Micha storczyków Kahim

Zablokowany
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Micha storczyków Kahim

Post »

Otóż to, dobrze rzeczesz ;:108
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Piękny prezent od Lubego na pocieszenie, teraz to na pewno zraniona stopa goi się szybciej hihi reszta Twoich podopiecznych widzę też ma się dobrze. Podziwiam Cie za catleye jak to robisz, że Ci rośnie moja brak mi słów...
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Śliczny storcz na przeprosinki ;:138
Ciągnij jak najwięcej za tą nogę ;:306
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Kasiu piękny storczyk ;:167 za takie "pocieszenie" poświęciłabym chyba i druga stopę ;:306 naprawdę bardzo ładny, w moim guście i kolor i kropeczki i warżka, ehh.. No i Cattleya! Moja tylko korzonki wypuściła ;:224
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przepraszajka od "frajera" (po chorwacku, żeby nie było ;:306 ) prześliczna ;:167 U kogoś na forum już ją widziałam i od tamtego czasu poluję na takie cudo, niestety na razie bez skutku :D
Bardzo się cieszę, że Ty również skusiłaś się na wypróbowanie keramzytu. Stosuj się do tego, co napisała Magdzia i powinno byc dobrze :D U jednego keiki zaobserowałam dziś, że rośnie nowy listek, a u drugiego, że od czasu przesadzenia wyrósł nowy korzonek :tan Jak tylko trochę podrosną wstawię nowe zdjęcia :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewuszki, dzięki za miłe słowa ;:168

Ja z tą cattleyką miałam od początku przejścia- była z przeceny i "ledwo ciepła" :wink: Po podziale bulw w jednej sadzonce pojawiły się psb i korzonki, a w drugiej... co ciekawe, pojawiły się same nowe psb, ale korzonków brak :shock:

Co do keramzytu, to ja właśnie zdecydowałam się na przesadzenie, dzięki obserwacjom poczynań Magdy :D Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.... Marto, wstaw w wolnym czasie fotoski, bom ciekawa :wink:

A tu żółty jegomość. Postanowiłam nazwać go Tiger :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu Tiger wraz z nowym nabytkiem. Nowy nabytek jest po kwitnieniu, ale wierzę, że szybko powtórzy ;:224
Obrazek

Namaczanie miniaturek...
Obrazek
... i widok z góry na lekko przerzedzoną szklarenkę ;:173
Obrazek

A tu zagadka Tigerkowa... Czy to przypadkiem nie nowy pędzik? 8-)
Obrazek

ImageShack.us

Miłego dnia
;:167
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Faktycznie, ksywka Tiger do niego bardzo pasuje!! :D Piępkny jest!! Ten drugi nabytek ma tak ułożony pędzik, jak Piccolo Red, którego ktoś sprzedawał na alle.. Może to on? ;:173 :D Ciekawość mnie już zżera ;:65
Zdjęcia postaram się zrobić jak najszybciej. Mój aparat nie robi zbyt profesjonalnych zdjęć, dlatego poczekam, aż wszystko podrośnie, żeby było lepiej widać. Ale postępy już są, a to dopiero czwarty dzień od przesadzenia!! :tan
Na ostatnim zdjęciu obstawiam pędzik ;:108
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

Też stawiam na pędzik ;:138
Róbmy zakłady ;:306
Ależ Ty masz zdjęć na tych ścianach ;:oj :D
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

Również uważam, że to pędzik ;:138 ;:138 ;:138
Ten drugi ma rzeczywiście takiego pęda jak u Piccolo Red :D
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Tez mi się ten pęd skojarzył z Piccolo Red ;:306 a gdzie kupiłaś? Nic na doniczce nie ma napisane? Tygrys śliczny, powtórzę się ;:167 i piękny kapelusz na ścianie! ;:oj Ty zawsze moczysz miniaturki? Mi sphagnum po samym przelaniu tak ciągnie wode, ze ze dwa tygodnie mam z głowy :shock:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak czytam, że obstawiacie pędzik, to twarz mi się sama cieszy do komputera :;230

Fajnie by było ;:224

Marto, oba były kupione w LM, więc to raczej nie ten :D Sama jestem baaardzo ciekawa jakie ma kwiatki, bo jak przed wyjazdem byłam w LM, to wszystkie z tymi wygiętymi pędami były przepiękne! Jak mi się trafi biały to pójdę wstawić stopę w kolejnego jeżowca... :;230 :;230 :;230

Kamila, hehe, nawet nie zauważyłam, że tak dużo tła dałam na fotkach :lol: Tak, to ściana pamiątkowa- zdjęcia znajomych, przyjaciół, rodziny i różne tam takie z wyjazdów ( na jednym z nich siedzę z koleżanką na cmentarzu w Danii... robiłyśmy sobie fotki "w parku"... i dopiero wychodząc zauważyłyśmy, że to cmentarz... ;:224 ).

Dufin, z reguły nie moczę miniaturek, ale były mocno przesuszone pod moją nieobecność, więc im zafundowałam dłuższe nawadnianie :D

Obstawiacie Piccolo Red, ale zauważcie, że ten pęd jest sztucznie wyginany na takim jakby stelażu, tak więc wydaje mi się, że może to być każda z hybryd phalaenopsisa... Na naklejce ma napisane "Kimono" ;:306
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Zacny prezent! Jeszcze pachnidło! No i kolor, taki, hmmm, miodowy :wink: ;:333 Taki Profesor Miodek z niego :uszy
PS. Spoko kapelusz ;:209
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Jeśli to faktycznie jest Phal. Kimono, to trafił Ci się bardzo ładny egzemplarz. :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

:;230 :;230 :;230 Ale się uśmiałam :;230 :;230 :;230
Na serio nie zauważyłyście,że to cmentarz :?: ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zauważyłyśmy ;:123 ;:123 Co gorsza, poprosiłyśmy jakąś babkę, żeby nam zrobiła wspólne zdjęcie w tym ślicznym parku... troszkę się kobiecina zdziwiła... ale zrobiła :;230

Czyli mówicie, że istnieje odmiana "kimono"?! Myślałam, że to jakaś nazwa handlowa, albo nazwa bóg-wie-czego... Jak wrzucam w wyszukiwarkę " p. kimono" to wyskakują mi przeróżne hybrydki... Jak kimono wygląda? :?

P.S. nie śmiejcie się z kapelusza! On w zeszłym roku uratował mnie od udaru! ;:187 W tym roku zapomniałam go wziąć... ;:224
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”