Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Kochana - updejtowałam ten wpis 3 razy - najpierw napisałam, że 21 stron, potem 18, a wreszcie zmieniłam na kilkanaście, bo nie mogłam się pozbierać. Czytam, czytam, raz mi się zdaje, że niektóre rzeczy już widziałam, a potem znów, że nie. Czy to demencja starcza, czy młodzieżowe roztargnienie?
Po pierwsze chciałam napisać, że bardzo mi się podoba seria fotograficzna pokazująca ewolucję rabat. Takie reportaże pozwalają dostrzec sens naszych działań w ogrodzie; naprawdę warto popstrykać!
A po drugie, Sarunia ma cudną bródkę ;:167
(No ale to oklapnięte uszko! Skoro można wyodkurzać do zdjęć miejsce ogniskowe, to i uszko klamerką trzeba było na chwileczkę przypiąć ;:306 ;:306 ;:306)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Barammundi uwielbiam...jestem ciekawa smakuw Argentyjskiej. Moze kiedys sie uda. Ja pypcia na slodkosci zajadam slonymi orzeszkami i wmawiam sobie ze to mniejsze zlo.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

MaGorzatko, nieważne ile stron, ważne że jesteś - ja też mam zaległości u Ciebie :)
Mówisz, że odkurzam miejsce ogniskowe do zdjęć? No żesz :twisted: Ładnie jestem tu odbierana - chyba muszę poprosić PanaM o nakreślenie mojej prawdziwej osobowości ;-))
Cieszę się, że pooglądałaś rabaty i Sarulka z nieoklapniętym (bo problemem było nieoklapnięte uszko :D) uszkiem. Mała jest cudna. A rabaty to sama wiesz - ciągle się coś zmienia, to i ich wygląd ewoluuje :)
Buziak!
Aga, my Barramundi jedliśmy po raz pierwszy... przygotowana w całości na grillu, świetnie przyprawiona, skropiona cytryną, była po prostu znakomita :) Masz szansę kiedyś zajrzeć do tej restauracji :)
Magda, zaraz do Ciebie wpadam, bo czuję, że jakieś zieloności przytargałaś do domu i jest wiosennie :) Pozdrawiam!
Heniu, witam po dłuższej nieobecności... nie miej wyrzutów, wiadomo że nie zawsze możemy odwiedzić wszystkie zaprzyjaźnione ogrody... ja u Ciebie też mam zaległości, które postaram się nadrobić... Z róż w skrzyniach zrezygnowałam; mimo że rosły bardzo ładnie, to jednak trudno było zapewnić im cały czas odpowiedni poziom wilgotności... przesadzając je po jednym sezonie do gruntu, byłam zaskoczona rozmiarami korzeni - szkoda byłoby męczyć krzewy w skrzyniach przez dłuższy czas. Miło mi, że pochwalasz mój plan zakupu kul granitowych na wejście do ogrodu - mam nadzieję, że je uatrakcyjnią. Heniu, serdecznie Cię pozdrawiam! :)
Julek, dobry wieczór... pogoda była dzięki słońcu piękna, to fakt, ale my przecież czekamy na prawdziwe ciepełko....
Marysiu, miło że Sarulek cały czas Ci się podoba - rośnie z niej śliczna dziewczynka, coraz mądrzejsza i widać jak lubi spędzać czas z człowiekami... PanM jest sunią zachwycony; ja też :) Okien na święta myć nie zamierzam; zresztą przy tych mrozach to nawet niemożliwe. W ogóle nie zamierzam przesadzać; utrzymująca zima spowodowała że czuję się znużona i zdemotywowana do wszystkiego. Niestety w poniedziałek wracam do biura i się zacznie ;:219 Miłego wieczoru!
Robaczku, wiosnę przyniosłam, ale pomaga tylko częściowo... jest tyle śniegu na zewnątrz i tak trzaskający mróz, że można naprawdę oszaleć :(
Gosiu, oparcie kanapy to nie jest miejsce Sary - akurat wtedy przyświecało tam słońce, które mała lubi, więc ją tam zaniosłam, a ona z lubością kontemplowała :) Z kotami (starszym) jest ok!
Jagódko, i ja pozdrawiam w podobnych nastrojach... w takich okolicznościach przyrody to wszystko traci sens, a na pewno radość z tego co się robi jest zdecydowanie mniejsza...
Martuś, dzięki w imieniu Sary! Meczu nie chcę komentować... to była masakryczna ż e n a d a :(

