JAKUCH Jadziu ogródki nasze są z gumy i to wiesz takiej utkanej z marzeń
Tosia Jakie zdołowałaś jakie milczenie

Twoje ostróżki sprawiają mi palpitację serca i co? nie milczę
plocczanka Hortensja pnąca nie lubi zbyt ostrego słońca i miejsc gdzie jest zbyt gorąco od opierającego się o glebę słońca, wtedy woda szybko wyparowuje z gleby i ogólne warunki nie sprzyjają wzrostowi, a tym bardziej kwitnieniu.
Ktoś kiedyś powiedział, że może potrzebuje partnera podobnie u mnie jest z laurowiśnia - jest u mnie ładnych parę lat i nigdy mi nie zakwitła.
Hortensja pnąca to twardy zawodnik, od samego początku nie miała mną nią pomysłu - "tańczyłam" z nią po ogrodzie a może tu, z może tu i tak rosła rok, pół i dalej - ale grzecznie kwitła tylko jakoś nie ujęła mnie za serce. W końcu dostała nowe miejsce przy jabłoni i pokazała swoje możliwości.
Biedna nie ma szczęścia jesienią musiałam ja przesadzić z konieczności, ciekawe czy mi wybaczy?
an-ka Aniu Anabelka skradła moje serducho choć nie jest jeszcze ta o której marzę. To prawda potrafi dać czadu, czasem nawet trzeba mocne podpory.
dorotka350 Dorotko jest to hortensja ogrodowa ale nazwy nie znam. Mam kilka ogrodowych bardzo je lubię tylko te wiosenne przymrozki mogą je wykończyć. Mimo wszystko nie okrywam ich, trudno,.
wanda7 Wandziu zakwitnie, ale podobnie czekam na kwiat laurowiśni, mam teraz jeszcze jedną może?
korzo_m Dorotko moja hortensja kupiona na bazarku mała sadzonka ale widać dobre miała dzieciństwo
chalaputkowo Moniczko najważniejsze, że zakwitła.
karolacha Karolinko wiele forumek ma taką koreankę i jeszcze piękniejsze szyszki, moja to małolat.
RomciaW Romciu staram się jak mogę - najważniejsze że roślinki nas lubią, mamy swoje FO a
zazdrośnicy niech sobie gryza paznokcie jak lubią w2 końcu i język przygryzą.
Ignis05 Krysiu ta hortensja ma ładne dekoracyjne liście a zobaczysz jak puści pędy kwiatowe.
Ja wole ja jak ma pączki kwiaty nie powiem nie powalają mnie.
Margo2 Gosiu oj tak bardzo bym chciała aby ten rok był łaskawszy.
Andzia84 Jak tylko jestem u Ciebie to patrzę w stopkę - zawsze kojarzyło mi się to powiedzenie z facetem a tu taka strojna, urocza dziewczyna - będziesz miała wiele drzew bo widzę ogród przepiękny.
MID2006 fakt bardzo mi się podobają te koreanki - te szyki u mnie jeszcze są małe ale ten kolor! Rośliny na pniu to moja słabość, nie lubią mnie, szybko odchodzą.
Limetka Smutna perspektywa ale co cieszmy się teraz a co będzie trudno, dzięki za info.
April Nie wiem czy szczepione, nie znam się - jedną kupiłam dzięki naszej forumce Tralaluszy,
druga kupiłam na giełdzie ogrodniczej takie maleństwo i kto wie czy nie będzie szyszek bo coś mi sie widzi ma.