Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

Może to kwestia nawozu z tymi kolorami kwiatów, może kompost miał inny skład? U mnie oleander tak ma. Odziedziczyłam go po św.pam.dziadkach. U nich kwikł na różowo, a u mnie teraz na bladoróżowo z tendencją do białego.
Kaktusy śliczne i ładnie prezentują się na murku ;:180 .
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wanda7 pisze:Majeczka, dziękuję. Pytałaś mnie, która róża będzie pierwsza. Ścigają się dwie: William Morris i Gartentraume, ale już dołącza do nich Arthur Bell. Tak więc nie wiadomo ;:173
Edytko, w takim razie się ogranij i szykuj na wizytę u mnie ;:108
Misiu, te goździki pierzaste są bardzo pachnące. W ogrodzie jest jak w perfumerii, gdy zaczynają kwitnąć.
Kasik, powiem ci ciekawostkę. Kupiłam kiedyś te goździki jako jasnoróżowe, no i zbiegiem lat stawały się coraz bledsze, aż w końcu są białe - chyba najładniejsze :D One lubią dość sucho i same się wysiewają w takie śmieszne kępki. Nawet między płytami chodnikowymi. Jakbyś kiedyś chciała, to wiesz...
Wandziu chcę, chcę ;:87 (ładnie poproszę :lol: ). No widzisz... to ja nie wiem co z tymi moimi jest. Brak wody ewidentnie. Muszę z nimi porozmawiać w sobotę poważnie :;230 . A może takie sadzonki mi się trafiły po prostu - też tak bywa. U mnie to rośliny na prawdę na nieustającej szkole przetrwania są. Działamy na zasadzie "co nas nie zabije, to nas wzmocni" ;:224

hmm.... czym Ty Wandziu karmisz te kwiaty, że kolory Ci zmieniają ;:oj - z różowego w biały, z żółtego w biały..... no no ....
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,te ścieżki kamienne wciąż mnie zadziwiaja.Chciałabym kiedyś zobaczyć w realu twój ogród.Ostatnio coraz bardziej podobają mi się białe kwiaty w zestawie z czerwonym.Czy na stare lata zrobiłam się patriotką?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Cudowne jasne irysy ;:138
Zieleń Twoich zdjęć jest wspaniała, po prostu pocztówkowa.
Piękny tajemniczy ogród... ;:173
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Muszę się ujawnić. :D
Żurawki, jak super dobrane kolorystycznie. Moje takie mizerne w porównaniu do Twoich. A kolekcja kaktusów- rewelacja, ten trzeci od lewej mnie powalił, taki zakręcony.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu widzę, ze w Twoim domku nie tylko kolekcje storczykowe i fiołkowe, ale i kaktusowa :D Pięknie wyglądają na murku w ogrodzie w takich słonecznych doniczkach :D
Białe goździczki są naprawdę niesamowicie wdzięczne....no i ten zapach......
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu w Twoim ogrodzie są gęste nasadzenia i wszystko wygląda dość tajemniczo - to wiem od dawna.
Dziś dowiedziałam się, że dzieją się tam też cuda .... bo kwiaty powoli zmieniają barwę ... :;230
Żurawki masz w pieknych wysyconych kolorach i nad nimi czarów nie wyprawiaj - niech juz takie zostaną.
Pozdrawiam ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Wandziu, świetne te żurawkowe obwódki ;:63
U Ciebie chyba cieplej :lol: Moje goździki jeszcze nie kwitną.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Wandziu, chyba pisałas o tym, ale juz nie mogę znaleźć - masz piękne żurawki, też już się nimi zachwycałam. Gdzie kupowałaś swoje? Czy może korzystałaś z Forumowego sklepu żurawkowego? Mają tam piękne hosty i żurawki, ale tak naprawdę to ja najbardziej lubię zakupy bezpośrednie :). Można dotknąć, inaczej działa wyobraźnia, jak to będzie w ogrodzie na miejscu.
Poza tym zauważyłam ostatnio piękną kamienną ścieżkę u Ciebie. Taka z charakterem.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Mnie ta ścieżka już dawno wpadła w oko ;) Tyle, że u mnie deficyt kamienia, no i mam już jedna "scieżkę" z cegieł- nie nadążam wyrywać chwastów spomiędzy szczelin...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Wandziu melduje się po dłuższej nieobecności piękne widoczki, zimowych strat nie widać
PS.
sasaneczka jest u mnie
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Czy ja dobrze widzę że na jednym kaktusie jest głowa w kapelusiku? :D O goździkach to nie wiedziałam że zmieniają kolory pewnie zmieszał się z jakimś innym? Dotychczas zauważyłam to zjawisko tylko u żagwinów.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

miło się ogląda Twoje zdjęcia, azalie to dobry zakup, ładne masz odmiany ;:108 też miałam ochotę dokupić ale były już przebrane, trudno.. kupię w przyszłym roku, teraz szukam irysów :wink: i tak w kółko, najbardziej kusi to co kwitnie w danym momencie
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Wandziu,systematycznie poznaję Twój ogród,jest zjawiskowy i potrafisz go pięknie pokazywać.Zachwycają dorodne kępy bylin i całość kompozycji.Lubię takie zdjęcia z perspektywy.A wspólnie kupowany wiąz Wredei ma się dobrze,mam nadzieję,że dobre miejsce mu wybrałam.Ładny ma pokrój,dobrze doradzałaś :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ja chyba faktycznie mam "hopla" na punkcie białych kwiatów ;:131
Czy ty naprawdę masz na biało kwitnące irysy ;:oj ...idę sprawdzić, o której odchodzi najbliższy pociąg do Warszawy ;:173
Wandziu z wielką uwagą przeczytałam listę Twoich hortensji i muszę przyznać, że dosyć długo, to trwało.
Ja na początku kupowałam hortensje ogrodowe i to był błąd :evil: ale przecież mogę go naprawić...prawda ? ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”