Mój skromny ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój skromny ogródek

Post »

Krystianie i u Ciebie oznaki wiosny ;:138
Siewki ładnie przebijają,gratuluję ;:215
x-p-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 lis 2011, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj !
Krystianie podobały Ci się polne kwiaty więc posadzę u Ciebie maki dla zaznaczenia wątku.

Obrazek

Zaznaczam bo mam zamiar obserwować twoje zasiewy.Sama jestem dopiero przed sianiem i zmartwiłeś mnie "zachowaniem się " torfowych doniczek bo ja właśnie m.in. planuję w nich siać.
Imponujesz zacięciem ogrodniczym nie spotykanym zbyt często u młodych ludzi.Pewnie nie raz to słyszałeś ale nie mogę sobie odmówić komentarza
na ten temat.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

:wit .To bardzo optymistyczne że przynajmniej jakas część młodzieży ma takie piękne zainteresowania,a nie tylko komputer,gry,telewizja...i tak całe dnie.Masz piękną pasję i mam nadzieję że uda mi się ją zaszczepić także w moich dzieciaczkach ;:173
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

mar33 Miejmy nadzieję , że ptaszki się nie pomylą. ;:224

cccc1969 U mnie również spadł śnieg ! ;:202 Dziś było tak pochmurnie i mroźno ale nie spodziewałem się , że może spaść.

wiolamanka Z dnia na dzień coraz bardziej. :heja Dziękuję. ;:168

pietruncia Witam serdecznie. :wit Dziękuję za fotkę. ;:180 Już dawno nie widziałem tak pięknych maków. Niestety w mojej okolicy one nie występują. ;:185 Czytałem gdzieś , że to za sprawą gleby. Z tymi doniczkami to mogło być inaczej - przesuszona ziemia , strasznie wysychała. Bardzo dziękuję Ci za miłe słowa. ;:168 Ogrodnictwem "zaraziła" mnie moja babcia , z którą w dzieciństwie spędzałem wiele czasu w ogródku. Jestem jej za to wdzięczny bo teraz w każdym miejscu mogę zauważyć piękno przyrody. Najbardziej właśnie podoba mi się krajobraz wiejski. ;:167 Dlaczego ? Sam nie wiem , po prostu. :wink: Chciałbym w przyszłości kupić taką wiejską chatę... Mimo , że mieszkam na wsi to już nie jest to samo co kiedyś, niestety. Ja próbuję to jakoś ratować. ;:131
Zapraszam częściej. ;:168

mamafrania Ja nie wyobrażam sobie dnia żeby nie wyjść na ogródek tylko kisić się w domu czy przed kompem. Po prostu ciągnie mnie do tego. Cały dzień potrafię przesiedzieć w ogródku , choć nie jest go wiele. :) Miejmy nadzieję. :uszy U mnie zaszczepiła ją babcia i jestem jej za to bardzo wdzięczny. :D

Wracam do domu a tu śnieg sobie bezczelnie leży ! ;:202 Już zapowiadało się tak ładnie.. Na parapetach wszystko rośnie jak szalone. :D
Jutro zamierzam obejrzeć sobie "Nad niemnem" , ktoś się pisze? ;:173 Lubię takie stare filmy, a wy ?
x-p-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 lis 2011, o 20:12

Post »

Lubię film w ogóle.I bardziej "Nad Niemnem" niż jakieś gwiezdne wojny.

Ale Krissie zadziwiasz ponownie doborem repertuaru przez nastolatka.Zadam niedyskretne pytanie (nie musisz na nie odpowiadać) czy Twoi rówieśnicy też oglądają takie filmy ?
Noooooo , chyba ,że o lekturę obowiązkową tu chodzi ale to wtedy polecałabym z całą pewnościa książkę.
Ja ostatnio oglądałam "Atlas chmur".Ciekawa byłabym opinii osoby w Twoim wieku na temat tego filmu.Jak obejrzysz kiedyś daj znać co sądzisz o "Atlasie"

