Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aniu cieszę się, ze fotki podobają ci się ;:196
Na szachownice namawiam , to naprawdę przepiękne roślinki. Ja też będę musiała dokupić kilka innych odmian, bo bardzo je lubię. A te które kupiłam każdą paczuszkę inną, okazały się wszystkie Michajłowskiego :roll:

Aniu ciesze się bardzo, ze fotki podobają Ci się ;:196 Sasanki chyba w każdej sytuacji są piękne :D Aż żałuję, bo pierwsze rozkwitnięte kępy już zaczynają powolutku przekwitać,...... ale zakwitają kolejne :D

Grażynko u mnie na szczęście szachowniczki ładnie przetrwały poprzednią trudną zimę. Mnóstwo innych cebulowych wypadło, a one w świetnej kondycji. Muszę je troszkę zasilić, bo bardzo skąpa jestem w tej kwestii a one lubią dobrze zjeść :lol:

Jula u mnie wciąż królują brateczki w donicach. Są takie śliczne, że aż szkoda mi je wymieniać na inne roślinki :roll: A pelargonie, begonie, koleuski i niecierpki czekają w szklarence na swoją kolej. Mam ich sporo, więc kupić chcę tylko surfinie Milion Bells :D
U mnie też nie najładniejszy dzień..... chłodno, szaro, brak słoneczka... aż szkoda , że długi weekend nie zapowiada się najładniej, a my planowaliśmy pogrillować.....

Jagusiu fiołki 8-) :lol: ;:196

Izuś faktycznie szachowniczki już ładnie kwitną, koniecznie muszę dokupić kremową kostkowatą, bo mam tylko bordowe....

Ewuniu u mnie większość kostkowatych jeszcze w pąkach, ale są i rozkwitnięte. Teraz taka pogoda szara i chłodno, więc będą wolniej sie rozwijały...
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Jak to fiołki???? W życiu nie widziałam żeby fiołki tak rosły... sam kwiat widać , zero liści... to na pewno jakieś sztuczne :wink:
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagusiu jeśli piszesz, że widać sam kwiat, to dochodzę do wniosku, że nie chodzi Ci o fiołki, tylko o 4 fotkę, na której jest różowiutka Gęsiówka Kaukaska :D fiołeczki są niżej :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

wiosna coraz piękniejszym kolorkami nas czaruję :wink:
Piękne wszystkie wiosenne kwiatuszki ;:63
Ja tez chciałabym,żeby majówka była ciepła i pogodna ;:131
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

uwielbiam deszczowe zdjęcia. Ileż tu kolorów i różnorodności szachownic ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś w czwartek ma być ładnie w całej Polsce:) Też planujemy grilla,tylko moja córa cos przeziębiona,katar męczy,oby tylko temperatura się nie przyplątała ;:224
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kolorów faktycznie już jest mnóstwo. Nastał piękny czas .....i te zapachy ..... 8-) :D
Mam nadzieję, że jednak poprawi się pogoda.... tyle dni wolnych, można by je spędzić z rodzinką na łonie natury....

Polu, faktycznie deszczowe fotki mają coś w sobie :D Szachownic planuję dosadzić, uwielbiam te maluchy :D

Aniu mam nadzieję, ze faktycznie pogoda się poprawi..... Córci życzę zdrówka ;:167 Mam nadzieję, ze to tylko leciutkie przeziębienie i szybko minie...

Kilka fotek.... jest pochmurno i mży....i fotki takie.....spłakane....

