Aniu nasza magnolia rośnie pośrodku trawnika,jest nieosłonięta ,trzy lata trwało zahartowanie mam nadzieję że teraz już co roku tak będzie ukwiecona,zauważyłam że żurawki są mało kłopotliwe i za to i za kolory bardzo je lubięanym pisze:Grażynko żurawkowy zawrót głowywszystkie dorodne i magnolia zasługuje na wielkie brawa
Na moim wygwizdowie boję się jej sadzić
no cóż nie można mieć wszystkiego.
Wnusio taki milusi
Martusiu żuraweczki mam w półcieniu i tam im jest dobrze,rosną bez problemu,koziorozec pisze:Witaj Grażynko wypasione masz te żurawki a i rzodkieweczka taka smaczna,miłego dnia i pięknego słoneczka życzę![]()
![]()
Ewuniu powiększa mi się kolekcja żurawek ,czekam na zamówione trzy od Igi ,ale jeszcze chyba nie wysyłają , nowalijki wiadomo już chce się jeśćewunia7 pisze:![]()
Niezła kolekcja żurawek![]()
A na rzodkiewki- ślinka leci
Małgosiu u Ciebie to tak jak u mnie ,nie wiedziałam z początku co posadzić w miejscach cienistych,lecz towarzystwo z Forum rozwiało moje wątpliwości i żuraweczki znalazły swoje miejsce,PEPSI pisze:Rzodkieweczki jak malowaneA żurawki są piękne, też mnie na nie wzięło od jakiegoś czasu. Tym bardziej, że są niewymagające i mogą rosnąć w cieniu, a u mnie kilka takich miejsc jest trudnych. I one sobie tam świetnie poradziły.
Kasiula dzięki za słoneczko ,było i grzało mnie dzisiaj w schylone nad grządkami plecy,Kasiula17 pisze:Witam.![]()
Magnolia cudowna ale te żurawki jakie piękne, ślicznie puszczają.
Narobiłaś mi smak na rzodkiewki, mniam.zjadłam jedną.
Pięknie i wiosennie i oby było u Ciebie dużo słoneczka.
Pozdrawiam Kasia.
Iwonko dzięki za pochwałę żuraweczek a na rzodkieweczkę możesz wpaść ,nie masz daleko ,zapraszamiwona0042 pisze:No żuraweczki śliczne, ale rzodkieweczka, ojej ale mi ślinka poleciała
Marysiu cieszę się że rzodkieweczka smakowała,tak jak Ci mówiłam musisz postraszyć swoją magnolię ,nawet trzonkiem od siekieryMariaWy pisze:A ja właśnie z moją wnusią degustowałyśmy rzodkieweczkę od Grażynki , dziękujemy , pycha.![]()
Piękna ta Twoja magnolia , moja pewnie dostanie eksmisję.
Asiu ,dzięki ,żurawki tak jakoś dobrze się u nas czują i oby tak dalej ,rzodkiewki wysiałam na początku lutego do namiotu, koperek i sałata też niedługo będą do konsumpcjiasta6265 pisze:Piękna kolekcja żurawkowa i takie rzodkiewygratulacje
Teresko dzięki za pochwałę żuraweczek ,smaczne te nasze pierwsze nowalijkitesia39 pisze:Już masz swoje rzodkiewkiale mi smaka na nie narobiłaś
![]()
Żurawki masz wspaniałe
Alu pierwsze zawsze smakują najlepiejalicjad31 pisze:Grażynko takie rzodkiewki muszą świetnie smakować .Pozdrawiam
Marysiu na razie nie okrywam niczego ,niech się warzywka hartują i tak jak piszesz chwasty też szybciej rosną pod włókniną,więc raczej nie chcę nieproszonych gościMaska pisze:Grażynko, ale wypielęgnowane grządki, żurawki śliczne i żadnego chwastarzodkiewki moje już też są, ale malutkie bo 3 tygodnie radziły sobie bez wody. Grażynko okryłam włókniną rzodkiewki w polu, bo pchełki ich nie atakują i mam ochotę w skrzyni przykryć, żeby szybciej wzeszło. Pod włókniną również chwasty szybciej wschodzą
Aurelko ja już następne rzodkiewki posiałam z pietruszką i z marchewką,nifredil pisze:Pierwsze rzodkieweczki, no że nie ma uśmieszku z cieknacą ślinką..u mnie dopiero posiane. Hiacyntami mnie zadziwiłaś. Kiedy już myślę że widziałam wszystkie kolory to ktoś na forum skutecznie pozbawi mnie złudzeń..czekam na ich zdjęcie w pełnym kwitnieniu
Krystianie świeża ,zdrowa i własna smakuje najlepiejKriss1515 pisze:Narobiłaś smaka na taką świeżą rzodkiewkę.
Teresko kolekcję mam sporą lecz z ich nazwami to chyba się nigdy nie rozpoznam,niektóre na pierwszy rzut oka wyglądają tak samo ,dopiero jak się lepiej wpatrzę widzę różnicęMamciaTerenia pisze:Ale niezła kolekcja żurawek![]()
A rzodkiewką narobiłaś mi smaka!
Pozdrawiam.
Nikusku już wcinamy rzodkieweczki ,a za niedługo własną sałatę i koperekNikus pisze:Grażynko już rzodkiewki możesz wcinać..mmm...Piękna kolekcja żurawek.
Jadziu skoro Twoje już wysadzone to i ja tak zrobięe-babcia pisze:Grażynko - ja swoje dzidziusie hortensjowe już posadziłam do gruntu,nawet wypuszczają nowe listka.
Kasiulka na zdrowieKasiula17 pisze:Była smaczna i apetyczna więc nie mogłam się nie skusić.
Aniu rzodkieweczki dopiero zaczęły się więc starczy dla każdego,zapraszam do siebieRudominka pisze:Niezła kolekcja żurawekAż mi w brzuchu zaburczało jak zobaczyłam te rzodkiewki, zostało coś jeszcze?