Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Piekne zdjęcia detali! Te trawki!!! Te berberysy! Masz oko!
Piękna zdjęcia ogrodu! Jest zielono jak wiosną! :tan To zasługa Twoich pięknych iglaków! A trawniczek jaki wypielęgnowany ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko niezła rewolucja się zapowiada. Nie wiem czy będzie lepiej, ale będzie na pewno inaczej!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś uwielbiam Twój a właściwie Wasz trawnik, taki wysprzątany i elegancki ;:215 a w zestawieniu z drzewkami i krzakami to wszystko jest wspaniałe. ;:215 U mnie pewnie nigdy się nie doczekam takiego wysprzątanego trawnika ale zawsze mogę wpaść do Ciebie i się napatrzeć. ;:oj
Kącik pogazowy zapowiada się ślicznie, z tymi hortensjami kwitnącymi ogromnymi wiechami.
A pro po hortensji, masz ich dość sporo więc proszę o radę w ich sprawie. Potrzebuję jakieś które będą rosły prawie cały czas w słońcu, na marnym podłożu - choć przy sadzeniu częściowo będzie zmienione no i z ograniczonym dostępem do wody czyli tylko tyle aby przeżyły najgorsze upały. Czy są takie mało wymagające a jednocześnie ładne bo to ma być dodatek do Róży Dawida która ma śliczne czerwone owoce. http://www.rozarium.org/roze/r-a-dawida/ Planuję zrobić okrąg z hortensji wokół róży tylko nie wiem czy znajdę takie bezobsługowe a śliczne. ;:173
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, pięknie. ;:138 Tak czyściutko i ze smakiem.
Cieszę się, że nastrój uległ poprawie.... z pewnością łatwiej będzie przebrnąć przez te kilka miesięcy.
A mech? Ja celowo z lasu go ściągam, a w wiosennych planach mam produkcję jogurtowej pożywki i hodowlę w kilku miejscach. Marzy mi się też stworzenie na tarasie dywaników z różnych gatunków mchu.... tylko nie wiem co na to powiedzą moje futrzaki. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aguniu ta fotka jest super ;:224

Obrazek

Wiesz jak mysle o sadzeniu hortensji to chodza mi po głowie tylko Vanila Frise ;:65
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Też biegam w szlafroczku rano po ogrodzie. Piję kawę z moimi królewnami, ale tylko latem.
Zdjęcia cudne ;:138 .
Dziś było ładnie. Trochę słonka i za raz lepiej ;:3
Co robisz z krecikiem :?:
Znajomy opowiadał o koledze, który łapał i wyrzucał za siatkę :;230 .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, wspaniałe zdjęcia z ogrodu. Trudno uwierzyć, że są z dnia dzisiejszego. Bo u nas ani odrobiny słonka, za to szarówa i śnieżek, no i na minusie.
Trawkę masz ślicznie przyciętą przed zimą, ja się zbierałam, zbierałam i nie skosiłam.
A zdjęcia robisz fantastyczne!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Aga Twój ogród nawet późną jesienią wygląda interesująco.
Nowe plany bardzo ciekawe i na pewno będzie pięknie. Zwłaszcza gdy zaczną kwitnąć hortensje.

Dziś okryłam resztę róż. Teraz kilka miesięcy spokoju. Niestety będzie trudno wytrzymać bez pracy w ogrodzie
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, myślę, że trochę odpoczynku od ogrodu wszyscy potrzebujemy... mam nadzieję, że już od początku marca będziemy mogli pełną parą ruszyć do wiosennych porządków... ponoć grudzień/styczeń mają być zimne, a luty/marzec już wiosenne :) To optymistyczna prognoza, nawet jeśli to tylko wróżenie z fusów... Czy Ty masz jakieś hortensje, poza Annabelle? Jakoś nie pamiętam :roll:
Nena, bardzo mi miło czytać takie komentarze - dzięki! Szlafroczek mam kożuszkowy, do tego za wielkie buty M. i żadne temperatury wokoło zera mi nie straszne ;-)) Krecik złapał się w pułapkę, ale definitywną, i wylądował za siatką - myślę, że w tym roku mieliśmy ich co najmniej ze 20 sztuk :roll:
Doris, cieszę się, że Ci się podoba... Będziesz wiosną sadzić hortensje? ;:202
Ewa-constancja, a wiesz, że ja też przynosiłam mech z okolicznego lasu? Zamierzałam zrobić prawdziwy zakątek z mchu i paproci... niestety lato było wtedy tak upalne, że po jakimś czasie mech padł... Niewykluczone, że spróbuję znowu, a na pewno wysmaruję jogurtem stopnie kaskady, co by szybciej zarosła.... Miłego wieczoru!
Majutek, zakładaj już ten swój wątek, proszę ;:196 Posadziłaś już wszystkie różyce?
Co do hortensji, to chętnie doradzę odmiany z którymi mam doświadczenie... do róży Dawida (swoją drogą, powinnam z różnych powodów takową mieć! :)) według mnie świetnie będzie pasować hortensja Silver Dollar albo Vanille Fraise - obie mogą śmiało rosnąć na słonecznym stanowisku (u mnie od południowej strony), mają olbrzymie wiechy, ozdobne do jesieni, przecudownie się przebarwiające, zwłaszcza Vanille F. Mam tylko pewną wątpliwość, czy hortensje o tak dużych wiechach nie zdominują róży... Zobacz jeszcze na Pink Diamond lub Pinky Winky o delikatniejszych kwiatostanach lub ażurową Great Star. Jeśli chodzi o podłoże, to wszystkie hortensje preferują wilgotną glebę... Przynajmniej raz dziennie obfite podlewanie konieczne... Daj znać co wymyśliłaś :)
Marysiu, nie takie rewolucje się robiło :) tu tylko mały przewrót się zapowiada, miejmy nadzieję, że udany!
Miłko, dziękuję za tyle komplementów - staram się dbać o ogród nawet późną jesienią...
Tadziu, liczę że zima będzie tylko w grudniu, a później aura będzie dla nas i przyrody łaskawa...
Majeczko, krety czasem u mnie i pod śniegiem wyrzucają kopce, mam wrażenie że nie śpią nigdy ;:131
Ewa, u mnie śnieg nie spadł, a dzień był przepiękny... jak u Ciebie?

