Moje marzenia realizuję pomału cz. 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenia realizuję pomału cz. 3
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Iwonko ,co do klonika to myślę ,że jak go obetniesz ,to on prędko wypuści młode ,bo to go pobudzi ,a pora roku temu sprzyja.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Tak, jak przytniesz, to on już sobie miejsce wybierze gdzie ma się puścić

Pozdrawiam, Agata.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko dzień dobry kochana
Jak zdrówko?
U mnie piękne słonko, śnieg po kostki i -7 stopni

U mnie piękne słonko, śnieg po kostki i -7 stopni

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj Iwonko
Jak tam nasstrój wiosenny czy zimowy
pogoda ducha jest

Jak tam nasstrój wiosenny czy zimowy

- iwona0042
Monia, to u Ciebie już tak wiosennie
A teraz pokażę Wam swoje plany i proszę o podpowiedzi

To jest rabata na której są prawdopodobnie piwonie, co mogę dosadzić żeby zasłonić płot, znaczy pod płotem, czy będą pasować dalie, może inne jakieś propozycje?
Co posadzić pod tym płotem?

Tu widać pięknie kawałek pod choiną i myślę czym to obsadzić, są tam prawdopodobnie cebulki różnych wiosennych, ale ja chcę może funkie, może żurawki, a może inne niższe iglaki???

Tu widać drugi kawałek pod drugą choinką, są tam wrzośce, czy wrzosy, nie wiem i też chcę to obsadzić czymś , właśnie może funkie, lub inne propozycje

Tu na pierwszym planie choinka, która zostanie obcięta w połowie, a na nię puszczę powojnik, obok jest druga z którą zrobię to samo, nie chcę aby mi zacieniały z tej strony działkę, a tu gdzie widać kamienie, myślę obsadzić je jakimiś rozchodnikami, rojnikami i innymi skalniakami, no i ściana, na którą może dać wisterię, albo inne pnącze?

Tu po prawej stronie, przy płocie też prawdopodobnie są posadzone piwonie, ale ja jeszcze chcę tam coś posadzić, tylko co?

To na razie tyle, potem dalsze pytania, a mam, albo będę miała do dyspozycji róże, dalie, liliowce, funkie, żurawki, skalniaki wszelakie, budleje, sporo jednorocznych, krzewuszki, hortensje, więcej nie pamiętam

A teraz pokażę Wam swoje plany i proszę o podpowiedzi

To jest rabata na której są prawdopodobnie piwonie, co mogę dosadzić żeby zasłonić płot, znaczy pod płotem, czy będą pasować dalie, może inne jakieś propozycje?

Co posadzić pod tym płotem?

Tu widać pięknie kawałek pod choiną i myślę czym to obsadzić, są tam prawdopodobnie cebulki różnych wiosennych, ale ja chcę może funkie, może żurawki, a może inne niższe iglaki???

Tu widać drugi kawałek pod drugą choinką, są tam wrzośce, czy wrzosy, nie wiem i też chcę to obsadzić czymś , właśnie może funkie, lub inne propozycje

Tu na pierwszym planie choinka, która zostanie obcięta w połowie, a na nię puszczę powojnik, obok jest druga z którą zrobię to samo, nie chcę aby mi zacieniały z tej strony działkę, a tu gdzie widać kamienie, myślę obsadzić je jakimiś rozchodnikami, rojnikami i innymi skalniakami, no i ściana, na którą może dać wisterię, albo inne pnącze?

Tu po prawej stronie, przy płocie też prawdopodobnie są posadzone piwonie, ale ja jeszcze chcę tam coś posadzić, tylko co?

To na razie tyle, potem dalsze pytania, a mam, albo będę miała do dyspozycji róże, dalie, liliowce, funkie, żurawki, skalniaki wszelakie, budleje, sporo jednorocznych, krzewuszki, hortensje, więcej nie pamiętam

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Iwonko ,Ty za bardzo nie możesz sadzić ,bo nie wiesz co masz .Chyba musisz poczekać aż Ci powyłazi ,to co tam już jest .Działeczka naprawdę piękna ,wyobrażam sobie ,jak Ty się cieszysz .Nie śpiesz się działaj pomału ,bo potem będziesz przesadzała .Przecież zdrowia wielkiego nie masz. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pomysły które podajesz co sadzić w okreslonych miejscach jak najbardziej trafione , przy płocie posadziłabym krzewy kwitnące lub o barwnych lisciach
- iwona0042
No tak, tylko nie wiem co pasuje do piwonii 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
np. trawy wszelkiej maści
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- mieciak49
- 1000p
- Od: 13 paź 2010, o 18:01
Iwonko,ciekawa jestem co masz na tych płaskich tarasach,na pewno Cię ciekawość też rozpiera jak to będzie jak wreszcie ruszy ta wiosna,zazdroszczę ci tego murowanego domku
Korzenie świerka nie są najlepszym towarzystwem dla host
- możesz rozwiązać problem sadząc w donicach 

Pozdrawiam. Ewa
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A ten domek ?? masz w planach go na mieszkalny przerobić ?
- iwona0042
Oj tak, jestem ciekawa
, wiem, że jakieś drzewka owocowe są tam i na jednym tarasie porzeczki i na samym dole winogrona różne 
-- 25 mar 2013, o 14:04 --
Dorotko, on mieszkalny to jest, odmalować go musimy i parę rzeczy poprawić, dodać, ale na pewno całe lato mam zamiar tu spędzić

-- 25 mar 2013, o 14:04 --
Dorotko, on mieszkalny to jest, odmalować go musimy i parę rzeczy poprawić, dodać, ale na pewno całe lato mam zamiar tu spędzić