Micha storczyków Kahim
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim
Otóż to, dobrze rzeczesz 

- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Piękny prezent od Lubego na pocieszenie, teraz to na pewno zraniona stopa goi się szybciej hihi reszta Twoich podopiecznych widzę też ma się dobrze. Podziwiam Cie za catleye jak to robisz, że Ci rośnie moja brak mi słów...
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Śliczny storcz na przeprosinki
Ciągnij jak najwięcej za tą nogę

Ciągnij jak najwięcej za tą nogę

- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Kasiu piękny storczyk
za takie "pocieszenie" poświęciłabym chyba i druga stopę
naprawdę bardzo ładny, w moim guście i kolor i kropeczki i warżka, ehh.. No i Cattleya! Moja tylko korzonki wypuściła 

Przepraszajka od "frajera" (po chorwacku, żeby nie było
) prześliczna
U kogoś na forum już ją widziałam i od tamtego czasu poluję na takie cudo, niestety na razie bez skutku
Bardzo się cieszę, że Ty również skusiłaś się na wypróbowanie keramzytu. Stosuj się do tego, co napisała Magdzia i powinno byc dobrze
U jednego keiki zaobserowałam dziś, że rośnie nowy listek, a u drugiego, że od czasu przesadzenia wyrósł nowy korzonek
Jak tylko trochę podrosną wstawię nowe zdjęcia 

Bardzo się cieszę, że Ty również skusiłaś się na wypróbowanie keramzytu. Stosuj się do tego, co napisała Magdzia i powinno byc dobrze

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kahim
Dziewuszki, dzięki za miłe słowa
Ja z tą cattleyką miałam od początku przejścia- była z przeceny i "ledwo ciepła"
Po podziale bulw w jednej sadzonce pojawiły się psb i korzonki, a w drugiej... co ciekawe, pojawiły się same nowe psb, ale korzonków brak
Co do keramzytu, to ja właśnie zdecydowałam się na przesadzenie, dzięki obserwacjom poczynań Magdy
Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.... Marto, wstaw w wolnym czasie fotoski, bom ciekawa
A tu żółty jegomość. Postanowiłam nazwać go Tiger

A tu Tiger wraz z nowym nabytkiem. Nowy nabytek jest po kwitnieniu, ale wierzę, że szybko powtórzy

Namaczanie miniaturek...

... i widok z góry na lekko przerzedzoną szklarenkę

A tu zagadka Tigerkowa... Czy to przypadkiem nie nowy pędzik?

ImageShack.us
Miłego dnia

Ja z tą cattleyką miałam od początku przejścia- była z przeceny i "ledwo ciepła"

Co do keramzytu, to ja właśnie zdecydowałam się na przesadzenie, dzięki obserwacjom poczynań Magdy

A tu żółty jegomość. Postanowiłam nazwać go Tiger

A tu Tiger wraz z nowym nabytkiem. Nowy nabytek jest po kwitnieniu, ale wierzę, że szybko powtórzy

Namaczanie miniaturek...

... i widok z góry na lekko przerzedzoną szklarenkę

A tu zagadka Tigerkowa... Czy to przypadkiem nie nowy pędzik?

ImageShack.us
Miłego dnia

Faktycznie, ksywka Tiger do niego bardzo pasuje!!
Piępkny jest!! Ten drugi nabytek ma tak ułożony pędzik, jak Piccolo Red, którego ktoś sprzedawał na alle.. Może to on?
Ciekawość mnie już zżera
Zdjęcia postaram się zrobić jak najszybciej. Mój aparat nie robi zbyt profesjonalnych zdjęć, dlatego poczekam, aż wszystko podrośnie, żeby było lepiej widać. Ale postępy już są, a to dopiero czwarty dzień od przesadzenia!!
Na ostatnim zdjęciu obstawiam pędzik

Zdjęcia postaram się zrobić jak najszybciej. Mój aparat nie robi zbyt profesjonalnych zdjęć, dlatego poczekam, aż wszystko podrośnie, żeby było lepiej widać. Ale postępy już są, a to dopiero czwarty dzień od przesadzenia!!

