Ogród - moje marzenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród - moje marzenie

Post »

Też wsadziłam w tym roku koreankę malutką ,ciekawe kiedy będą szyszeczki :wink: Aniu ale pięknie u Ciebie ,cudne powojniki ...........mandżurski mnie zachwycił ,nawet nie wiedziałam że jest taki ;:138 Śliczne liliowce ,o różach nie wspomnę ;:63 Aniu ludzi nie zmienisz ,świata nie uzdrowisz ,szkoda marnować zdrowie i nerwy ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tą pnącą hortensję takie maleństwo, posadziłam, i o niej zapomniałam. Zakwitła chyba po dwóch latach.
Może za bardzo dokarmiana idzie w liście i nie pamięta o kwitnieniu ?
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mam nadzieje, że w tym roku bedziesz mogła w pełni cieszyć się działeczką.
To chyba największa boleść mieć takie cudo i nie móc go oglądać przez dłuższy czas, nie mówiąc o pracy
Trzymam kciuki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu strasznie fajnie, że jodełki już Ci 'szyszkują'. Ja byłam przekonana, ze one dopiero po wielu latach rodzą szyszki. Gdzieś tak wyczytałam. A tu proszę jaka niespodzianka. A więc jest nadzieja, że i moje coś tam wypuszczą w ciągu kilku, a nie kilkunastu lat :)
Hortensje cudowne-ja jestem w nich zakochana. Mam nowe miejsca na sadzenie, wiec oczywiście co najmniej dwie kolejne hortensje się u mnie wiosną pokażą :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu, zawsze sobie myślałam że mam las za domem więc jodeł i sosen nie chcę. A tu te koreanki tak mnie kuszą... zwłaszcza na pniu. Już nawet nie chodzi o te szyszki. Jakoś tam z przyrostami mi się podobają. Wydają się wtedy jaśniejsze.
Limetka
100p
100p
Od: 1 sty 2015, o 23:34

Post »

Z koreankami trzeba uważać, one lubią po iluś latach samoistnie zachorować i paść. Są bardzo wymagające. Mam 3 metrową, kupiłam za 1000 zł i widzę, że prawdopodobnie będę musiała się pożegnać z nią w tym roku.... Zobaczymy..., aż żal mi serce ściska.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ignis05 pisze:Tą pnącą hortensję takie maleństwo, posadziłam, i o niej zapomniałam. Zakwitła chyba po dwóch latach.
Może za bardzo dokarmiana idzie w liście i nie pamięta o kwitnieniu ?
:wit
Oj, Krysiu, po dwóch latach Ci zakwitła, to i tak ekspresowo. Ja na Twoim miejscu skakałabym z radości.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Niestety hortensje pnące kwitną dopiero w 3-5 roku życia. Moja 3 sezony i też jeszcze bez kwiatów. Ale w tym roku sobie porozmawiamy ;:306
Koreanka śliczna, chyba szczepiona że na takim maleństwie miała już szyszki. Moja zwykła potrzebowała na to 3 albo 4 lata. Ma teraz ze 4 metry i zastanawiam się nad jej ograniczaniem. większej nie potrzebuję ale gęściejszą jak najbardziej :;230
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

JAKUCH Jadziu ogródki nasze są z gumy i to wiesz takiej utkanej z marzeń :wit

Tosia Jakie zdołowałaś jakie milczenie ;:124 Twoje ostróżki sprawiają mi palpitację serca i co? nie milczę ;:303

Obrazek

plocczanka Hortensja pnąca nie lubi zbyt ostrego słońca i miejsc gdzie jest zbyt gorąco od opierającego się o glebę słońca, wtedy woda szybko wyparowuje z gleby i ogólne warunki nie sprzyjają wzrostowi, a tym bardziej kwitnieniu.
Ktoś kiedyś powiedział, że może potrzebuje partnera podobnie u mnie jest z laurowiśnia - jest u mnie ładnych parę lat i nigdy mi nie zakwitła.
Hortensja pnąca to twardy zawodnik, od samego początku nie miała mną nią pomysłu - "tańczyłam" z nią po ogrodzie a może tu, z może tu i tak rosła rok, pół i dalej - ale grzecznie kwitła tylko jakoś nie ujęła mnie za serce. W końcu dostała nowe miejsce przy jabłoni i pokazała swoje możliwości.
Biedna nie ma szczęścia jesienią musiałam ja przesadzić z konieczności, ciekawe czy mi wybaczy?

