Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

Pierwsze rzodkieweczki, no że nie ma uśmieszku z cieknacą ślinką :;230 ..u mnie dopiero posiane. Hiacyntami mnie zadziwiłaś. Kiedy już myślę że widziałam wszystkie kolory to ktoś na forum skutecznie pozbawi mnie złudzeń..czekam na ich zdjęcie w pełnym kwitnieniu ;:108
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Narobiłaś smaka na taką świeżą rzodkiewkę. ;:173
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale niezła kolekcja żurawek ;:333
A rzodkiewką narobiłaś mi smaka!
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Grażynko już rzodkiewki możesz wcinać..mmm... ;:oj Piękna kolekcja żurawek.
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Dzień wolny , dzień pracowity na działce ,bardzo przyjemny, przyjemny też teraz ból pleców i palców,
wszystkie prace zaplanowane wykonane i nawet deszczyk na zawołanie popadał na świeżo posadzone pory ,cebulkę i posianą marchewkę, cudownie :wit

wykopałam jeszcze dołki na hortensje,dwie przesadziłam ogrodówki a trzy bukietówki jutro dotrą ,

będę miała dylemat czy wysadzić je od razu do gruntu czy jeszcze poczekać a wy kochane koleżanki jak mi radzicie :?:

anym pisze:Grażynko żurawkowy zawrót głowy ;:oj wszystkie dorodne i magnolia zasługuje na wielkie brawa ;:63 Na moim wygwizdowie boję się jej sadzić :( no cóż nie można mieć wszystkiego.
Wnusio taki milusi ;:167
Aniu nasza magnolia rośnie pośrodku trawnika,jest nieosłonięta ,trzy lata trwało zahartowanie mam nadzieję że teraz już co roku tak będzie ukwiecona,zauważyłam że żurawki są mało kłopotliwe i za to i za kolory bardzo je lubię
koziorozec pisze:Witaj Grażynko wypasione masz te żurawki a i rzodkieweczka taka smaczna,miłego dnia i pięknego słoneczka życzę :wit ;:196 ;:3
Martusiu żuraweczki mam w półcieniu i tam im jest dobrze,rosną bez problemu,
rzodkieweczka - pierwsza nowalijka w naszym ogrodzie wszystkim smakuje wyśmienicie,
słoneczko dzisiaj bardzo przydało się do prac polowych
ewunia7 pisze::wit
Niezła kolekcja żurawek ;:138
A na rzodkiewki- ślinka leci
Ewuniu powiększa mi się kolekcja żurawek ,czekam na zamówione trzy od Igi ,ale jeszcze chyba nie wysyłają , nowalijki wiadomo już chce się jeść
PEPSI pisze:Rzodkieweczki jak malowane ;:333 A żurawki są piękne, też mnie na nie wzięło od jakiegoś czasu. Tym bardziej, że są niewymagające i mogą rosnąć w cieniu, a u mnie kilka takich miejsc jest trudnych. I one sobie tam świetnie poradziły.
Małgosiu u Ciebie to tak jak u mnie ,nie wiedziałam z początku co posadzić w miejscach cienistych,lecz towarzystwo z Forum rozwiało moje wątpliwości i żuraweczki znalazły swoje miejsce,
Kasiula17 pisze:Witam. :wit
Magnolia cudowna ale te żurawki jakie piękne, ślicznie puszczają.
Narobiłaś mi smak na rzodkiewki, mniam. :;230 zjadłam jedną.
Pięknie i wiosennie i oby było u Ciebie dużo słoneczka.
Pozdrawiam Kasia. :tan
Kasiula dzięki za słoneczko ,było i grzało mnie dzisiaj w schylone nad grządkami plecy,
no cóż moja piękna magnolia właśnie obsypuje się już z płatków,na trawniku pięknie wyglądają,
zastanawiałam się gdzie się podziała jedna rzodkieweczka,a to ty ją schrupałaś ;:306
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Grażynko - ja swoje dzidziusie hortensjowe już posadziłam do gruntu,nawet wypuszczają nowe listka. :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Andziu żurawki prawie o każdej porze roku są ładne ,porządek robię z nimi na wiosnę,dosypuję papu i cały sezon spokój,fajnie bo zagłuszają chwasty :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Była smaczna i apetyczna więc nie mogłam się nie skusić. :;230
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Niezła kolekcja żurawek :) Aż mi w brzuchu zaburczało jak zobaczyłam te rzodkiewki, zostało coś jeszcze?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

