Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Tadziu, pozdrowionka przesyłam. :)
I dołączam do osób, którym owej pamiętnej zimy wymarzły krokusy, prymulki, nie mówiąc o delikatniejszych roślinach. Gdy wyszłam potem wiosną do ogrodu, rabaty były po prostu przerażająco puste i trzeba było zaczynać wszystko od początku. Teraz więc z utęsknieniem czekam na śnieg, bo idą mrozy, a na ziemi na razie łyso, niestety.
Awatar użytkownika
migotka1
50p
50p
Od: 28 lis 2011, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadziu :)

Obejrzałam zdjęcia Twoich lilii i liliowców - masz piękną kolekcję :) ;:108 . Mnie tej jesieni ogarnęło "liliowe" szaleństwo i posadziłam około 30 lilii, ciekawe ile z nich przetrwa zimę i ataki nornic. W razie czego wiosną dosadzę :)

Pozdrawiam serdecznie
Ogród Migotki1
Pozdrawiam, Gosia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Iguś , spory zestaw marzeń ;:113 Mnie na więcej już miejsca mało ;:24
Ewuś , pewnie , że nie tylko żurawki mam we śnie :wink:
Myślę , że jeszcze kiedyś pośpiewamy razem :uszy ;:168
Wandziu , teraz wiem, jak nie dopuścić do takiej sytuacji, ale wtedy stało się. na razie nic o większych mrozach nie mówią. Zbliża się za to tajfun , ma przejść przez Polskę. Czy i tym razem rosyjski wyż osłoni nas :?: ;:131
Gosiu , miło , że ''wpadłaś'' . :D
Większość z tych lilii to już wspomnienie. ;:145 ;:145 Nornice pożarły je. Teraz ziemia już nieco zamarznięta , może już w tym roku nie będą tak buszowały. Prze kilku laty w jednej paczce z Lilypolu przyszło mi prawie 70 cebulek, czterdzieści kilka odmian.
Pozdrówka :D
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Tyle cebul zjadły nornice ;:oj To miały niezłą ucztę. Mi jednej zimy pożarły wszystkie tulipany, a łupinki wypchnęły na wierzch.
U mnie pada spokojnie śnieżek. Wiatru na razie nie ma. Zobaczymy co nam jutro przyniesie?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

[quote="tade k"]Iguś , spory zestaw marzeń ;:113 Mnie na więcej już miejsca mało ;:24

Szkoda,że ogród nie z gumy :wink:
Wiele przeoczyłam teraz nadrabiam Twój wątek ogrodowy.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

:wit ;Tadziu , na brak miejsca nie narzekam, stąd taki wachlarz marzeń. Marzenia są, gorzej, że kieszeń nie taka pełna na wszystkie marzenia i sny. ;:151
Pozdrawiam. Iga
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halu , i znowu prognozy przesadzone :tan :tan Ani zimy mrożnej na razie nie ma , ani orkanu nie będzie ;:215 Myślę ,, że reszta zimy nie będzie krańcowo zimna czy śnieżna. ;:108
Nornice tulipanów tak nie niszczyły, lilie i to niektóre gatunki szczególnie upodobały sobie. ;:oj Przez te lata to pewnie już setki cebul zjedzone. Część odmian rozmnaża się wspaniale i tylko dzięki temu mam je jeszcze.
Anitko , mam niezbyt duży ogródek i miejsce już niestety skończyło się. Liliowcom już ciasno , w szpalerze drugi rząd przybył. Kto wie , w przyszłym roku pewnie trzeci będzie :wink: Miło że wpadasz. ;:333 Ja w Twoim sklepie ostatnio często bywam . I nie tylko Twoim, Bywam tam , by mieć o czym marzyć. ;:7 ;:7
Iguś , właśnie ta kieszeń, płytka bardzo. Dobrze mieć ''znajomości'' na forum , coś się zawsze zdobędzie po niższych kosztach. ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie zamiast orkanu coraz cieplej znowu a i wieszczą dwa tygodnie nad zerem w nocy.
Niby fajnie, ale zobaczymy co będzie w przyszłym roku i czy zima znowu nie będzie nadrabiać w maju.
Byle do wiosny. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Kontakt:

