Może masz rację z tymi zaschniętymi różami? Nawet po tej straszniej zimie, która zabiła tyle róż w całym kraju miałam ładniejsze sadzonki
Kasiek dzisiaj ciąg dalszy wariacji pogodowych, brakowało tylko śniegu, ale było za to bardzo ciepłorobaczek_Poznan pisze:Majutky, u nas podobne wariacje pogodowe, do tego ten silny wiatr....mam nadzieję, że się uspokoi
Grażynko i dobrze że skojarzyłaś ze mną. To są listy róż jakie są zamieszczone na Helpie i zawsze może się jakaś nowa znaleźć, trzeba trzymać rękę na pulsiekogra pisze:Ha.....widzisz.....dziękiza oświecenie.
Przyznam, że nie studiowałam tej strony, tylko od razu skojarzyłam z twoim zbiorem souvenirów.
Znam tą stronkę pepiniere, ale widzę, że nowa twarz na otwarciu.
No to trzeba będzie zapuścić żurawia.![]()
U mnie nocą całkiem dobrze popadało, teraz jak słonko przygrzeje to wszystko ruszy.
Dobrze, że porządki mam już za sobą, czas na zasilanie.
Aniu moja też jedna z pierwszych i po pierwszym kwitnieniu byłam nią zawiedziona bo miała to być prawdziwie czerwona róża a nie jakaś tam niby czerwień. Nawet chciałam ją wywalić ale prawie odkopana przeżyła zimę to i darowałam jej życie. Teraz po tylu latach ciągle czuję do niej sentymenttara pisze:Majka Twoja kolekcja jest imponująca, zapiera dech - przeglądam stronki![]()
Moim zdaniem F to bardzo żywotna róża moją ścinałam dwukrotnie bardzo nisko, wycinałam też w międzyczasie stare konary - naprawdę odwdzięcza się silnym wzrostem i kwitnieniem.
F to jedna z pierwszych moich róż, jestem nią zachwycona, Twoja jest przepięknie wkomponowana w zieleń, jestem w ogóle fanatyczką róż pnących.
pozdrawiam
Gosiu zdrowie dopisuje, dzięki za troskęMargo2 pisze:A jak ze zdrowiem? Zwalczyłaś?![]()
Może masz rację z tymi zaschniętymi różami? Nawet po tej straszniej zimie, która zabiła tyle róż w całym kraju miałam ładniejsze sadzonki
Justi od Ciebie mam Lovely Green, która ładnie się obudziła i wypuszcza nowe pędy, a teraz do kompletu Green Icejusti177 pisze:Fajny początek tygodnia...
Green ice, powiadasz?poznałam ją i zakochalam sie w niej od pierwszego wejrzenia, nie tylko ja zresztą...
Będziesz mieć Majutku sporo radości, bo widzę, źe wypasiony egzemplarz i wyrywny...
A ta na betonie to juz w ogóle.... moźe szokować
rudy dozorca ogrodowy