...i zaległości:

Tereniu, dziękuję za sobotnie odwiedziny... we wspominkach postawiłam na żółty kolor i choć za nim nie przepadam, to wczesną wiosną te barwy są cudowne... drzewko to Wredny, dobrze rozpoznałaś :) Pozdrowienia!
Przemku, dziękuję w imieniu koloru żółtego :D!
Pat, oczywiście że dopiszę Cię do listy erectowej (w niektórych kręgach zwanej erekcyjną :D) - siewek w sezonie jest naprawdę sporo. Słońce było dziś cudowne, co prawda nie zrobiłam nic konkretnego w ogrodzie, ale za to zmieniłam zasłony, poduchy w salonie, bieżniki, świece... dominują teraz odcienie czekolady, caffe mocca, złota i połyskującego ciepłego brązu - to lubię. Poza tym, napatrzyłam się na Twoje kuchenne dylematy i mimo, że lubię swoją kuchnię bardzo bardzo, to mam ochotę zrezygnować ze stonowanej nowoczesności na rzecz tak wspaniałego rustykalnego klimatu, do jakiego dążysz ;:173 Jestem zachwycona Twoimi inspiracjami!
Julek, słońce dzisiaj obudziło we mnie demona dekoratora i designu :D
Jagódko, Margo, Jula już Ci przekazały swoje doświadczenia z History, ja polecam Cinderellę jako piękną i niezawodną - decyzja należy do Ciebie :)
Ave, serdecznie dziękuję za odwiedziny wraz z całym zestawem pochlebnych słów - bardzo mi miło! Historia mojej przygody z ogrodem oparta na wcześniejszych doświadczeniach z ogrodu przy rodzinnym domu oraz ogrodu wiejskiego, jest dość obszerna - od dziecka towarzyszyły mi rośliny, zwierzęta domowe, ptaki, tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam jak pozytywnie wpłyną na moje życie. Jeśli czymkolwiek mogę Cię zainspirować, będzie mi szalenie miło. Zapraszam i obiecuję rewizytę u Ciebie.
Robaczku, udanego spotkania dziś wieczorem :) Prace w ogrodzie zakończone, chociaż jeszcze kusi mnie by wsadzić trochę czosnków...
Małgosiu, pozdrawiam generalsko zatem :)
Ula, dzięki za odwiedziny!

Zdaje się, że wyszłam na prostą ;:173 PanM się śmieje, że kolokwium piszę, taki elaborat mi wyszedł :)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus tak ;:108 zamierzam sądzic i chyba pozostane tylko przy Vanila Frise ,jak dla mnie mega efektowne ,choć jeszcze podoba mi sie taka na pniu Pee Gee ;:167
x-ag-a
---

Post »

Doris, to zdjęcie Pee Gee ze strony Future Gardens jest po prostu nieziemskie... powiem Ci, że jak spotkam taką w którejś ze szkółek, to sobie sprawię. Oczywiście Vanille Fraise polecam Ci z całego serca... chyba nie ma sobie równi w głębi i intensywności przebarwiania...
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Załapałam się już na końcówkę 12 części brawo ;:138
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
x-ag-a
---

Post »

Ewa, witam serdecznie :) Do końca wątku jeszcze daleko - w ogrodzie nuda, nie ma co robić i o czym gadać; nie to co w sezonie ;-)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus bedzie dobrze a nawet lepiej niz dobrze - tez tak bym zrobila ;:108 :;230
Demonie opowiadaj co wymodzilas? jutro pierwszy adwent a ja nawet wianka nie wymodzilam do swieczek ... jutro musze magiczna skrzynie otworzyc i zobaczyc co tam mam ciekawego.
ps e tam nie ma o czym gadac, tez tak myslalam zeszla zima a to dopiero topiki zaczely plynac wartko jak strumienie gorskie :wink:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus a Ty masz ta odmiane Renhy Vanille :?: Pee Gee ...to cudo...cały czas główkuje nad miejscem bo baaaaardzo ja chce ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”