Obrazek

Strasznie marniutki w tym roku Psiząb
Obrazek

Obrazek

Tulipanki Tarda nie chcą sie otwierać wciąż pochmurno i mżawka...
Obrazek

Miodunki w tym sezonie są wyjątkowo piękne
Obrazek

zapłakana gęsiówka
Obrazek

Drobnokwiatowe brateczki w otoczeniu wszechobecnych wianuszków :lol:
Obrazek

...i wielkokwiatowe...
Obrazek

Hiacynty.... bardzo mało mam ich w tym sezonie...
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Aga, no piękna wiosna mimo deszczu, popatrzyłam na Twoją serduszkę i przypomniałaś mi, że ja też mam bordo i białą, koniecznie muszę jutro do niej zawędrować, jaka piękna miodunka, a Tarda super wyglądają takie zalane deszczem, super ;:215
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dobrze,że zamówiłam miodunkę,jak ja mogłam jej nie mieć?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Miodunki to rośliny obowiązkowe w każdym ogrodzie.Przy tym nie mają jakiś szczególnych wymagań.Moje tardowe tulipanki chyba myszy pożarły.Miałem
dużo a teraz na palcach rąk można je policzyć.Oby myszki nie mogły wypaskudzić się.Tego im życzę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ano właśnie chodziło mi o tę gęsiówkę....wiedziałam że to nie mogą być fiołki, ale kwiatuszki ma bardzo podobne...
Malusie bratusie są śliczniusie :D takie miniaturowe arcydzieła... u mnie panoszą się w ogrodzie ciemno fioletowe.... uwielbiam je.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miodunkę masz ekstra. ;:333
Moja plamista poszła w niebyt zeszłej zimy a młodziutka dopiero rośnie.
Psizęba to Ci zazdroszczę, bo u mnie zanikł w 3 roku, chyba ze ślimaki go skonsumowały.
Ładnie kwitnie Ci też gęsiówka.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tobie trafiły się same szachownice Michajłowskiego a mi wręcz przeciwnie - zamiast Michajłowskiego trafiły się lisie grono :lol:
Ale dokupię jak i kostkowate, bo tak jak Grażynce i u mnie poprzednia zima je przetrzebiła.
Cieszę się, że Papagena Ci się rozsiały :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Deszcz się nosił przez większość dnia, ale nic nie spadło. Oby wytrzymało jeszcze jutro, kiedy będę kończyć rozpoczęte dziś sadzenie i pielenie.
Hiacynta mam jednego :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu dziś po południu wypogodziło się, wyszło słoneczko i Tarda pięknie się otworzyły..... to moje ukochane tulipanki i bardzo boleję nad tym, że tak krótko kwitną...

Aniu miodunka jest piękna.... wiosną śliczne kwiatuszki a później bardzo ozdobne liście. Na pewno będziesz zadowolona :D

Janku te zębate paskudy tak dużo szkód robią w ogrodach.... naprawdę szkoda...... Ja na szczęście nie mam z nimi problemu.... moje kociambry robią dobrą robotę 8-) :lol:

Jagusiu uwielbiam drobniutkie brateczki.... mam kilka kolorków, w zeszłym roku bardzo obficie wysiały się w ogródku :D

Grażynko poprzednia zima strasznie dużo roślin zniszczyła.... naprawdę żal.....
Psiząb bardzo marniutki w tym roku, zakwitł tylko 3 kwiatuszkami..... mam nadzieję, ze przez sezon nabierze wigoru i za rok pokaże na co go stać....

Jacku moje szachownice na szczęście ładnie przetrwały, ale chcę dokupić jeszcze kilka różnych..... np kostkowatą kremową bo mam tylko bordową.... ale ,,chodzi ,, za mną też Pontyjska....
Sasanki mam nadzieję, że faktycznie utrzymają się cechy papageno. Zobaczymy w przyszłym roku. Jak na razie z tych co zakwitły są 3 różne kolorki :tan

Ewuniu u mnie po południu pięknie się wypogodziło, a później wieczorem przyszła burza z gradem....ale na szczęście nie był duży. Mam nadzieję, ze roślinkom nic się nie stało....
U mnie hiacyntów też niedużo.... 3 ładne i dorodne sadzone w zeszłym roku, a pozostałe już bardzo starutkie, wyrodziły sie.... straszne mikrusy...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”