Ewa,z karpami dalii jest problem,bo to wielkie okazy i potrzebuja dużo miejsca,a z begoniami najmniejszy problem,spróbuj raz,a przekonasz się.Mam 2 drzewa orzecha,ale niestety te małe owoce i w tym roku mam pierwsze obfite owocowanie.
Uploaded with
ImageShack.us
Magda,dalii trochę nazbierało mi się,dostałam od znajomych,sporo kupiłam i mimo,że mam warunki jako takie do przechowania to nie przetrwały mi te,na których najbardziej mi zalezało,ale już nie dokupuję,bo w końcu garaż bęzie za mały na te wszystkie rosliny moje.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Bonia,witaj niedzielnie.Miejsca to masz faktycznie aż do pozazdroszczenia.Ja już stopuję z zakupami,bo raz,ze musiałabym sadzić piętrowo,a tak niestety się nie da,po drugie z kasą już krucho,nawet bardzo krucho,ale jak M dwa piwka to ja roslinki,nic za darmo.
Uploaded with
ImageShack.us
Ewus,witaj.Niektóre odmiany dalii są same z siebie sztywne i nic nie potrzebuja,a niektóre,zwłaszcza kremowa o ogromnych kwiatach bez przerwy łamie się,wtedy wbijam dłuższy kij w srdek i obwiązuję delikatnie,żeby nie było widać sznurków,nie ma innego wyjścia.
Uploaded with
ImageShack.us
Maryniu,minęłysmy się,bo właśnie wracam od ciebie.To nie chwalenie się,to rozpacz,bo nie wiem jak mam się go pozbyc.W tej części,co sobie upodobał mam już góry,doliny,pagórki,aż oczy sie odwracaja.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Geniu,ten floks to tegoroczny nabytek,więc nie wim jak sobie poradzi zimą.Kupowałam wiosna u Podstolca,a że on daje ładne sadzonki,więc podzieliłam go sobie i wsadziłam w dwóch czy trzech miejscach.Moze w którymś przeżyje jak bedzie trudna zima dla roslin.
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us