Ewuniu, ślicznoty te Twoje róże , moje pashminki też pięknie i obficie kwitną, warte były długiego wyczekiwania. Pieski bardzo źle znoszą te upały, to fakt, boimy się o naszą najstarszą babunię, głaski dla Soni, pozdrawiam
Czy Sonia nie lubi wody ? Nasze mają dziecinną plastikową piaskownicę, muszelkę, napełniona wodą i chętnie w niej dokazują, ochładzając się przy okazji. Mamy dwie sunie : owczarka niemieckiego i Border Coli. Borderka jest bardzo futrzasta i na dodatek czarna !
Gosiu dziękuję
Iwonko bardzo psicę pilnujemy , bardzo ją
Mufeczko Sonia bardzo wode kocha, jednak na działc dostaje tylko miseczke do picia...niestety muszę wodę wozić a to problem
Marysiu Maseczko dalie niepodlewane to i kwitna niemrawo, jednak jakiś ciemny paczek zaczyna sie rozwijać i może to Kenora Makop.
Beatko już przekwitł. W tym upale róże przekwitają zbyt szybko. Zaskoczyła mnie tylko jeżówka, które trzymała się dzielnie ze trzy tygodnie
Wiata dalej nie stoi. Nowy majster nagle zorientował sie, że u mnie bez prądu... musiałby kupić generator... załamię się
Znowy festiwal róż. Ja pozostane przy 3 moich i u Was bedę pasła oczy.
Widzę, że masz perovskię. Zakochałam się w niej na wakacjach. Wczoraj kupiłam w Goczałkowicach, ale połamałam ją przy sadzeniu.
Jak się u Ciebie sprawdza ? Jak przetrwała zimę ?
Aniu moja też z Goczałkowic . Nic nie przykrywałam. Własnie czytałąm, że perowskia świetnie się sadzonkuje niby łatwa w rozmnazaniu. Spróbuj te ułamane gałązki.
Perovskia sadzonkuje się świetnie, podobnie jak lawenda W sprzyjających warunkach wysiewa się też sama. To wspaniała bezproblemowa roślinka. Doskonała na suszę i gorsze, wapienne gleby. Teraz są również dostępne nowe, niższe odmiany.
Ewciu - u mnie na działce też nie ma prądu ale M wszystko zrobił akumulatorową wkręto -wiertarką/chyba tak się to zwie / zwierzęta też ciężko znoszą te upały!!! a ma być jeszcze cieplej!
Ewciu ,ślicznie Ci jeszcze kwitną róże z przyjemnością obejrzałam .U mnie słońce trochę przypaliło kwiaty ,ale też nie jest jeszcze tak źle .Twoje rabaty też pięknie wyglądają ,ale to jednak pracy kosztuje dużo ,o podlewaniu nie wspomnę .
Ewo
Piękny ten różówy liliowiec
Perovski jeszcze nie mam,,,,ale bardzo mi się podoba musze sobie tez gdzieś ją kupic,,,jak znajdę
Piękna ta buuuufiasta hortensja