dziś zachwycił mnie kolor Summer Song,no fantastyczny
Maju ciekawe od czego to zależy,żę jedne Edenki mają więcej różu,a inne kremowe...szczerze mówiąc mi też się podobają te jaśniejsze...
An-ka różyczki kwitną na calego,czekałam na takie dni 5 lat
Zabeczko cieszmy się teraz,pstrykajmy zdjęcia,żeby było co oglądać zimą
Sabinko na Chopinie żadne tałatajstwo nie przesiaduje
Shida szałwia jednoroczna to super roślinka,uwielbiam ją i co roku wysiewam
AnaAn Cardinal pomału przekwita,ale ma jeszcze trochę pączków,które zakwitną
Anetko dziś tylko jeden komar się przyplątał,dziwne po ostatnim nalocie myślałam,że się od nich nie odgonię...
Dziś było super,nie było upału,słonka bardzo mało,ale chwilami się pojawiało...
Moja mamcia podlewała swoje warzywka...
Andzia Anabell rośnie na słońcu,podobno bukietowe lubią słoneczne stanowiska,a ogrodowe te zwykłe cieniste
Za różową hortensję Anabell tyle wynosiła cena,dużo to wiem...może jeszcze dostaniesz swoją w niższej cenie?
Eden ma silne pędy,czym starszy tym mniej zwiesza główki,ja go
Elwi Quuen of Sweden wciąż ma kwiaty,a łodygi wyprostowane,bardzo mi się podoba ta róża...
Agnes S będę musiała na jesieni przesadzić,posadziłam ją za czymś wysokim i żeby ją dojrzeć muszę zaglądać zza krzaka
Ilonko każda róża to inna historia,inny zapach,bądź brak zapachu...Hippolyte też mi się podoba,może kiedyś ją zaproszę?
James Galway wyrósł na wielki krzak...
Uwielbiam ten duet GdF z Veichelblau
Ostróżka
Teresa Bugnet i Perennial Blue rozmawiają...
Artemis cały w pomponach...
Widać Cardinala...
Winter Lodge
Mam zajęcie...konewka do recyklingu...
Pozdrawiam wszystkich:)