A poniżej Niemen.To nie z czasów Bohatyrowiczów tylko współczesnych.
A jak daleko stamtąd do Korczyna nie wiem.Z powodu jedynie litewskich nazw miejscowości i wielkiej nieprzychylności mieszkańców,( którzy nagle nie mówią żadnym językiem poza litewskim) trudno sie tam było lokalizować.I może sie to wydawać nieprawdopodobne ale znaleźć Niemen i dojście nad jego brzeg było bardzo , bardzo trudno.Nawiasem Zakola Niemna to geograficzny fenomen Europy.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Nie , moi rówieśnicy to komputer , telewizor, typowi nastolatkowie. ;:173 To nie jako lektura , po prostu dla własnej przyjemności. :wink: "Atlasu" nie oglądałem. Polecasz ? Liczę na więcej fotorelacyjnych odwiedzin. Życzę dużo ;:3
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

"Wiosna ach to ty ! "

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Parapetowe szaleństwo za sprawą ;:3
Obrazek Obrazek

Inne
Obrazek Obrazek

Dziś jest bardzo ładnie, dobrze, że wolny dzień. :D Niedużo porobiłem bo jeszcze w większości leży śnieg ale zawsze to coś. Już nawet oparzyłem
się pokrzywą ;:173 Jakby wiatr nie wiał to byłoby cudnie. ;:173
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Dziś wieje u nas paskudnie :evil: a tak byłoby świetnie, parę takich dni i śnieg zginie :tan
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Och jaki uroczy szafirek :heja .Pięknie się robi i kolorki się pokazują :tan i dużo ;:3 .Dziś miałam znowu piękny dzień choć wietrzny,był słoneczny ;:215
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Ja też zrobiłam inspekcję ;:306 swoim roślinkom kilka już wypuścilo listeczki ale kwiatuszków to jeszcze nie mam :D
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

:wit Kriss u mnie też dzisiaj ;:3 świeci :D widzę u ciebie już pani wiosna zawitała ? Roślinki w doniczkach faktycznie szaleją moje siewki na parapecie też już sie powychylały do słońca
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

Rewi Oby oby. ;:173

mamafrania Ten szafirek to mnie zdziwił. ;:oj U mnie taka sama pogoda , ale to mnie nie powstrzymało w pracach ogrodowych. :wink:

Renata1962 U mnie inspekcja co drugi dzień. ;:306 Jeszcze więcej ;:3 i wszystko się pojawi. :wink:

zuzola11 Mały kroczkami przychodzi. ;:108 Dużo już wysiałaś ?

Moje gospodarstwo podupada.. :wink: Dziadzio złamał trzonek od kosy, zostaje tylko sierp. ;:173
Byłby ktoś zainteresowany sadzonkami skrzydłokwiata ?
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Ostał się ino sierp tatowy ;:138 wysiałam dzwonka karpackiego, gazanie (2 rodzaje tak mi sie wydaje bo 2 opakowania i 2 różne nasionka) wsadziłam dalie , mieczyki (oczywiście w doniczki ), nachyłek dwubarwny i sasanka wszystko powschodziło tylko sasance ciężko spod ziemi się wychylić
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Wracając do Nad Niemnem 7 razy czytałam książkę :D a ile razy oglądałam film .Zawsze jak jest w telewizji :D Bardzo go lubię .Umiłowanie wsi ,kult przyrody ,tradycje całokształt. ;: Pięknie już u Ciebie wiosennie u mnie też już co nie wschodzi ;:138 Miłej niedzieli życzę
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

zuzola11 "Ostał się ino sierp tatowy." spodobało mi się. :wink: No to życzę udanych siewów i dużo ;:3 dla nich. Moje dalie też kiełkują trochę się o nie boję. Najgorsze , że nie mam w co sadzić. :?

becia123 Lubisz takie filmy/książki ? :) A "Noce i dnie" , "Chłopi" , "Czarne chmury" ? Jak ja bym chciał się znaleźć w tamtych czasach.. Ach.. ;:173 Ta wieś. ;:173 Uwielbiam te klimaty. Dziękuję i wzajemnie. ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”