Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2

Post »

Aniu, zaintrygowałaś mnie lilią grzywiastą, muszę o niej poczytać, jest bardzo oryginalna ;:108 Jej łodyga bardzo mi przypomina łodygę palczychy. Gratuluję kwitnienia opuncji ;:138
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu Eukomis cudny, uwielbiam takie oryginalne kwiaty :D
Muszę koniecznie posadzić sobie krwawnik kichawiec, cudowny towarzysz dla róż , lilii, liliowców - roślin o dużych kwiatach.... cudnie je ubiera, robiąc gotowe naturalne bukiety :D
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Aniu pięknie i egzotycznie się zrobiło. Opuncja śliczna, a eukomis, że fiu, fiu ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu,piękne rosliny,niektóre pierwszy raz widze na oczy.U mnie eucomis ma tylko liście,a u ciebie pieknie juz kwitnie.Kupowałam 2 razy tem kolorowy i za każdym razem wyrastał zielony.
Awatar użytkownika
tadeo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 11:28

Post »

Witam serdecznie.
Aniu przeczytałem u kogoś w wątku że zapraszasz na rybkę Twojego M,więc przeszukałem prawie całą drugą część licząc na akwarium lub oczko z rybkami,a tu okazuje się że M to zapalony wędkarz.Teraz wiem dlaczego Cię kręci ogródek-M na rybki aTy pomiędzy hosty.Nawiasem piękne hosty.Moje też takie były do czasu gradu.Mam syna wędkarza ale tylko karpie,łapie daje buzi i do wody.Pozdrawiam Tadeusz.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

any57No widzisz,szkoda ,że wyrzuciłeś ją,,,zawsze to fajnie wygląda w ogrodzie,,,i tu się zmieści wszystko ;:306
sweety-Aniudziękuję ;:196
Tajka dziękuję ;:196 Krwawnik kichawiec mam na razie mały,,a jak będzie się rozłaził,,,to będę miała co rozdawać ;:108
Norbitka-Beatko;asta6265-Aniu eukomisy pięknie i oryginalnie wyglądają,ja mam ich kilka już :wink: Ciekawa jestem kwiatu opuncji bardzo ;:108
bajubog Witaj,Baju :wit
Miło mi ,że zaglądasz do mnie,Dziękuję za miłe słowa ;:196 Zakładaj swój wątek,,,będę go tez odwiedzać :D A czemu moje rejony sa Ci bliskie,,,mieszkamy w 2 różnych stronach Polski ;:108
katharos -Kasiu parzydło z bliska wygląda jak ażurkowa robótka ,prawda?Opuncja super zimuje,nie wiem czy każda,ale tą co ja mam ,to tak :wink: Na suche bukiety nic nie zbieram,kiedyś w to się bawiłam,ale teraz juz nie ;:196
marpa-Maryniu;Mandragora-Milenko;AGNESS ; tak ,opuncja już zakwitnie,eukomisy są takie ładne,egzotycznie wyglądają,prawda? :D Poddałaś i mi pomysł,aby posadzić sobie krwawnik kichawiec,blisko róz,,,masz racje pięknie będzie to wygladać,,,widzisz co dwie głowy,to nie jedna ;:306
malgocha1960 u mnie 2 eukomisy na razie kwitną ,jeszcze ze 4 nie,,,ale mam tez ten ciemny może i on zakwtnie,poczekamy ,zobacztmy ;:108
tadeoOczywiście ,zapraszasz na rybkę Twojego M, ;:172 Działkę,mamy położoną przy zalewie,więc mąż libi wędokać,,,a lubię ogród,,, :tan A dziękuję, hosty to moje ulubienice :)

opuncja tak rozkwitła;
Obrazek

kwiat miechunki;
Obrazek
Obrazek

nie wiem co to za roślinka mam ją 3 latka ,zimuje,,,ładne bordowo-zielone liści ma i tak mały kwiatek ;)

Obrazek
Obrazek

i jeszcze powojniki;
Obrazek

[ObrazekObrazek

szałwia omszona Ostfriesland
Obrazek
Smacznego: :D
Obrazek
Awatar użytkownika
smirka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 12:44

Post »

Zazdroszczę Ci makóweczki,ilekroć chciałam się dochować zawsze wypatrzyli ją na "kompot" no i poszła pod nóż :cry:
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Opuncja Ci zakwitła ;:oj ;:oj ;:oj ;:138 cudne clematisy ;:oj a porzeczki już takie dojrzałe, ale będzie galaretka porzeczkowa :tan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Eukomis miałam kupić, ale wyleciało mi z głowy jak się napodziwiałam u Ewy w rok temu, ciekawa jestem czy na wiosnę kupię ;:306 Piękne zdjęcia, a nad opuncją też się zastanawiam :wink:
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Jak ja wiedziałam gdzie wejść żeby zidentyfikować roślinkę ,którą dostałam jako gratis ,(nie był podpisany) od naszego Janusza , kupowałam Ismeny i Galtonie a tu gratis wyrósł jak kukułcze jajo w kropki ,zarówno liście jak i łodyga a teraz zakwitł . Wchodzę do Ciebie a tu proszę Eukomis ;:63 no i wiem co mam :tan
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Piękne powojniki ;:333 ale najbardziej zauroczył mnie krwawnik kichawiec i eukomis. Zapomniałam w biedronie go zakupić i muszę się poprawić na przyszły rok ;:306
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Aniu, ta bordowa roślinka z żółtymi kwiatuszkami, to tojeść orzęsiona FIRECRACKER /Lysimachia ciliata Firecracker/ :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mireczko oj,u mnie spokojnie,nikt makóweczek nie zcina :wink:
MORANGO tak ,opuncja po 2 latach zakwitła,ale ważne ,że suuper zimuje :heja porzeczki to moja córcia obskubuje,bo to mały krzaczek na palu :wink:
a powojniki to moja ostatnia miłość,,,,i liliowce ;:124
Maska-Marysiu eukomisy,sa bezproblemowe,pięknie wygladaja,,,tylko potem trzeba pamietac,że trzeba je wykopoać na zimę ;:108
a opuncja tez ciekawa,,i co roku kilka tych łap jej przyrasta :D
bina12 no widzisz,czasmi takie zagladanie na wątki jest pożyteczne,np,nazwy roślinek,ja tez kilka sobie zdefiniowałam ;:108
szyszunia powojniki to moja ostania miłośc wraz z liliowcami,,,tych ciąglę dokupuję i jeszcze chcę więcej ;:124
]Mufko ,bardzo ci dziękuję za wyjaśnienie nazwy kwiatuszka mojego-tj. tojeści orzęsionej.Mam ją 3 lata i nikt nie wiedział co to jest.Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Powojniki są super bezproblemowe i obficie kwitną i co najważniejsze nie potrzebują dużo miejsca ;:303
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aniu, Opuncja, ładnie się prezentuje , ładnie kwitnie , a owoce trochę przypominają e smaku Granatami, są soczyste,sok jest czerwony .trzeba uważać przy zrywaniu na drobniutkie włoski, można ku dplukac woda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”