Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Alu zbieranie malin nie jest dobre dla kręgosłupa, a popieram ziemniaki, bo możesz mieć na wymiankę. Ziemniaki spulchniają glebę ;:215
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zobaczcie czym ja dzisiaj w piecu rozpalałam :roll: aż szkoda było niszczyć.

Obrazek Obrazek Obrazek

Gazety są w IDEALNYM stanie a mają, przecież, prawie PÓŁ WIEKU!! Mamy ich od znajomego, który jak widać, jest aż nadto pedantyczny :D , są w teczce, poukładane chronologicznie, ponumerowane i ... skatalogowane :shock: pisemnie na wewnętrznej stronie teczki. Oooo matko! Czasami się złoszczę na eMa, że nie potrafi utrzymać czystości ... ale chyba wolę tak jak jest, bo chyba szlak mnie by trafiał jakby składał majtki w kosteczkę, katalogował gazety i co najgorsze, zbierał by ich 50 lat :;230 . Co prawda M. też jest zbieraczem ale, przyznam się Wam w sekrecie :D , bo mężowi tego nie mówię, że to co on zbiera, faktycznie, czasami się przydaje.

Jutro czeka mnie ważna wizyta u lekarza ... ma paść wyrok ... leczenie w domu czy operacja w szpitalu. Jeśli operacja, to wole teraz, to może jak wrócę, zdążę jeszcze coś posiać ;:65
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lepiej wystaw ja na aledrogo :D może znajdzie się jakiś amator
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Ałła będzie ;:215 ,trzymaj się ;:168
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Ałła ;:4 tule Ciebie mocno ...będzie dobrze ;:215
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ałla życzę żeby było dobrze, jeżeli nawet ma być trudno. Byłam w sanatorium z koleżanką (utrzymujemy kontakt cały czas), która leczyła kręgosłup w sanatoriach, masażami ale dostała się do bardzo dobrego lekarza, który od razu zalecił operację. Nie muszę mówić że się bała, ale w końcu musiała się poddać i ......biega , pracuje no i najważniejsze nie boli.
Aluniu nie wytrzymałabym z takim porządnickim, poza tym on chyba na nic innego nie ma czasu. Gazety możesz wystawić na Al jak są roczniki, a Trybuną Ludu myje się fantastycznie szyby ;:306
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Ten znajomy tak oddał pieczołowicie przechowywane gazety bez niczego? hihi ja tyle lat je trzymał to nie było mu żal na przemiał do pieca? :D
rocznik taki, że mnie jeszcze nawet w planach nie było ;:224
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Maska pisze:Byłam w sanatorium z koleżanką [...], która leczyła kręgosłup w sanatoriach, masażami ale dostała się do bardzo dobrego lekarza, który od razu zalecił operację. Nie muszę mówić że się bała, ale w końcu musiała się poddać i ......biega , pracuje no i najważniejsze nie boli.
A to nie ja przypadkiem byłam Marysiu? Bo ta opowieść jakby o mnie...
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ałła, będzie dobrze.
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Ta gazeta to mój rocznik ;:oj ;:oj ale trzy miesiące starsza :;230
Alu trzymam kciuki. ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Hi-hi Marysiu, szyby mówisz dobrze nimi myć? No tak, racja, kiedyś tylko gazetami okna się myło, pamiętam jak na sprzątanie szkolne/klasowe każda dziewczynka miała przynieść kilka gazet i szmatkę ... tak przynajmniej na Ukrainie było :roll:

A no oddał, bo mieszka w bloku a musiał szybko garaż zwolnić żeby sprzedać a M. jak nikt inny do tego się nadaje, w sensie żeby pomóc, wszystko co było w garażu ... przytachał/przywiózł do domu ... uściślę - DO NASZEGO DOMU ;:14 . Ludzieee! Wy sobie nie wyobrażacie jakie zapasy/składy WSZYSTKIEGO ludziska trzymają latami. Tak więc, staliśmy posiadaczami (wszystkie rzeczy nowe, niektóre jeszcze z metkami) dwóch wojskowo-szpitalnych garnków-termosów (idealne na kulig!) :D , kilkanaście misek/miednic, bardzo mocnych bo to jeszcze z czasów PRLu, niezliczonej ilości rękawic roboczych na wszystkie pory roku, płaszczów przeciw deszczowych w kilku rozmiarach, dwa wiadra dużych gwoździ, kilka baniek farby olejnej, całego pudła z bandażami, watą, gazą i takimi jakimiś dziwnymi chustami z prawdziwego lnu :shock: , chyba ich wygotuję i uszyje z nich chusty do serów :tan ... i jeszcze dużo innych potrzebnych :D rzeczy.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Istny sezam :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu takie chusty były kiedyś w służbowych apteczkach. No to chomik Wam się trafił, a te naczynia to dla zwierząt wykorzystasz, ja stare garnki mojej mamy wykorzystuję w karmieniu kur czy psa (do wody ;:333 )

Małgosiu dziewczyna z drugiego końca Polski z Milówki ;:306
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Już jakiś czas czytam i czytam, piękna opowieść na żywo , proszę o ciąg dalszy. ;:180 ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

E takie gazety to można czytać teraz i czasem dobrze powspominać i pośmiać się,ja kończyłam technikum ekonomiczne w latach siedemdziesiątych i mielismy przedmiot Propedeutyka i na lekcje tego przedmiotu musieliśmy obowiązkowo przynosić albo Trybunę ludu ,która po rozłożeniu zakrywała całą ławkę :D ....jakie tam były wiadomości ;:224,albo jakąś inną gazetę o treści gospodarczopolitycznej zawartości.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”