"Świat nie jest taki zły ,świat nie jest taki zły ,niech no tylko zakwitną jabłonie..."I to prawda ,kiedy słońce zaczyna zaglądać nam w oczy ,ogrzewa nasze "ospałe" ciała ,zupełnie inaczej się czujemy, Ja też czekam na wiosnę ,która jest za krótka.
Co roku ten czas wywołuje u niecierpliwych ogrodników wiele emocji, bo wkrótce nadejdzie pora wysiewów i sadzenia. Te prace chyba wszyscy lubimy najbardziej. Bo przecież warzywnik we własnym ogrodzie to wspaniała rzecz, nawet na małym skrawku się opłaca: jemy własne warzywa a te są najlepsze i najzdrowsze:). Przez kilka lat nie było mi dane robić własnych rozsad, ale w tym roku będę się cieszyć własnymi sadzonkami. Będzie to dla mnie sezon testowy i ciągle męczy mnie obawa czy się uda . Mam już posiane selery Maxim z dwóch firm i Bruno, kapustę Ditmarska, głowiasta pierwszy zbiór i stożkowa Express,arbuz Bayby Sugar oraz pomidor Fatima. W tym tygodniu posieje papryki .
Jadziu Cream Abundance zostanie zastąpiona inna różą przeważyły negatywne opinie. Kwiat bardzo mi się podoba ale to nie wszystko bo zdrowotność jest na pierwszym miejscu.
Dototko lista która podałam to nie wszystkie panienki które chciałabym do siebie zaprosić a posiadam jeszcze listę rezerwowych której nie podałam.

Dlaczego nie zdecydowałabyś się na ponowny zakup Maid Marion, Tranquillity?
Marysia Dziękuję za życzenia. Jeszcze chwila jeszcze moment i będziemy narzekać na bóle rąk, kręgosłupa ale ja bardzo lubię się mocno napracować i czuć potem ten ból.

Inka52Laguna to wdzięczna róża , chociaż moja w tym sezonie puściła bardzo dużo długich badylków . Mam problem z przycinaniem bo mąż zrobił za wysoka pergolę i muszę przycinać z drabiny i jeszcze nie sięgam przy moim wzroście

Any57Posiadasz ładną kolekcję i to spora ilość. Ja popadałam całkowicie w różomaniactwo

BlueberryWitam i zapraszam.

Ania Dziękuje za miłe słowa ,życzę również udanego roku. Ten sezon będzie ,sezonem wprowadzania zmian na tyle , na ile pozwolą finanse.

Troszkę wspominków