Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i różane szaleństwo.

Post »

A jak ze zdrowiem? Zwalczyłaś? ;:136
Może masz rację z tymi zaschniętymi różami? Nawet po tej straszniej zimie, która zabiła tyle róż w całym kraju miałam ładniejsze sadzonki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie w nowym tygodniu ;:7 który zaczął się fatalnie od sikającego na wszystkie strony bojlera :twisted:
Najpierw sprzątanie tzw ciaperkuchni czyli pralni połączonej z kuchnią gospodarczą, która cała pływała.
Potem wyjazd po nowy bojler połączony ze sprawami urzędowymi i trwało to prawie całą dniówkę roboczą, no i też się czuję choćbym była w fabryce na szychcie ;:222
Na pocieszenie kupiłam sobie iryski w dwóch kolorach

Obrazek niebieski na Zakątka Goldiego a fioletowy żeby temu niebieskiemu nie było smutno ;:306

Były też róże i to w przyjaznej cenie ale się oparłam bo w domu czekała na mnie paczka z różami ;:138 pierwsze róże w tym sezonie :heja

Obrazek do donicy żeby uprzyjemniała każde miejsce gdzie ją sobie postawię

Obrazek bo zachorowałam na nią jakiś czas temu

Obrazek miniatura Eversa żeby skończyć nową rabatę

Obrazek ostatnie chciejstwo - matka wielkich róż Geschwinda, najprawdopodobniej bo tak twierdzą znawcy

Ewunia jak zwykle dołączyła gratis, Ewuniu bardzo Ci dziękuję ;:196 Jest to Cornelia, którą już mam ale przecież Ewunia nie musi znać wszystkie róże jakie każdy z nas posiada. Już znalazła się chętna na nią czyli córka do swojego nowo tworzonego ogrodu przydomowego.
Nad całością prac czuwał oczywiście rudy dozorca ogrodowy

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Fajny początek tygodnia...
Green ice, powiadasz? :;230 poznałam ją i zakochalam sie w niej od pierwszego wejrzenia, nie tylko ja zresztą... :;230 Będziesz mieć Majutku sporo radości, bo widzę, źe wypasiony egzemplarz i wyrywny...
A ta na betonie to juz w ogóle.... moźe szokować ;:oj
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczek_Poznan pisze:Majutky, u nas podobne wariacje pogodowe, do tego ten silny wiatr....mam nadzieję, że się uspokoi :roll:
Kasiek dzisiaj ciąg dalszy wariacji pogodowych, brakowało tylko śniegu, ale było za to bardzo ciepło :(
kogra pisze:Ha.....widzisz.....dzięki ;:180 za oświecenie.
Przyznam, że nie studiowałam tej strony, tylko od razu skojarzyłam z twoim zbiorem souvenirów.
Znam tą stronkę pepiniere, ale widzę, że nowa twarz na otwarciu.
No to trzeba będzie zapuścić żurawia. :uszy
U mnie nocą całkiem dobrze popadało, teraz jak słonko przygrzeje to wszystko ruszy.
Dobrze, że porządki mam już za sobą, czas na zasilanie.
Grażynko i dobrze że skojarzyłaś ze mną. To są listy róż jakie są zamieszczone na Helpie i zawsze może się jakaś nowa znaleźć, trzeba trzymać rękę na pulsie ;:306
Porządki to trzeba zaczynać od nowa tyle liści i śmieci nawiane :twisted:
tara pisze:Majka Twoja kolekcja jest imponująca, zapiera dech - przeglądam stronki ;:138

Moim zdaniem F to bardzo żywotna róża moją ścinałam dwukrotnie bardzo nisko, wycinałam też w międzyczasie stare konary - naprawdę odwdzięcza się silnym wzrostem i kwitnieniem.
F to jedna z pierwszych moich róż, jestem nią zachwycona, Twoja jest przepięknie wkomponowana w zieleń, jestem w ogóle fanatyczką róż pnących.

