Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

Wando, pnące róże nastraszyłaś, ze wykopiesz i proszę jakie efekty ;:63
Fajne te skręcone pręty na podpory! Muszę wymyślić kolejne wzory bo sporo róż pnących posadziłam jesienią, ale najpierw poczekam na przyrosty ;:131
U mnie ten szaro-buro za oknem....pozdrawiam!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu,u mnie tez trzeci dzień pada nieprzerwanie.Wczoraj rano prysnełam na jasminy na mszyce,bo oblepione strasznie,wydawało się,ze bedzie pogodnie,potem zi z gruszki ni z pietruszki zaczęło lać i oprysk diabli wzieli.Pogoda taka potęguje doła sstrasznie,nic nie cieszy,bo nawet nie mozna pochodzic po ogrodzie i nacieszyc sie tymi chwilami,które zleca w mgnieniu oka i jesienno zimowe wieczory znowy dadza nam w kość.Miejmy nadzieję,ze jutro otworzymy oczy w piekny słoneczny poranek.
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Piekny ogród. tak sobie po im spacerowałam i aż przykro że moja podróż dobiegła końca. Każdy kącik to oaza spokoju i refleksji. Wspaniały ogród.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Wando, nie nadrobię czytelniczo wszystkiego, ale twój ogród jak zwykle urzeka, różnorodnością. Uwielbiam takie różne tajemnicze zakątki :)
Pozdrawiam :wit deszczowo niestety :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wandziu ten niebieski powojnik może być prezydentem. Nie mam obecnie jego zdjęć bo musiałam go mocno ściąć wiosną bo już był mocno pozakręcany o inny i musiałam ich rozdzielić. Jak będę na działce i będzie kwitł zrobię zdjęcia to porównamy. zrób zdjęcie od spodu powinien mieć białe pasy.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wandziu, możesz spokojnie kupowac te jednoroczne ostnice.
Rewelacyjnie przybierają na objętości w ciągu sezonu i się sieją.
Jeśli zostaną mi siewki to Ci dam
Moje siewkowe tak wyglądały w zeszłym roku jesienią
Obrazek

Widać, że zawiązują kłosy
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Katuj tratuj -zapomniałem o Twoim ogrodzie ;:223 ,a szkoda bo lubiłem tu zaglądać .Jak zawsze ciekawe roślinki . ;:138 .Czy tak obficie kwitnie zawciąg nadmorski ,swojego muszę odmłodzić ,chyba za stary ;:306
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

ewa-rozalka, ewamaj66, Bożi, Renata1962, beata68, April, Robaczku, małgocha1960, MagdalenaKCh, magenta, danutab, Margo, aleksanderk
Dziękuję moi mili za wpisy i za odwiedziny. To dla mnie bardzo ważne, bo ostatnio jest mi smutno z powodu tej okropnej mokrej pogody. Czuję się tak jakby już jesień przyszła i nawet nie nie cieszą kwitnące rośliny. Niektóre róże jeszcze nie zdążyły zakwitnąć, a już są oznaki chorób grzybowych. U mnie jest specyficzny klimat. Duże drzewa, a więc i wilgoć i cień, a to sprzyja grzybowi. Ze szkodnikami stosunkowo łatwo można sobie poradzić, ale choroby grzybowe to o wiele trudniejsza sprawa.
I dlatego chodzę po waszych wątkach, czytam, oglądam i tylko zazdroszczę pięknych kwitnień.

Bardzo długo kwitnie mój Guernsey Cream, ale to chya dzięki tej mokrej pogodzie, bo zwykle jego kwitnienie trwa krócej. Do tej pory to był jedyny wielkokwiatowy, który nigdy nie miał uwiądu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A ten to wielkokwiatowy Bałtyk. Od trzech lat nie kwitł i walczył z uwiądem. Postanowiłam, że go zastąpię jakimś innym. A on właśnie zakwitnął... ale jednym kwiatem.
Obrazek
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu u mnie też pada i deszcz niszczy kwiaty irysów pojawiła sie rdza na malwach walcze z tymi choróbskami kwiatów jak sama zauważyłaś nie jest to łatwe, życzę Ci dużo słoneczka ;:3 i radości ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu u mnie wciąż pada i pada,już mam dość tego deszczu ;:124
Powojnik Guernsey Cream bardzo mi się podoba,ale nie kupowałam go właśnie dlatego,że tak krótko niby kwitnie...ale chyba skusze się skoro u Ciebie tak dobrze się trzyma ;:108 Rośnie u Ciebie w gruncie,czy w donicy?
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Wandziu, przez mój ogródek też już się przetoczyła nimułka różana i bruzdowiec. Tylko patrzeć jak pojawią się mszyce i plamistość.
W tym roku na mszyce zamierzam użyć oprysku z mydła potasowego. Ale póki co jeszcze ich nie ma. ;:oj
Powojniki pięknie rozkwitły.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie Wandziu jest tak samo. Rdzy na malwach w ogóle jeszcze nigdy nie miałam, a teraz mam. Tylko patrzę jak pojawi się na iwie. A nie ma nawet kiedy popryskać, bo ciągle pada :evil: Posiałam w tym roku pelargonie. Pięknie wzeszły i rosły. Teraz na tym deszczu ledwo żyją i schowałam je w takie miejsce, gdzie na nie nie pada. A jak wyglądają moje piękne koleusy? Wolę nie myśleć... Róże ledwo w pąkach, podobnie powojniki (poza Rubesem, który zakwitł pierwszy raz trzema kwiatami).
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witaj Wandziu, ja też siedzę w domu z powodu pogody zamiast na działce. Niby wszystko rośnie bujnie, nie trzeba podlewać, ale jest za zimno. Mnie uprzedzili wojskowi, że ten rok będzie zimny i mokry, ale taka wiedza nie pomaga. W dodatku ta budowa drogi przy działce to krajobraz księżycowy. W tym roku zamiast na leżaku i w basenie tulę się w kocyku na zadaszonym tarasie i stwierdzam, że muszę go bardziej obudować ponieważ wieje. Tymczasowo kupiłam ścianki boczne do namiotu ogrodowego, takie niby firanki do zasunięcia.
Nornice podjadają mi korzenie host, więc pozostawiam to co się samo rozrasta i sieje, aż zrobił mi się busz orlikowo - rudbekiowo - słoneczniczkowy. Musze to trochę ogarnąć. Za to wszystko co przesadzam szybko się przyjmuje.
U Ciebie zawsze piękne widoki ogrodowe, często zaglądam, ale mało mam w tym roku czasu na wpisy.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Wandziu wkleiłam zdjęcia mojego Presidenta więc możesz porównać. Taki kiepski nastrój ma wielu z nas podczas takiej pogody. Wczoraj udało mi się skosić między deszczami.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Wandeczko, niedługo będzie lepiej i zaświeci słonko ! U mnie też trawa po pas, nie skoszona, bo nie ma jak. A na kocimiętkach pojawił się mączniak ;:202
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”