Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Jonatanko,rośliny z łąk i lasu świetnie uzupełniają w ogrodzie i super się adoptują ja przyniosłam dawno Firletkę poszarpaną,kwitnie na różowo na pewno ją znasz dużo jej na łąkach,zasadziłam w grupie przy Rododendronach ,wyglądała rewelacyjnie ona się bardzo rozsiewa,ale jak gdzieś nie potrzebna to można wyrzucić albo przesadzić w grupkę i znowu jest pięknie. 

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu znam Firletkę, mam nadzieję że, u mnie będzie rosła świetnie ,bo lubi mokre tereny. Rododendrony mam dwa ale strasznie marne.Posadzone były w ubiegłym roku .Nie kwitły jeszcze.
-
Te rododendrony to teraz strasznie marne sprzedają niby one ładne a posadzone do ogrodu zaraz marnieją,ja mam trochę takich starych odmian to one są piękne i mocne a te nowe to tragedia,rozmnożyłam te mocne odmiany przyginając gałęzie do ziemi,bo nie ma co kupić
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martusiu tak jest ze wszystkimi nowymi roślinami.W ubiegłym roku kupiłam tulipany miniaturowe i wszystkie zginęły.Myślałam że, może Maks wykopał ale niema śladu po nich.Gdzie można zdobyć stare odmiany?
-
też mam problem z Tulipanami chociaż wsadzałam do pojemników,żeby myszy nie zjadły to i tak znikają i na drugi rok wypuszczą dwa listki i koniec,więc zrezygnowałam natomiast narcyze mają się super
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś jak fajnie ,że jesteś znów fajną odprężoną kobietką .Widać wraz z zakończonym remontem wrócila Ci radość życia Możesz teraz spokojnie zająć się ogrodem i odezwać się do nas od czasu do czasu 

-
Ewciu witaj,po tym remoncie trochę ochłonęłam,ale jeszcze pomału piorę i układam ,ważniejszy jest teraz ogród,jak każdy, coś dokupuję,sadzę wysyłam ,czyszczę w ogrodzie stare liściory,podcinam ,wycinam,po prostu kolorowy zawrót głowy byle do lata
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witaj Marto widzę że zajęć Ci nie brakuje ale jak skończą sie porządki w domu i ogrodzie to tylko zostanie relaks, 

-
Renatko ciężko u mnie z tym relaksem bo jak jeden dzień nie mam co robić to zaraz wymyślę coś nowego,w lecie robię dużo przetworów a w ogrodzie też ciągle jakaś robota,a w jesieni grzybki
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Kochana może tempo robót będzie wolniejsze,trzeba znaleźć czas na radość z tej pracy 

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Aniołek z 1 strony jest olśniewający. Podobnie jak przylaszczki z 39 strony!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu, moje patyczki już mają korzonki

Ja też nie mam czasu na relaks w ogrodzie.Tak samo jak ty Martusiu, nie mam co robić , to zaraz sobie wymyślam coś nowego,lato zarezerwowane na robienie przetworów i oddech łapię na jesieni, bo na grzyby nie jeżdżę.Martusiu miłego wieczoru. 

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
-
Renatko,może zmądrzeję
Priam,cieszę się,że się podobają aniołki jest ich więcej ,ale nie mają zdjęć, ale nadrobię.Przylaszczki piękne,ale zdjęcie niekoniecznie .
Iwonko,widzisz jakie to proste.
-- 21 kwi 2013, o 21:00 --
Julianno,dobrze,że mam bratnią duszę,która mnie rozumie,na grzybach to byłby piękny relaks gdyby nie trzeba było z nimi robić

Priam,cieszę się,że się podobają aniołki jest ich więcej ,ale nie mają zdjęć, ale nadrobię.Przylaszczki piękne,ale zdjęcie niekoniecznie .

Iwonko,widzisz jakie to proste.

-- 21 kwi 2013, o 21:00 --
Julianno,dobrze,że mam bratnią duszę,która mnie rozumie,na grzybach to byłby piękny relaks gdyby nie trzeba było z nimi robić