pozdrawiam
Aniu moja też jedna z pierwszych i po pierwszym kwitnieniu byłam nią zawiedziona bo miała to być prawdziwie czerwona róża a nie jakaś tam niby czerwień. Nawet chciałam ją wywalić ale prawie odkopana przeżyła zimę to i darowałam jej życie. Teraz po tylu latach ciągle czuję do niej sentyment ;:167
Margo2 pisze:A jak ze zdrowiem? Zwalczyłaś? ;:136
Może masz rację z tymi zaschniętymi różami? Nawet po tej straszniej zimie, która zabiła tyle róż w całym kraju miałam ładniejsze sadzonki
Gosiu zdrowie dopisuje, dzięki za troskę ;:196
Takie zasychanie na przedwiośniu róż jest najczęstszą przyczyną wypadnięć a nie wielkie mrozy. Susza fizjologiczna to najgorsza przypadłość dlatego nie lubię słonecznej pogody na przednówku. ;:185 Wolę jak jest pochmurno i popaduje deszczyk ewentualnie ze śniegiem, rośliny wtedy łagodniej się budzą.
Ale nie mamy wpływu na pogodę, możemy tylko okrywać nasze róże przed nadmiernym ogrzaniem i gwałtowną pobudką. ;:173
justi177 pisze:Fajny początek tygodnia...
Green ice, powiadasz? :;230 poznałam ją i zakochalam sie w niej od pierwszego wejrzenia, nie tylko ja zresztą... :;230 Będziesz mieć Majutku sporo radości, bo widzę, źe wypasiony egzemplarz i wyrywny...
A ta na betonie to juz w ogóle.... moźe szokować ;:oj
Justi od Ciebie mam Lovely Green, która ładnie się obudziła i wypuszcza nowe pędy, a teraz do kompletu Green Ice ;:306
Nie wiem z jakiej szkółki ma Ewunia te nago-korzeniowe róże ale przeważnie są takie wypasione ;:215
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Nie no... :;230 jakim cudem masz ode mnie Lovely Green...kurczę, ja tej róży nie mialam, nie widziałam i nie znam :;230
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sory Justi :oops: coś mi się pokićkało ;:131 ją mam od Anety, a tak z rozpędu pomyślałam że to od Ciebie ;:218
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No fakt, że wietrzysko nawiało znowu sporo śmieci. :twisted:
Całe podwórko mam w gałązkach modrzewiowych, chociaż u mnie nie rosną.
Za to igliwia z moich świerków dostatek nawet w domu. :?
Różyce zabójcze mają korzenie.
Na pewno śmigną w górę i za niedługo zakwitną, chociaż to maluchy.
Green Ice świetna. ;:333
Ja też zafundowałam sobie Circusy. :wink:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majutku, fajne te irysy! Gdzie kupowałaś?
Róże od Ewuni śliczne ;:170
Teraz tylko trzeba wypatrywać poprawy pogody do sadzenia ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka nowy tydzień z dostawami [radościami ] i kłopotami .Fajne krzaczorki .Lovely Green jakoś do mnie też nie przemawia tak samo jak Eden Rose .Iryski śliczne szczególnie ten bordo
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko maluchy niech nie rosną za bardzo w górę tylko niech kwitną ciągle i obficie ;:306 po to są maluchami :;230
Będę miała 2 zielone róże :heja no prawie zielone :wink:
Kasiek byłam dzisiaj w LM za bojlerem a kupiłam go tuż obok, ale w LM właśnie kupiłam te iryski. Mają dużo cebul i bylin w woreczkach a czy ceny są rewelacyjne to nie wiem bo nigdzie po sklepach nie chodzę. One tak wpadły bo szukam niebieskich małych kwiatuszków dla Goldiego. Były też zawilce niebieskie ale wysuszone na wiór, wiem że one tak mają ale już raz się nadziałam więc kupuję to co widzę że żyje. :uszy
No właśnie, to sadzenie, czeka na to sporo róż od jesieni a właściwie cała jedna rabata z Souvenirami. A tego nowego giganta to nie wiem gdzie wsadzić bo to tak nadprogramowo ;:306
Jadziu ja właściwie chciałam Green Ice a że nie umiałam jej w zeszłym roku przydybać to w ostateczności tak przy okazji dostałam Lovely Green, marniutką z 5zł, ale widać że chce żyć, to niech rośnie najprawdopodobniej w donicy ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj tak wiało, że mieliśmy przerwy w dostawie prądu :evil: Po którymś z kolei wyłączeniu poszłam po prostu spać, żeby się więcej nie złościć ;:306
Na paczki z roślinami zaczynam czekać, powinny się niedługo pojawić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Maju, róży z takimi bujnymi korzeniami jak De La Grifferaie, to ja jeszcze nigdy nie kupiłam ;:oj Powinna rosnąć jak na drożdżach ;:108
Szczególnie, jak będzie jej doglądał
rudy dozorca ogrodowy
:;230
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No nie bierz tego dosłownie. :;230
Chodziło mi oczywiście o wypuszczanie pączków .
Jak tak dalej będzie to nam pierwsze róże zakwitną już w kwietniu. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko współczuję pechowego początku tygodnie, ale podejrzewam, że ten jeden dzień wyczerpał listę pechów na długi czas ;:196 Na szczęście udało Wam się wszystko załatwić, więc już jest ok :D
Iryski kupiłaś prześliczne ... no i kolejne róże ;:oj ;:224
Buziaki ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnisiu tydzień zaczął się pechowo i bardzo pracowicie. Chłopcy montowali nowy bojler do samej nocy, no bo oczywiście zawieszenie musiało mieć inny rozstaw, rurki też trzeba było trochę zmieniać i dla bezpieczeństwa zamontowali reduktor ciśnienia na rurze przyłączeniowej. Mieli z czym się bawić. Fachowcy robiliby to pewnie ze dwa dni.
A dzisiaj od bladego świtu akcja zaopatrzenia rodzinę w prowiant mięsny czyli świniobicie, no i znowu ledwie żyję a do końca roboty jeszcze daleko, nawet na ogród nie miałam czasu popatrzeć. Ale już mi się pieką rolady z boczku i karczek, a jutro robię zalewę do peklowania szynek na świąteczny stół. No a potem to już tylko ogród ;:138
Grażynko no wiem ;:306
Różyce muszą poczekać do czwartku z przesadzaniem do docelowych donic, ale jutro podobno ma padać to i dobrze bo brak czasu na ogród. ;:173
Elwi od Ewuni czy Kamili bywają takie wielgaśne różyce. Potem trzeba się starać o pojemnik bo do żadnego wiadra się nie mieszczą z tak długimi korzeniami :lol:
Rudy to mnie zawsze pilnuje, no chyba że się zaszyje pod krzaczkiem i smacznie śpi ;:306
Ewuś to mieliście wczoraj 20 stopień zasilania jak za dawnych dobrych czasów :;230 Wtedy to były wieczory przy świecach i gra w karty ;:306
Chyba dałam sobie spokój z zamawianiem roślin ;:218
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”