Witajcie wieczorową porą
Majeczko - hortensji jest przeogromny wybór. Każdy znajdzie coś dla siebie

Hortensje uwielbiam - tak jak i róże

i gdybym miała większy ogród to i hortensji byłoby więcej. A i tak mam parę ogrodówek ( 4 sztuki w donicach ) jedną w gruncie - ale ta mi nie kwitnie - tak samo zresztą jak i u ciebie, tworzy piękną zieloną liściastą formę
Lepsze są bukietówki, bo to one kwitną na tegorocznych pędach - i tych jest też cała masa. Zresztą na rynku co chwilę się pojawiają jakieś nowe odmiany. Cieżko za tym nadążyc. A 'Bombshell' to hortensjowa miaturka. Ma dosrastać do metra i kwitnie na tegorocznych pędach
Myślę że i na piskach też urośnie - dołek z dobrą ziemią można przyszykować i będzie git !!!!!
Lulka - rozchodniki są przeurocze

dobrze że one tak łatwo się ukorzeniają, można wyhodować niezłą gromadkę.
Aniu - trawa w tym roku nam ożyła. Wiosną przeszła trochę zabiegów upięszających i efekt jest, co niezmiernie cieszy zwłaszcza mojego M, bo to on zajął się tym zielonym skrawkiem.
Elu - u mnie ogrodówka w gruncie nie kwitła... parę dni temu wypatrzyłam na niej
jeden pąk... szkoda ze tylko jeden

A mam ją już 3 rok u siebie.
Aguniada - ojjj... też mam fioła hortensjowego

szkoda że miejsca w ogrodzie brak

Posadziłabym jeszcze parę piękności !
Rozchodniki maja w sobie to coś, są urocze
Jule - a mi Polish Spirit dopiero zaczął kwitnąć kilkoma kwiatami !!! Na koniec września

Całe lato rósł, ma sporo pąków, ale coś z tym kwitnieniem słabiutko.... chyba miejsce mu nie służy ..