Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Ewa, Aguś & Doris - czuję Wasze zrozumienie i rozgrzeszam się z kolejnych zakupów różanych ;:170
Doris, czy sadzilaś swoją Jude jesienią? Moze tylko mi się trafiła taka sierotka... ;:131
Ewa, ja teź zaprosiłam do siebie sporo angielek, ale jakoś nigdy nie mam dość.. ;:306
Aguś, pomyślałam sobie o Twojej Munstead Wood i miałam ją wziąć, ale deficyt miejsca boli, oj boli.... ;:124

Jak kupowałem Jude, to CPM zahaczyła mnie o rękaw kolcem i mówię do sprzedawcy, ze ta gwiazdeczka też chce ze mną iść :lol: Potem zobaczyłam jak jej na imię i przgarnęlam z radością ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Kasiu, ja ciągle zachwycam się Twoją glicynią ;:oj ;:173 ;:167
Już widzę oczyma wyobraźni tą metalową altankę oplacioną glicynią, z kapiącymi z niej kwiatami ...ahhh... aż się rozmarzyłam ;:173
Same cudności u Ciebie, wszystko tak pięknie skomponowane.
A co do zakupów różanych, czuj sie całkowicie rozgrzeszona ;:306
Przeciez nie mogłaś ich tam zostawić, skoro Cię zaczepiały same i wręcz prosiły aby je zabrać ze sobą :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeśli chodzi o glicynie to masz rację przesadzę ja gdzie będzie miała słońce non stop bo moja ma cień od 14,czyli bardzo nie tego miejsce chociaż zaciszne bo z tej strony budynku wiatr nie wieje :roll:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no też jestem ciekawa :D
hehe zakupki super.......róże są śliczne ;:167
do mnie przyjdą w czwartek róże z R......już się doczekać nie mogę :tan
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Witaj Robaczku :uszy
Przybiegłam zobaczyć glicynię, o której wieść forumowa niesie ;:oj ;:oj
Cudo !!! Moja chyba nigdy tak nie zakwitnie, za bardzo przemarza każdej zimy :(
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mam słabość do angielek. Jeszcze większą po zimie, którą doskonale zniosły :D Fakt, że była łagodna, ale wielkokwiaty i tak trzeba było ciąć do samej ziemi :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasiu ...czytam u Agi / aguniada , że bodziszki są nie tego ;:185 ...czy aby nie zamawiałyśmy - Ty i ja ...oraz wiele osób ... u Pana Marka P. ?
Mnie nie wyszły alstromerie , a od początku były jakieś zagrzybione , następnie bodziszek - na którego czekałam z utęsknieniem ...a mam w swej kolekcji różne .... w sumie 11 odmian , kupuję ciągle następne ...niestety - zawiodłam się tym razem na P.M..
Będę reklamować , ale kasy nie chce - tylko zdrowe rośliny .

Powiedz , proszę , czy róża New Dawn przybywa w pierwszym roku sporo na wysokość ? Wszystkie z Flor.....ładnie się opuszczają , a od P. Bogdana....dwie wcale nie wykazują chęci współpracy ... ;:145

Pozdrawiam Cię cieplutko spod ...pachnącego bzu ;:224 :wit ;:196
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia tak sadziłam Jude de Obscure jesienią...drzaca reką sadziłam te chucherka :roll: ale to ponoc urok sadzonek Petrovica,ze wygladaja na sieroty a potem ruszaja z kopyta az miło ;:108 Moja taka sierita była CPM...mysłąłam ,ze ani chybi kitnie....odbiła tak slicznie,ze się napatrzec nie mogę :tan
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Kasieńko, czyżbyś miała przyjemność kupować angielki od pana Pruchniaka? W Szczecinie też mieliśmy ogrodowe święto i w sobotę nabyłam 3 różyska od Ćwika - tym samym moja kolekcja przekroczyła magiczną liczbę 200 :heja jest ich 202 ;:172
Wracając do roślin od M.P. i A. - ja swoje zaraz po otrzymaniu posadziłam w doniczkach i wyniosłam do szklarni, szczerze mówiąc jeszcze tam siedzą, bo nie wyrabiam z robotą ;:219 Być może tajemnica ich dobrej kondycji tkwi w szklarniowych warunkach i regularnym nawożeniu ;:218 ...sama nie wiem.
"Na początku był Smok."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pani Bestio kochana, ja się stanowczo domagam Twojego watku - musimy zobaczyć te cuda! 202 róże w kolekcji - to naprawdę imponuje...

