Adenium (róża pustyni) cz.4
Re: Adenium (róża pustyni) cz.4
Taką, co ma piękne, pełne złotawe kwiaty? Widziałam,ale gdzieś na Tajlandzkiej stronie, nigdy u nas..... A szkoda......
- best
- 50p
- Od: 2 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
A czy ktoś hoduje może Adenium w hydroponice?
Jak spowodować, żeby korzenie Adenium "wyłaziły" tak do góry pod kaudeksem?
Jak spowodować, żeby korzenie Adenium "wyłaziły" tak do góry pod kaudeksem?
-
- 50p
- Od: 30 wrz 2011, o 22:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie wzeszły pierwsze 3 nasionka adenium (z ośmiu które wysiałam) ale trzymam kciuki za pozostałe
Wczoraj przyszła też paczka z adenium

Wczoraj przyszła też paczka z adenium

Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=62&t=59205" onclick="window.open(this.href);return false;
wisienka81 Adenium bardzo ładne, spory kaudeks, dużo rozgałęzień
. Oby rosło tak dalej

- best
- 50p
- Kontakt:
Cudne Adenium Wisienko 
Ja czekam na swoje. Może w piątek przyjdzie. Ciekawe, czy okaże się być tą odmianą dla której ją kupiłam.
A wczesną wiosną chyba i ja wezmę się za wysiew... Na razie mam mętlik w głowie od czytania wszystkich części tematu "Adenium".
Przyznam szczerze, że brakuje podziału na sprawy dotyczące wysiewu i siewek, młodzieży oraz starszych roślin. Mimo, iż przeczytałam prawie wszystko, to wiem, że nic nie wiem...

Ja czekam na swoje. Może w piątek przyjdzie. Ciekawe, czy okaże się być tą odmianą dla której ją kupiłam.
A wczesną wiosną chyba i ja wezmę się za wysiew... Na razie mam mętlik w głowie od czytania wszystkich części tematu "Adenium".
Przyznam szczerze, że brakuje podziału na sprawy dotyczące wysiewu i siewek, młodzieży oraz starszych roślin. Mimo, iż przeczytałam prawie wszystko, to wiem, że nic nie wiem...
- eikoden
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
No tak to już jest .. ale zawsze możesz zajrzeć do tematu przemo1413 lub mojego 
Jeżeli chodzi o wysiew

Jeżeli chodzi o wysiew

- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Kontakt:
No ja już wysiew opisywałem i tutaj i w swoim temacie chyba też więc jak coś to zapraszam albo do Mnie albo do eikoden 

- best
- 50p
- Kontakt:
Dzięki Panowie 
Przedzieram się również przez Wasze wątki od jakiegoś czasu
Na chwilę obecną interesuje mnie kształtowanie rośliny, modelowanie kaudeksu i korzeni. Wszak idzie do mnie około roczna gadzina

Przedzieram się również przez Wasze wątki od jakiegoś czasu

Na chwilę obecną interesuje mnie kształtowanie rośliny, modelowanie kaudeksu i korzeni. Wszak idzie do mnie około roczna gadzina

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jednak będziemy oglądać w Polsce Siam Fire Opal ?
Gdzie je kupiłaś jeśli można wiedzieć
Gdzie je kupiłaś jeśli można wiedzieć

- best
- 50p
- Kontakt:
Kupiłam ją na @lledrogo. Mam nadzieję, że potwierdzi swoją odmianę kwitnieniem. 

wisienka81, best Wy to macie szczęście - świetne roślinki.
wisienka81 unosiłaś swoją roślinkę lekko nad ziemię? Może ktoś wie jak często można unosić roślinki?
wisienka81 unosiłaś swoją roślinkę lekko nad ziemię? Może ktoś wie jak często można unosić roślinki?
- best
- 50p
- Kontakt:
Dziękuję pięknie 
Moje maleństwo już w drodze do mnie, nie mogę się doczekać

Moje maleństwo już w drodze do mnie, nie mogę się doczekać

-
- 50p
Moje roślinka jest nowiutka- prosto z allegro i jeszcze nic z nią nie robiłam.ryska pisze:wisienka81, best Wy to macie szczęście - świetne roślinki.
Natomiast zeszłoroczny nabytek troszkę mi wybujał- chyba miała za mało światła

była przycinana w marcu ale znów jej urosły za długie gałązki moim zdaniem, słabo się rozkrzewia i ma za mały brzuszek jak na swój wiek chyba. Teraz już ją przestawiłam na południowe okno i może jej się poprawi.
Też się zastanawiałam nad tym unoszeniem plus podłożeniem czegoś pod spód, żeby jej takie fajne korzonki wyrosły, ale trochę się boję, żeby jej nie zaszkodzić.
Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=62&t=59205" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 50p
Przepraszam, że tak spamuję ale zapomniałam się pochwalić moimi maluchami:

Wzeszły cztery, a jeden już nawet się podnosi:

Wzeszły cztery, a jeden już nawet się podnosi:

brawo wisienka81 - będziesz miała na czym eksperymentować;) ja mam tylko 1 roślinkę i szkoda mi cokolwiek na niej robić żeby mi nie padła. To jak będziesz nowiutką swoją zdobycz wydobywać z ziemi to zrób zdjęcie ok? ciekawa jestem korzonków:)