iwona0042 pisze:No żuraweczki śliczne, ale rzodkieweczka, ojej ale mi ślinka poleciała ;:108
Iwonko dzięki za pochwałę żuraweczek a na rzodkieweczkę możesz wpaść ,nie masz daleko ,zapraszam
MariaWy pisze:A ja właśnie z moją wnusią degustowałyśmy rzodkieweczkę od Grażynki , dziękujemy , pycha. ;:196
Piękna ta Twoja magnolia , moja pewnie dostanie eksmisję.
Marysiu cieszę się że rzodkieweczka smakowała,tak jak Ci mówiłam musisz postraszyć swoją magnolię ,nawet trzonkiem od siekiery ;:306
asta6265 pisze:Piękna kolekcja żurawkowa i takie rzodkiewy ;:oj gratulacje ;:138
Asiu ,dzięki ,żurawki tak jakoś dobrze się u nas czują i oby tak dalej ,rzodkiewki wysiałam na początku lutego do namiotu, koperek i sałata też niedługo będą do konsumpcji
tesia39 pisze:Już masz swoje rzodkiewki ;:oj ale mi smaka na nie narobiłaś ;:224
Żurawki masz wspaniałe ;:138
Teresko dzięki za pochwałę żuraweczek ,smaczne te nasze pierwsze nowalijki ;:108
alicjad31 pisze:Grażynko takie rzodkiewki muszą świetnie smakować .Pozdrawiam :wit
Alu pierwsze zawsze smakują najlepiej
Maska pisze:Grażynko, ale wypielęgnowane grządki, żurawki śliczne i żadnego chwasta ;:oj rzodkiewki moje już też są, ale malutkie bo 3 tygodnie radziły sobie bez wody. Grażynko okryłam włókniną rzodkiewki w polu, bo pchełki ich nie atakują i mam ochotę w skrzyni przykryć, żeby szybciej wzeszło. Pod włókniną również chwasty szybciej wschodzą ;:306
Marysiu na razie nie okrywam niczego ,niech się warzywka hartują i tak jak piszesz chwasty też szybciej rosną pod włókniną,więc raczej nie chcę nieproszonych gości
nifredil pisze:Pierwsze rzodkieweczki, no że nie ma uśmieszku z cieknacą ślinką :;230 ..u mnie dopiero posiane. Hiacyntami mnie zadziwiłaś. Kiedy już myślę że widziałam wszystkie kolory to ktoś na forum skutecznie pozbawi mnie złudzeń..czekam na ich zdjęcie w pełnym kwitnieniu ;:108
Aurelko ja już następne rzodkiewki posiałam z pietruszką i z marchewką,

Kriss1515 pisze:Narobiłaś smaka na taką świeżą rzodkiewkę. ;:173
Krystianie świeża ,zdrowa i własna smakuje najlepiej
MamciaTerenia pisze:Ale niezła kolekcja żurawek ;:333
A rzodkiewką narobiłaś mi smaka!
Pozdrawiam.
Teresko kolekcję mam sporą lecz z ich nazwami to chyba się nigdy nie rozpoznam,niektóre na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo ,dopiero jak się lepiej wpatrzę widzę różnicę
Nikus pisze:Grażynko już rzodkiewki możesz wcinać..mmm... ;:oj Piękna kolekcja żurawek.
Nikusku już wcinamy rzodkieweczki ,a za niedługo własną sałatę i koperek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Smakowicie z rzodkiewkami ( a przez chwilę chciałam napisać z żurawkami ;:oj ). Tych drugich niezła kolekcja. Fajne zdjęcia ;:215 .
Co do sadzenia - sadzić ;-)
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Grażynko dzisiaj do mnie między innymi dotarła hortensja bukietowa i w sobotę wsadzam ją do gruntu, a ma już liście.
Żurawki od Igi, myślę, że będą w maju, też mam 5 upatrzonych,
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

e-babcia pisze:Grażynko - ja swoje dzidziusie hortensjowe już posadziłam do gruntu,nawet wypuszczają nowe listka. :wit
Jadziu skoro Twoje już wysadzone to i ja tak zrobię
Kasiula17 pisze:Była smaczna i apetyczna więc nie mogłam się nie skusić. :;230
Kasiulka na zdrowie :wit
Rudominka pisze:Niezła kolekcja żurawek :) Aż mi w brzuchu zaburczało jak zobaczyłam te rzodkiewki, zostało coś jeszcze?
Aniu rzodkieweczki dopiero zaczęły się więc starczy dla każdego,zapraszam do siebie :wit

Moje bratkowo

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Grażynko, do rzodkiewek mam ogólnego pecha, rosną długie i bardzo wąskie zamiast się wyokrąglać. tak naprawdę to z takiej paczuszki wysianej wprost do gruntu, zjem może z dwa pęczki ładnej rzodkiewki, a reszta jakaś taka dziwna, może należy ją przerywać??...jeszcze tak cichuteńko podpowiem..Sabina, nie Aurelka ;:173
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko ;:196 piękne bratki ja w tym roku zapomniałam o nich ,ale jakbym jeszcze posiała do pojemniczków to miałabym je później :D
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”