an-ka Aniu Anabelka skradła moje serducho choć nie jest jeszcze ta o której marzę. To prawda potrafi dać czadu, czasem nawet trzeba mocne podpory.

dorotka350 Dorotko jest to hortensja ogrodowa ale nazwy nie znam. Mam kilka ogrodowych bardzo je lubię tylko te wiosenne przymrozki mogą je wykończyć. Mimo wszystko nie okrywam ich, trudno,.

wanda7 Wandziu zakwitnie, ale podobnie czekam na kwiat laurowiśni, mam teraz jeszcze jedną może?

korzo_m Dorotko moja hortensja kupiona na bazarku mała sadzonka ale widać dobre miała dzieciństwo :;230

chalaputkowo Moniczko najważniejsze, że zakwitła.

karolacha Karolinko wiele forumek ma taką koreankę i jeszcze piękniejsze szyszki, moja to małolat.

RomciaW Romciu staram się jak mogę - najważniejsze że roślinki nas lubią, mamy swoje FO a
zazdrośnicy niech sobie gryza paznokcie jak lubią w2 końcu i język przygryzą.

Ignis05 Krysiu ta hortensja ma ładne dekoracyjne liście a zobaczysz jak puści pędy kwiatowe.
Ja wole ja jak ma pączki kwiaty nie powiem nie powalają mnie.

Margo2 Gosiu oj tak bardzo bym chciała aby ten rok był łaskawszy.

Andzia84 Jak tylko jestem u Ciebie to patrzę w stopkę - zawsze kojarzyło mi się to powiedzenie z facetem a tu taka strojna, urocza dziewczyna - będziesz miała wiele drzew bo widzę ogród przepiękny.

MID2006 fakt bardzo mi się podobają te koreanki - te szyki u mnie jeszcze są małe ale ten kolor! Rośliny na pniu to moja słabość, nie lubią mnie, szybko odchodzą.

Limetka Smutna perspektywa ale co cieszmy się teraz a co będzie trudno, dzięki za info.

April Nie wiem czy szczepione, nie znam się - jedną kupiłam dzięki naszej forumce Tralaluszy,
druga kupiłam na giełdzie ogrodniczej takie maleństwo i kto wie czy nie będzie szyszek bo coś mi sie widzi ma.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aniu, ale mnie ubawiłaś moją własną stopką :) No tak- z facetem zdecydowanie nikt mnie nie pomyli ;:306 Tylko, że to ja jestem zawsze przywódcą w moim małym stadzie. I w sumie dobrze mi z tym -stąd stopka, a co ;:224
Hortensję na pierwszym zdjęciu masz cudowną-to jedna z Twojego szpalerku? Jeej jak to kwitnie to dopiero musi być efekt. Spojrzałam skąd jesteś, żeby zobaczyć gdzie tak pięknie rosną róże i hortensje właśnie-no, ale skoro w krainie marzeń, to nie ma co się dziwić ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, moja hortensja pnąca rośnie w takim miejscu, że słońce ma przez jakieś dwie - trzy godziny, a i to nie non stop. Widocznie jeszcze nie dojrzała do kwitnienia. ;:7
Czekam więc cierpliwie, może w tym roku pokaże kwiaty. Jeśli nie, to sobie będę musiała z nią poważnie porozmawiać. ;:134
Masz fantastyczne róże ;:215 Takie rozłożyste ;:63 Ilością kwiecia powalają na kolana. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Szkoda że podmarzają na pniu. Mnie trzmielina na pniu i róże też wypadły :( .
Widzę że White New Dawn też śmieci jak jej różowa siostra. Bardzo dużo kwiatów mają Twoje różyczki. Masz do nich idealną rękę.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

;:196 Zamówiłam właśnie pnącą hortensję i jestem wdzięczna za informacje , a w takim całkowitym cieniu - poradzi sobie ? ;:131 I jak zwykle Twoje róże - feria barw - zapewne zapachów , wiosna , wiosna coraz bliżej , i coraz bliżej do takich widoczków
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu Compassion to jeden krzaczek ;:oj Niesamowity widok.
A Nuits de Young w moim ulubionym ostatnio kolorku i ten omszony pączek ;:167
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

O rany! ;:oj Musiałam ręką zamknąć usta jak zobaczyłam Twoją hortensję... Moje krzaczki takie maleńkie i róże ... Mam nadzieję, że nie będę od wiosny swoich roślinek łyżeczką dokarmiać... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”