Na ostatnim zdjęciu obstawiam pędzik

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kamikami26
- 1000p
Też stawiam na pędzik
Róbmy zakłady
Ależ Ty masz zdjęć na tych ścianach

Róbmy zakłady

Ależ Ty masz zdjęć na tych ścianach

Również uważam, że to pędzik
Ten drugi ma rzeczywiście takiego pęda jak u Piccolo Red

Ten drugi ma rzeczywiście takiego pęda jak u Piccolo Red

- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Tez mi się ten pęd skojarzył z Piccolo Red
a gdzie kupiłaś? Nic na doniczce nie ma napisane? Tygrys śliczny, powtórzę się
i piękny kapelusz na ścianie!
Ty zawsze moczysz miniaturki? Mi sphagnum po samym przelaniu tak ciągnie wode, ze ze dwa tygodnie mam z głowy 

- kahim
Jak czytam, że obstawiacie pędzik, to twarz mi się sama cieszy do komputera
Fajnie by było
Marto, oba były kupione w LM, więc to raczej nie ten
Sama jestem baaardzo ciekawa jakie ma kwiatki, bo jak przed wyjazdem byłam w LM, to wszystkie z tymi wygiętymi pędami były przepiękne! Jak mi się trafi biały to pójdę wstawić stopę w kolejnego jeżowca...
Kamila, hehe, nawet nie zauważyłam, że tak dużo tła dałam na fotkach
Tak, to ściana pamiątkowa- zdjęcia znajomych, przyjaciół, rodziny i różne tam takie z wyjazdów ( na jednym z nich siedzę z koleżanką na cmentarzu w Danii... robiłyśmy sobie fotki "w parku"... i dopiero wychodząc zauważyłyśmy, że to cmentarz...
).
Dufin, z reguły nie moczę miniaturek, ale były mocno przesuszone pod moją nieobecność, więc im zafundowałam dłuższe nawadnianie
Obstawiacie Piccolo Red, ale zauważcie, że ten pęd jest sztucznie wyginany na takim jakby stelażu, tak więc wydaje mi się, że może to być każda z hybryd phalaenopsisa... Na naklejce ma napisane "Kimono"

Fajnie by było

Marto, oba były kupione w LM, więc to raczej nie ten

Kamila, hehe, nawet nie zauważyłam, że tak dużo tła dałam na fotkach

Dufin, z reguły nie moczę miniaturek, ale były mocno przesuszone pod moją nieobecność, więc im zafundowałam dłuższe nawadnianie

Obstawiacie Piccolo Red, ale zauważcie, że ten pęd jest sztucznie wyginany na takim jakby stelażu, tak więc wydaje mi się, że może to być każda z hybryd phalaenopsisa... Na naklejce ma napisane "Kimono"

Zacny prezent! Jeszcze pachnidło! No i kolor, taki, hmmm, miodowy
Taki Profesor Miodek z niego
PS. Spoko kapelusz

PS. Spoko kapelusz

Jeśli to faktycznie jest Phal. Kimono, to trafił Ci się bardzo ładny egzemplarz. 

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- kamikami26
- 1000p

Na serio nie zauważyłyście,że to cmentarz

- kahim
Nie zauważyłyśmy
Co gorsza, poprosiłyśmy jakąś babkę, żeby nam zrobiła wspólne zdjęcie w tym ślicznym parku... troszkę się kobiecina zdziwiła... ale zrobiła
Czyli mówicie, że istnieje odmiana "kimono"?! Myślałam, że to jakaś nazwa handlowa, albo nazwa bóg-wie-czego... Jak wrzucam w wyszukiwarkę " p. kimono" to wyskakują mi przeróżne hybrydki... Jak kimono wygląda?
P.S. nie śmiejcie się z kapelusza! On w zeszłym roku uratował mnie od udaru!
W tym roku zapomniałam go wziąć... 

Czyli mówicie, że istnieje odmiana "kimono"?! Myślałam, że to jakaś nazwa handlowa, albo nazwa bóg-wie-czego... Jak wrzucam w wyszukiwarkę " p. kimono" to wyskakują mi przeróżne hybrydki... Jak kimono wygląda?

P.S. nie śmiejcie się z kapelusza! On w zeszłym roku uratował mnie od udaru!