Post »

tade k
Zawsze jestem chętna na wymianę jeśli Tobie coś się podoba:wink: nie mam masówki tylko nadwyżki kolekcjonerskie. :)
Na dużą skale nie mam czasu to tylko hobby.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Tadziu u mnie zawierucha okropna :roll: Ratuj chłopie biedną dziecinę ;:168
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Witaj Tadziu
- no i mamy ;:oj
samochody dzisiaj z rana trzeba czyścić- śniegu nasypało że ;:224 ;:224
Pozdrawiam Marzena
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,jakie wichury w lubelskim?U mnie masakra,nie podciągam nawet rolety,żeby nie patrzeć.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jednak prognozy nie okazały się zbyt katastroficzne. ;:oj ;:oj Mamy szaleństwa orkanu. Na południu Lubelszczyzny jak zwykle najciszej. Pewnie z 50 km. na godzinę , może trochę więcej. W nocy poprószyło śniegiem , do rana połowa znikła , na plusie było. Dopiero rano lekki przymrozek złapał. Wiatr po południu przybrał na sile , śnieg powtórzył dopiero przed chwilą. Nie płatki tylko śniegowe kulki. Po szybach jak grad dzwonił.
Grażka , coś te prognozy na dłużej nie za bardzo jasne. Prognostycy wody w usta nabierają. Pewnie znowu będą podpatrywać górali , ile drewna na palenie wożą ;:306 ;:306
Anitko , bliżej wiosny pogadamy , na pewno coś u Ciebie wybiorę. Tylko czy u mnie coś będzie co Cię zainteresuje :?:
Lucy , wiem , co dzieje się na Kujawach ;:oj ;:oj Współczuję Ci tej wichury , zanim jednak dotrę z ratunkiem orkan już minie. ;:131 Na drogach ślisko , leżą drzewa. Jutro ma pójść dalej na wschód , będzie spokojniej.
;:333 Marzenko , witaj :D Nie wiem jak jutro będzie wyglądało, dzisiaj rano kilka ruchów skrobaczką po szybach i już były czyste. Myślę , że i mnie Ksawery uszczęśliwi śniegiem. ;:202 ;:202
Gosiaczku , to nie podnoś rolet , siedż w ciepłym domu do jutra. Powinno wyciszyć się. A dzisiaj drzewa padają , różne przedmioty fruwają i krzywdę mogą zrobić. ;:108 Po krótkim , może 15 minut , opadzie śniegu wiatr nieco zelżał. W tej chwili ledwie dmucha. ;:333
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A u mnie dmucha nadal, jak ja nie cierpię wiatru ;:124 .
Pół nocy przechodziłam nie mogąc spać a potem w pracy walczyłam z sennością.
Mam nadzieję, że dzisiejszej nocy będzie ciszej i wyśpię się wreszcie.
Ogród chyba też śpi, mam wprawdzie jeszcze posadzić lilie, bo wreszcie mam przyłącze kanalizacyjne
i mogę wsadzić wykopane na czas robót - jutro za dnia mam zamiar to zrobić, o ile uda mi się pozyskać kompostu,
bo oczywiście po wykopkach jest tak, że żółta ziemia na wierzchu a uzdatniana poszła pewnie metr pod spód :roll: .
To co? czekamy teraz do wiosny?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elu, pewnie masz tę samą aurę co i u mnie , blisko przecież. :roll:
Pewnie nie będzie tak żle , żeby ziemia zamarzła ''na gnat''. Zdążysz lilie posadzić. Takie kopaniny niszczą ogród, Kilka lat będzie widoczny przegrzebany teren. Kompost szybko postawi go na nogi. Dzisiaj dowiedziałem się , że w przyszłym roku mamy wymianę instalacji elektrycznej , wody , kanalizacji . ;:oj ;:oj Nogi odmówiły mi posłuszeństwa jak to usłyszałem. Dom będzie w ruinie. ;:oj ;:oj ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”