Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pasja - cz.3

Post »

No tak, podróż w taką pogodę niezbyt przyjemna. Mój m. dzisiaj jechał do Poznania. Mówił, że miejscami totalne lodowisko.
Ale ja już czuje wiosnę. Dzisiaj humor miałam bardzo dobry. Nawet po słabej nocy nie jestem śpiąca. Wiosna już tuż tuż.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No wlaśnie Małgoś szkoda sensu ;:173 Ja miałam dziś zawalony dzień i jak zwykle padłam....Cieszę się, że radosne nastroje dopisują. Mam nadzieję, że i mnie się udzieli ;:108
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Kasiu, myślałam, że ta hosta to jakaś plantaginea czy cóś, one pachną podobno cudownie ;:170 KLIK
magenta pisze: szkoda sensu ;:173
Kradnę :;230
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry!
Trochę jasniejsze to nasze niebo, ale słońca ciągle nie widać. Zmienię się w wilkołaka, jak tak dalej pójdzie.
Boże, jak ja bym chciała pobuszować w ogrodniczym, takim na full zaopatrzonym...
Jak dziś się dzień zapowiada?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Boże, jak ja bym chciała pobuszować w ogrodniczym, takim na full zaopatrzonym...
Aga, jak ja Ciebie rozumiem ;:32

Słonko rano na sekundę przegoniło chmurkę i tyle je widziałam ;:124...szaro, buro, ponuro ;:222
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Magda, sama pomyśl jakie to byłoby cudne... wchodzimy do Melona i najpierw jednoroczne, potem byliny, następnie wrzosowate, iglaste, krzewy i drzewka liściaste, pnącza, trawy... i tak cały dzień ;:173
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, zobaczysz...już niedługo wiosna nas powita i humorki wszystkim będą dopisywać ;:168
Będzie słoneczko, będą kwiaty, zielona trawka ;:138
Aga, już sobie wyobrażam takie buszowanie po ogrodniczym. Na dodatek mając pełen plecak nagrody za wygrana w totka ;:306
Ależ byłoby pięknie ;:224 ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja dzisiaj bylam w moim ogrodniczym ale tak ogolnie, to smutno jeszcze wyglada :wink: Jedno co trzeba im przyznac, ze wybor nasion maja powalajacy. Juz u Agus pisalam, ze sobie biale Cynie kupilam a dlugo szukalam, bo przewaznie sa albo mieszanki albo zolte czy pomaranczowe czy inne niepasujace do MINI.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

No ja Was dziewczynki nie podpuszczam, ale na Gardenii to tak właśnie będzie ;:224

P.S. Profilaktycznie przypomnę godzinę spotkania -12 w pawilonie nr 6 8-)
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie dziewuszki, no nie miałam czasu zajrzeć w ten weekend i jakoś tak zleciało ...
Agato kradnij - strasznie lubię to powiedzonko :) A o pachnących funkiach muszę poczytać koniecznie :)
Aguniu musimy wytrzymać jeszcze kilka dni i ma się pokazać słońce....Liczę na to ;:108 Zeszły tydzień był dołujący i cieszę się, że się skończył! z Gardenią w tym roku nie wyszło, bilet mi się zmarnował...Ale nawet nie miałam go jak przekazać, bo dostałam go w piątek...Może w przyszłym roku, chociaż jak dla mnie to odrobinę za wcześnie. Marzec byłby lepszym terminem.
Magda ja też bym pobuszowała, ale jeszcze trochę i liczę na jakiś wspólny objazd szkółkowy!
Aga no właśnie mus się umówić i objechać wszystko co w pobliżu!
Małgosiu oj tak plecak gotówki z pewnością by mi się przydał! Nie tylko na roślinki :)
Julka też zajrzałam do jednego po promanal i póki co obraz nędzy i rozpaczy..., kurze z półek ścierają :lol: Ja w zeszłym roku miałam białe cynie, ale bardzo marne były nie wiem dlaczego ;:131
Magda Ciekawa jestem - byłaś?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Podziwiam CIę, że tak pięknie "upychasz" rośliny i komponujesz je na swoim zielonym kawałku ziemi. Zmęczona róża powala na kolana ;:180 .
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Marne Cynie hmmm one podobno nie sa jakos szczegolnie klopotliwo-wymagajace ale dobrze, ze powiedzialas. Popytam sasiadki, bo ona ma co roku piekna cyniowa rabate - to moze powie cos wiecej tz co jak robi z nimi.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasia, a pewnie, że zrobimy rundkę po szkółkach. Niech no tylko otworzą swoje bramy ;:109 Koniecznie musimy zaliczyć tą o której mówiła Agnieszka, z jednorocznymi :uszy
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko no właśnie tak myślę, że już czas przestać :lol: ale ciągle nie mogę :lol: Znowu wiosenna dostawa mnie czeka ;:65 i klemki i inne bylinki :) Powstanie nowy zakątek, może tam? ;:131
Julka popytaj, bo może czego im trzeba? Moje były na rabatach prawie nie widoczne ;:131 Może u Ciebie akurat się sprawdzą ;:108
Magda koniecznie, a która to była?

Kilka moich podopiecznych ;:306 :
agapy
Obrazek

kobee/ 4 z 8 ;:131 /
Obrazek

lobelka kiełkuje ;:138
Obrazek

Piwonia wsadzona do ziemi, ma szanse ;:131 ?
Obrazek

Lantana (w różowym kolorze) po przezimowaniu :heja Już ją widzę w towarzystwie różowej i białej gipsówki
Obrazek

A tu jakiś gość sympatyczny
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ślicznie upchane parapety. Jeszcze chwileczkę, jeszcze momencik i wszystko do ogrodu się wprowadzi.
W tym roku mam, dzięki FO, plan. Sadzę krzewy i sieję w dziurach jednoroczne. Z bylinami poczekam, aż gust się wyklaruje. Jak to mówią fachowcy tworzę ramy :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”