Lecę na X-Factor zatem do napisania później :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moja ryba tez z grilla ale kazda restauracja sporzadza danie inaczej.
Ciesze sie ze tak milo spedziliscie dzien.
Pozdrawiamy z kanapy :-*
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziś jedliśmy na przystawkę empanadas (pierożki z ciasta drożdżowego z mięsno-oliwkowym farszem), na danie główne rybę Barramundi z grilla z pieczonymi kawałkami ziemniaków i sałatą, do tego pyszne białe wino i niestety jeszcze deser - ja lody, PanM flan. Nie ruszam się; dogorywam ;-) Ale dania były wspaniałe! Na 6 kwietnia szykujemy się na wieczór z muzyką kubańską na żywo i degustacją win

Piękne zakończenie odpoczynku! przystawkę zjadłabym na kolację chętnie :lol: 6 kwiecień zapowiada się gorąco przynajmniej wewnątrz, a może i na zewnątrz będzie ciepło :uszy
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

hehe my mamy na takie coś nasze poznańskie powiedzonko: Poruta na całego!!!! ;:306
aż żałowałam, że nie poszłam tego meczu obstawić bo bym chyba zbiła majątek, bo podobno byliśmy faworytami i mieliśmy z łatwością wygrać.....no mieliśmy ;:306
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 Sara urocza , słodziaczek z niej ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, narobiłaś mi smaka na te pyszności :lol:
A kubańskie klimaty uwielbiam, więc już zazdroszczę kwietniowej degustacji przy takim akompaniamencie :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, ja także uwielbiam klimaty kubańskie typu Buena Vista Social Club... a w wydaniu na żywo, to będzie gratka :)
Marta, moja puenta jest taka, że na boisku nasza reprezentacja gra jak na szpilkach - byleby sobie nóżek nie uszkodzić, bo przecież w klubach mają służyć za wielkie pieniądze. Co tam gra za ojczyznę - to się jak widać nie liczy... zamknąć to wszystko na cztery spusty = przynajmniej kibicom mnóstwo nerwów by to zaoszczędziło...
Halinko, dzięki - też tak myślę o Sarze! :)
Marysiu, myślę, że kiedyś warto by wypróbować i zrobić samodzielnie empanadas - to w sumie wygląda na nietrudne danie :) a może Ty je już robiłaś?
Aguś, dzięki... popołudnie spędzone bardzo miło, szkoda że jutro już fabryka czeka...

Miłej niedzieli, kochani!
Tu temperatura około -2st, momentami sypie śnieg, w nocy było -15st. Wiosny wciąż nie widać :roll:
Powoli powinno się robić tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Nie Agnieszko nie robiłam, ale poszukam w necie i kto wie?
A te wiosenne to bardzo chcę, niestety po słonecznym dniu znowu nam wymrozi!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Masz racje Aguś, tak powinno już być ;:145 a co mamy..............już nie chce mi się pisać.......
U ciebie przynajmniej jest śnieg a u mnie nic, boje się o rośliny, żeby nie przemarzły..........Ciekawe czy zakwitną mi magnolie :roll:
Sarunia piękna i sładziutka ;:167
Miłej niedzieli!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, przyznam Ci się, że jeszcze nigdy samodzielnie nie robiłam pierogów... ale to chyba nic trudnego! :)
Reniu, ja też nie komentuję pogody - jest po prostu okropnie, wstrętnie, zimowo. Owszem, mam dużo śniegu, co na pewno stanowi ochronę dla roślin przy tych mrozach, ale za to u Ciebie jest chyba nieco cieplej? U nas w nocy było -15st. A u Ciebie, Reniu?
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aguniu - ja co prawda robię czasem pierogi, ale bardzo rzadko. A odkąd jestem na FO, to chyba tylko wigilijne robię... no bo KIEDY?
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga nie chcę się licytować ale u mnie termometr o 5.30 wskazał -21 ;:145 choć pierzynka ze śniegu spora ale takie mrozy pod koniec marca ;:124 jak ja chciałabym oglądać już te pięknie kwitnące tulipany,żonkile, hiacynty......ach popłynęłam po tych Twoich cudnych fotach ;:167
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

U mnie rano było -7 ale wiał silny wiatr, więc tem. odczuwalna była jeszcze niższa :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”