Miriam, Maju, Gosiu, Wandziu - dziękuję za odwiedziny. Zamieranie pędów i ja obserwuję u siebie. Zaskoczona jeste Luisem Odier, które (3 krzaczki) tkwią jak zaklęte z pustymi , zielonymi pędami. Myślę, że ta zieleń przemieni się jednak w czerń i się pożegnamy. Na razie wykopałam kilka róż, ale sporo wyglądających na martwe zostawiłam i zaczęły puszczać. O dziwo zachowują się lepiej niż te, które były pozornie zielone.
No i tradycyjnie mam problem z różą Aleksandra Princess of Luxemburg kupioną na wiosnę od Ć. - również nie rośnie i pędy ciemnieją

Nie lubią mnie róże z tej szkółki.
Poza tym ogród szaleje i z dnia na dzień bardziej zielono. Oczywiście najlepiej rosną chwasty, których mam pod dostatkiem. aha ... pisałam zawsze, że mam wszystkie chwasty oprócz skrzypu. Otóż okazuje się, że skrzyp też już mam

Nie wiem skąd - pewnie kupiłam z jakąś roślinką
Nie mam czasu na pisanie, bo późno wracam z pracy, no i od razu biorę się za prace w ogrodzie. Obsadzam rabatę przy tarasie. Ufff... czemu to wszystko tyle kosztuje

Dokończyliście sadzenie żywopłotu. Przyszło 10 wielkich cisów i zaraz posadziliśmy, coby nie chorowały z powodu rozpoczęcia wegetacji i upału.
Zamówiłam na razie trochę żurawek - 10szt. Lime Marmalade z allegro i 5szt. Obsidian od Igi. Piękne sadzoneczki, zobaczcie
Mój mąż przyszedł z pracy i pyta czemu sałatę posadziłam koło cisów
A tu takie coś mi wyrosło na rabacie. Musiałam posadzić, bo nie wygląda na chwast, tylko sadzonkę rosnącą 'w kupce'. Nie pamiętam skąd to mam
Ostatnie kwiaty wiśni Royal Burgundy
Miłego dnia wszystkim