Kasiu, pozdrawiam i życzę dobrego nowego tygodnia ;:196
Pani Bestia
200p
200p
Od: 14 lis 2011, o 11:55

Post »

Aguniu, za czas jakiś, na drugim forum. Muszę jeszcze kilka spraw dokończyć... Mój M. też mi łeb suszy w tej sprawie ;:14 więc się nie wymigam ;:209
"Na początku był Smok."
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

OK, trzymam Cię za słowo! ;:196
Kasiu, sorry za off topic ;-)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień doby!
Za oknem słonko, chciałoby się spędzić dzień w ogrodzie...zwłaszcza, ze w dwa dni sporo podrosło :tan ale niestety fabryka wzywa i dziś dłuuuugi dzień, bo aż do 19...
No nic, moze uda mi się cyknąć jakies foty o zachodzie słońce :uszy

Aguś, ja namawiam na ten wątek od dawna, ale to uparta bestia jest ;:209 Szybkiego dnia w fabryce :wit
Pani Bestio, witaj! Nie znam tego dostawcy, warto u niego zamawiać?

EDIT: całkiem możliwe, że ten sprzedawca z Targów to Pan Pruchniak ;:108 Nie miał wizytówek, ani banerów reklamowych, a jak sam powiedział, nie lubi takich "imprez" i unika jak ognia ;-)) Rozmawiliśmy o ulubionych odmianach, milo się gawędziło, ale nie przypominam sobie, zeby się przedstawił... ;:131 Powiedział natomiast, ze jest wyłącznym przedstawicielem Austina na wschodnią Polskę..więc to zapewne on...

Jakie rózyczki nabyłaś od Cwika? ;:65 Ponad 200 róż powiadasz...toż to prawdziwe rozarium! ;:oj Musisz koniecznie pokazać nam swój ogrod, obiecaj podesłać linka gdy wreszcie otworzysz wątek, wszystko jedno gdzie ;-))
Dorotko, zrób zdjęcie tej swojej Jude, przyjdę zobaczyć ;:65
Jagodko, mamy ten sam problem...jeszcze nie zdecydowałam czy będę reklamować..moze napiszę maila i poczekam na uczciwy odzew?
New Dawn, tak jak pisałam, rośnie u mnie od ubiegłej wiosny i doszła do góry pergoli, więc przyrost ma spory! Dużo jednak zależy od stanowiska i sadzonki ;:108 Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam serdecznie ;:196
Ewa, u mnie tez angielki przezimowały dobrze, zwłaszcza z ubiegłorocznej wiosny ;:108 Jesienne Petrovicki wciąż marne, ale jeszcze daję im szansę 8-) Chopin czy Casanova cięte do ziemii...one chyba tak mają.. :roll:
Judytko, witam nowego gościa! Bardzo mi miło, ze zwabił Cię do mnie urok i woń glicynii ;:138 W tym roku okrywaliśmy glicynię agro, może to osłoniło jej pąki..? Dzisiaj będą świeże foty parasola, zapraszam!
Shirall,na jakie róże czekasz? Weekend miałaś udany, cieszę się ;:138
Drewutnia, dobre miejsce dla niej to podstawa sukcesu :uszy słońce do 14 to troszkę za mało..
Nutka, dziękuję! Miło mi, ze moja miłość do róż spotyka sięz powszechnym zrozumieniem ;:131

Miłego dnia! ;:4
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Kasiu witaj poniedziałkowo ;:196 . Pan Marek jest otwarty na wszelkie uwagi , reklamacje - czyli jest bezproblemowy .
Niestety - nie stać mnie na wyrzucanie kasy w błoto ...więc reklamacja jest wskazana .
Pozdrawiam :wit ..... ;:oj i dziękuję za info w sprawie New Dawn ;:168
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, wspieram w pracy w fabryce. Też uwięziona jestem, co prawda tylko do 16tej.
Spektakl w ogrodzie powala na kolana, juz się miło ogląda to co teraz kwitnie...glicynia ;:167 , czosnki... Kolejne róże? Coż...skoro same się Ciebie czepiały :wink: . Świetne odmiany ;:138 .
Mam teraz szlaban zakupowy ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”