Adrian dzięki za rozszyfrowanie moich. Co do trzeciej tez miałam wątpliwości, kupiłam ją u p. Królika i tam zdarzało mi się dostać piękne cebule, ale inaczej zakwitały. Natomiast w LILYPOLU jestem stałą klientką i jeszcze nie zdarzyła się pomyłka.
A właśnie Skarlet dostałam od nich. Zrobiłam dzisiaj zdjęcie w całości tej lilii, to sam zobaczysz że to nie jest Anastazja. Ja ją mam i kwiaty układają się inaczej. Zrobiłam też zdjęcie z centymetrem Extrawaganzy, bo sama nie chciałam uwierzyć w to co zobaczyłam. Po lewej stronie jest listek troszkę zawinięty i dlatego zaczyna się miara od kilku cm. Sami zobaczcie. A na koniec pokażę Timezone - też piękna i okazała. Wszystkie kwiaty idą do góry i są duże i pachnące.
W moim ogrodzie zakwitł pierwszy orienpet. I mam na niego tylko jedno słowo - obłęd. Czy one generalnie wszystkie tak pachną?
Tak jak w zeszłym roku martagon zawiódł mnie na całej linii i najchętniej poczęstowałbym go roundupem, tak ten OT przekroczył moje najśmielsze oczekiwania.
O to prawda moje orienpety czuć z dobrych kilku metrów a jak wiatr zawieje to jeszcze dalej. Też nie spodziewałem się że tak potrafią pachnieć... mam je pierwszy rok.