Dziękuję za tak mile słowa
hen_s pisze:Rośliny nawet jako zbiorówka z daleka wyglądają już doskonale
Z bliska co niektóre już takie doskonałe nie są, troszkę mroźne nocki dały im popalić, choć wydawało mi się, że dobrze zostały zabezpieczone. Z drugiej strony w zeszłym roku było podobnie i ostatecznie pokazały, jakie z nich twardziele
D-avi-D pisze:Niektóre są już naprawdę sporych rozmiarów
Tylko że te większe, to jak zaklęte w większości się buntują i nie chcą kwitnąć
Szymon78 pisze:warto tu zaglądać!

dlatego zapraszam o każdej porze dnia i nocy
leszek2 pisze:tylko czekać jak to wszystko zakwitnie,to dopiero będą oczopląsy

Pąki z dnia na dzień pojawiają się na coraz większej ilości roślinek, ale ja mam swoich wybrańców, u których z lupą próbują coś wyszukać, a tu nic
DAK pisze:Bardzo mi się ten pomysł podoba, bo nie ma to jak kąpiel w słońcu

dlatego trochę odwlekałam z zakupem foliaka, bo do końca nie byłam jakoś przekonana, że będą w nim czuły się jak w domu. Poza tym gołym okiem widać różnicę w obu uprawach, ze zdecydowaną przewagą na kąpiel w słońcu. Wkrótce planuję również ściągnąć boczki w inspektach, które nie są zamontowane na stałe, a jak roślinki już na dobre ruszą ze wzrostem, to i zapewne daszek będzie zaciągany jedynie w razie większych ulew.
maryjan13 pisze:Nie przypuszczałem nawet,że aż tyle Ci się tych kaktusów nazbierało.
W większości są to jednak mniejsze okazy, ale mimo tego staram się ich nie pompować, niech spokojnie nabierają kształtów, jak ich kuzyni z natury
banditoo pisze:na pewno bym ci pare zwinął
Jacku, Ty który masz wszystko?
Gaga1960 pisze:Pokłony także dla taty za piękny inspekcik
Pochwały przekazane

, wczoraj został zapełniony już prawie po brzegi drugi inspekt, gdy wjechały do niego feraki mojej siostry. Na zimowisku wydawało mi się, że jest ich trochę mniej i są mniejsze

, choć może inne roślinki przy nich wezmą się do roboty.
czarny pisze:szkoda tyle roślin na kompost
ale jaki to będzie szlachetny kompost, a nie tylko marchew i buraki