Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Dostałam biała.Czy uważasz,ze muszę nasiona przemrozic?Kiedy ja wysiac do gruntu?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Małgosiu mozesz przemrozic ,ale to chyba 2 tygodnie musi siedziec w zamrazarce ...juz mozesz siac w domu ...albo wprost do gruntu 

- malgocha1960
Do małego pojemnika wysiałam troche teraz,ale bez mrozenia,a do gruntu już?Nie pomyliłas sie?
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Z czym Gosiu z mrożeniem...
Małgosiu ja ich jeszcze sama nie siałam ,tak pamiętam ,ze dziewczyny mówiły ,ze stratyfikacja jarzmianki , pierwiosnka min 2 tyg ,ale doswiadczenia w tym nie mam .Miałam gotowe sadzonki w ubiegłym roku, mam nadzieje ze sie wysieja, nie zbierałam nasionek

Małgosiu ja ich jeszcze sama nie siałam ,tak pamiętam ,ze dziewczyny mówiły ,ze stratyfikacja jarzmianki , pierwiosnka min 2 tyg ,ale doswiadczenia w tym nie mam .Miałam gotowe sadzonki w ubiegłym roku, mam nadzieje ze sie wysieja, nie zbierałam nasionek

- malgocha1960
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Cześć Małgosiu, skusiłam się na dwie begonie pendula białą i różową, jak mi nie urosną znów to koniec raz na zawsze sobie je odpuszczam. Ja w zeszłym roku kupiłam kilka odmian koleusów we Włocławku na targu staroci, były po 2 złote. Próbowałam je przechować, ale kompletna porażka, został tylko jeden taki czerwony z zielonym po brzegu. Małgosiu przepiękną masz tę hostę koło floksa, tę z białymi kwiatami, czy wiesz może jaka to odmiana? Pozdrawiam Cię z żabiej łąki
- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Witaj Małgosiu ,wiem że jestem szczęściarą
słoneczko tak świeci że muszę inaczej usiąść bo nie widzę co piszę na ekranie.U mnie ani grama śniegu juz od dłuższego czasu , dlatego słoneczko teraz bedzie suszyło ziemie a nie topiło śnieg
Tak sie cieszę bo juz zajoba ćwiczę w domu z braku zielonego i brudnych rąk 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, u mnie tez spór śniegu a już bym chciała coś podziałać w ogrodzie
Z wysiewami do gruntu poczekam jeszcze ze 2 tygodnie aż się ziemia ociepli
Życzę dużo słonka

Z wysiewami do gruntu poczekam jeszcze ze 2 tygodnie aż się ziemia ociepli

Życzę dużo słonka

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piwonie śliczne,maczek taki sam mam,,, widzę,że rącznika ,masz ja go posadziłam niedawno w doniczki,2 już rośnie
,reszta śpi
Róża śliczna
U mnie słoneczko świeci
Śnieg topnieje,,wiosna idzie

U mnie słoneczko świeci

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Małgosiu czy to Kronenburg ta różyczka ostatnia. Opisują ja jako chorowitą a u Ciebie jak się sprawowała?
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu, masz floksa z kolorowymi listkami, czy to przekłamanie i przed nim jest inna roślinka?
- malgocha1960
Bogusiu,nie mam pojęcia jak nazywa się ta hosta,wiem tylko,ze to bardzo stara odmiana,po dziadku kolezanki,ale pachnie nieziemsko.Koleusy za 2 zł to wspaniała cena,bo u nas na rynku sa po 4-5 zł sadzonka.Miałam obiecanego czerwonego koleusa od Marzenki,ale nie wiem czy w tym roku sie spotkamy?
Ewus,z tym zajobem nie jestes sama,bo ja miałam nic nie siać ,a wczoraj posiałam werbene hastata i minę lobata.
Kasiu,jestem baaardzo ciekawa co ty w marcu bedziesz siała do gruntu?
Aniu,rącznika mam posianego po kilka sztuk w 6 doniczkach,ale z dwóch na razie kiełkuje.Moze te moje nasiona były mało dojrzałe?
Ewus,moje róze to wszystkie nn kupowane w ogrodniczym czy na rynku u nas.Ra akurat jest parkowa,nie choruje,ale przymarzła po ostatniej zimie i startowała chyba bardziej niz od zera,ale dała radę.W poprzednim roku była oblepiona wielkimi pięknymi kwiatami.
Magda,tak floks ma kolorowe listki od p.Podstolca nowy nabytek.

Ewus,z tym zajobem nie jestes sama,bo ja miałam nic nie siać ,a wczoraj posiałam werbene hastata i minę lobata.
Kasiu,jestem baaardzo ciekawa co ty w marcu bedziesz siała do gruntu?
Aniu,rącznika mam posianego po kilka sztuk w 6 doniczkach,ale z dwóch na razie kiełkuje.Moze te moje nasiona były mało dojrzałe?
Ewus,moje róze to wszystkie nn kupowane w ogrodniczym czy na rynku u nas.Ra akurat jest parkowa,nie choruje,ale przymarzła po ostatniej zimie i startowała chyba bardziej niz od zera,ale dała radę.W poprzednim roku była oblepiona wielkimi pięknymi kwiatami.
Magda,tak floks ma kolorowe listki od p.Podstolca nowy nabytek.

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Piękny masz ten zakątek z hostami, ale jak się rozrosną to dopiero będzie pokaz - normalnie zakątek hostowy 

- malgocha1960
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Małgosiu, piękne zdjęcia pokazujesz
Powiedz mi proszę, czy begonie dobrze rosną posadzone razem z plekrantusem-komarzycą ? Widziałam u Ciebie na zdjęciach i bardzo mi się to zestawienie spodobało
Czy nie jest przypadkiem tak, że begonie potrzebują mniej podlewania niż komarzyca ?

Powiedz mi proszę, czy begonie dobrze rosną posadzone razem z plekrantusem-komarzycą ? Widziałam u Ciebie na zdjęciach i bardzo mi się to zestawienie spodobało

Czy nie jest przypadkiem tak, że begonie potrzebują mniej podlewania niż komarzyca ?