Ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród

Post »

Sylwuniu pracuj,pracuj upiększaj swój ogródeczek.Może jakieś fotki ? ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jonatanko pewnie że zrobię :)
Dzisiaj pierwszy raz w życiu przyniosłam do domu kleszcza ;:oj dobrze że go dostrzegłam -miałam go na włosach. A strach pomyśleć co by było gdybym nie zobaczyła.

-- 19 kwi 2013, o 21:28 --

Aniu i właśnie to wszystko na tym polega że sie urobimy ale jesteśmy zadowolone. :)
A rabatkę powiekszałaś w celu posadzenia....?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwunia ło matko, we włosach najtrudniej dostrzec kleszcza.Trzeba sprawdzać po przyjściu do domu czy się czasem nie przyniosło kleszcza. ;:oj
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

:wit Sylwuś!
Ja stosuję zapobiegawczo co 2 tygodnie, jeśli zdarzy się tak,ze cały tydzień pada to wtedy po deszczu. Nic nie wyszło z dzisiejszych prac, bo padał deszcz. Buziaki ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

julianna pisze::wit Sylwuś!
Ja stosuję zapobiegawczo co 2 tygodnie, jeśli zdarzy się tak,ze cały tydzień pada to wtedy po deszczu. Nic nie wyszło z dzisiejszych prac, bo padał deszcz. Buziaki ;:196
Co stosujesz zapobiegawczo?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś :wit też podpisuję się pod petycją o zdjęcia :) Matko, kleszcz we włosach? :shock: My wczoraj rano wyjmowaliśmy pierwszego kleszcza z ucha naszego psa. Oporządzałam wczoraj rabatę z dużymi iglakami i ciągle miałam wrażenie, że chodzą po mnie kleszcze ;:202 Muszę się rozejrzeć za czymś odstraszającym dla ludzi. Miłej soboty Kochana ;:167
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Sylwuś! Nadrabiam zaległości w sobotni poranek! Tydzień był dramatyczny w robocie się uszięli na dobre! Nie mam już siły pracować za trzy osoby! ;:174 wieczorem już mam tak dosyć kompa i nie zagladam do Was w ogóle! Mam nadzieję, że wkrótce to się zmieni! ;:14
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Sylwuś :wit dziś sobie troszeczkę odpoczniesz ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś witaj w niedzielne popołudnie.Dziś u mnie słoneczna pogoda ale w piątek i sobotę padało całe dnie.Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit
Sylwus u mmnie dzisiaj słonko świeciło , ale strasznie zimno i wietrznie .
Mam nadzieję ,że jutro będzie cieplej .
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Jonatanko dziękuje niedziela miła i ;:3 i mam nadzieję że i Tobie upłyneła spokojnie. U mnie po 17 w piątek padałalo i nic sie nie zrobiło , ale sobota piękna ale nie słoneczka i chyba dobrze bo mogłam wiecej zrobić nie było mi gorąco.
Dobrze że go znalazłam i tak całą sobotę myślałam żeby nie wchodzić pod duże skupiska roślin. A kleszcze można spotkać bardziej na roślinności iglastej czy liściastej?
Julianka podała mi przepis na oprysk z czosnku. Pozdrawiam ;:196

:wit Juliannko melduję ze czosnek zakupiony i jutro albo jeszcze dzisiaj wieczorkiem zaczynam pierwszy etap przygotowywania oprysku:)
Sobota ładna dużo zrobiłam , ale jeszcze nie dokończone wiec zdjeć nie wstawie. Pozdrawiam ;:196

:wit Milenko ja takie wrażenie miałam w sobotę. miby nigdzie nie wchodziłam, ale czułam jakby coś mi chodziło. To chyba nazywa się podświadomość. :wink:
Dziękuję i dużo ;:3 życzę by już u Ciebie nie padało. Pozdrawiam ;:196

:wit Josephinko biedactwo ale pomyśl jaki piękny będzie domek, ogród koło niego, taraz z wbudowanym drzewem. Jestem pełna podziwu. ;:180 Pozdrawiam i zaglądaj do nas ;:196

:wit Renatko czy odpoczełam sobie dzisiaj to tak średnio. Byłam dzisiaj w NOMI po iglaczki i korę bo mi zabrakło na nową rabatkę. A że mam mały samochodzik to musiałam kursować 3 razy.
Po wczorajszych pracach w ogrodzie czuje lekki ból w krzyżu ale nic nie mówie rodzicom zeby sie nie martwili, posmaruje sobie maścia i do jutra mam nadzieję ze mi przejdzie. Pozdrawiam ;:196

:wit Teresko słoneczko potrzebne i nam i roślinkom. Mam nadzieję kochana że jutro będzie ładny ciepły dzień. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Obiecałam kilka zdjeć. Moja nowa rabatka jeszcze nie gotowa ale wstawie coś co robiłam w tamtym roku prze całe lato.
Koncepcja mamy, mycie kamieni moje i mamy a układanie moje :) (oczywiście i tato pomagał)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Stokrotki znalzały swoje miesce pod forsycją koło gloteri rozesłanej
Obrazek

A jeszcze coś nowego co udało sie dokończyć- rabatko koło domu od zachodniej strony z jałowcami:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj Sylwuś :wit
Napracowałaś się solidnie , ale efekty widać i są znakomite. Rabaty żwirowo -kamieniowe wychodzą Ci super. Ból kręgosłupa -skąd ja to znam . Mam to samo. Buziaki! ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Julianko nie napiszę że sie nie napracowaliśmy, trzeba było poszukac kamieni jak nie u siebie na polu to u sąsiada, przytargać do domu, umyć, poukładać, oj pod koniec to już miałam dość. Cieszę sie że sie Tobie podoba. ;:196 A na ból krzyża to maść rozgrzewająca czy chłodząca?
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Już pierwsza strona wątku pokazuje, że mamy do czynienia z perfekcjonistką! Kapitalnie! Mam maleńką uwagę. Na niektórych zdjęciach masz fragmenty niczym za mgłą. Też tak miałem i okazało się, ze wystarczy lekko przetrzeć obiektyw ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”