Patrycjo , balkonowce masz piękne , widać że dobrze się nimi opiekujesz Podziwiam Cię ,że dajesz radę zająć się taką ilością roślin w domu i jeszcze na balkonie Moją uwagę zwróciły storczyki, piękne mają kolorki i do tego obsypane pąkami, cudowne
Dziś jest mega gorąco, u mnie w cieniu 29st,a w domu jeszcze bardzo nagrzało się od tego upału, wieczorem i rano biegałam aby popodlewać , ponamaczać wszystkie kwiaty, ale część muszę nocną porą ponamaczać;).
Jak narzekałam,że u mnie begonki ostatnio nie chcą kwitnąć, to teraz 3 maculaty i 2 listady na raz mi zakwitły
listek monstery bardzo ładnie się rozwinął jest ciapiaty i mocno podziurkowany:D
Kaktusy na balkonie się wygrzewają:)
Filodendron imperial green podczas namaczania zdjęcie pstryknięte
Tak pelargonie to angielskie niektórzy mówią na nie anielskie;).
Henryku, w zeszłym roku nie przycinałam epikaktusa i się wygrzewał całe lato, jak na razie oznak kwitnienia nie widać, ale daję mu jeszcze czas, bo jestem ciekawa na jaki kolor zakwitnie, ponieważ u mnie jeszcze nie kwitł od momentu zakupu- 2 lata.
Tu mam dla Ciebie nie za dobrą wiadomość - jest to epies z rodzaju Cryptocereus a te nie kwitną wcześnie, właściwie zaś późno kiedy dorosną do słusznych rozmiarów. I to w najlepszych warunkach. Myślałem, że Twoje starsze.
Gratuluję pięknych begoniowych kwitnień, no i liścia . Moja łaciatka po wycięciu chorego się zakołkowała Sucholubki taka energią się naładują, że świecić zaczną Widać, że im miło na balkoniku
Piękny filodendron Zaczynam zapadać na filodendronozę...
Elu jak trochę podrośnie onsterka to ci ciachnę, na razie jedna wypuściła 1 listek, a druga stoi jak zaczarowana, chcę aby obie najpierw się zaaklimatyzowały i zaczęły rosnąć
Katiusha super,że twoja monsterka zaczyna ruszać do przodu , jak coś to śmiało na pw jak już sie zdecydujesz pytaj o filodendrony, parę odmianek mam w nadmiarze;)
tesiu dokładnie tak:)
philodendron squamiferum po bardzo ostrych cięciach cudownie ruszył do przodu
Kącik z kwiatami przy kaloryferze: