U oster sezon 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U oster sezon 2012

Post »

Kolejny dzień bez pracy na ogrodzie miną bez echa. Bardziej zajmuje mnie teraz niedożywiony kociak,
który nie jest w stanie dobrać się do jedynego cyca mamy z pokarmem. Jestem przeciwniczką
zaglądania do miotu, by nie niepokoić matkę. Ale macam je dwa razy dziennie, tak jakoś :oops: :wink:
bez powodu. Ale całe szczęście, bo jedno z maleństw było bardzo chłodne i chudzieńkie. Nie ruszał się prawie wcale
i wyglądał na bardzo słabego. Zabrałam go, zawinęłam w ściereczkę, trochę pochuchałam na niego,
nakarmiłam strzykawką zmuszając, nakarmiłam krowim mleczusiem. Muszę go dokarmiać co godzinę,
kupiłam coś, co miało mi pomóc, ale jest jakimś dziwnym niewypałem, bo przy lekkim przyciśnięciu tłoczka
mleko przecieka nad niego i po prostu oszukuje :evil:
Myślałam, że kociak tyle wypił, a kiedy przechyliłam strzykawkę, wszystko wyleciało na podłogę ;:223
Tak więc minus wielki dla producenta, który nawet nie raczył instrukcji obsługi tego czegoś zamieścić
na opakowaniu, pewnie uważając, że jest proste jak budowa cepa ;:14

Obrazek

Być może tłok nie jest szczelny po to, by maleństwo mogło swobodnie "ciągnąć" mleczko,
ale wypadałoby napisać, że jest to urządzonko dla już ssających "obce" ciało, a nie dla początkujących
kociaczków. Zaopatrzyłabym się w coś innego. Musiałam nadal korzystać ze strzykawki, jedynie smok
wykorzystałam, ale kosztował mnie on 9,98 zł :twisted: Zwykły wentyl zdałby egzamin ;:224
Musiałam karmić go zwykłą tuberkulinówką, których kilka mam na "stanie" ;:224 gdyby nie babol, kupiłabym w
pobliskiej aptece większą strzykawkę. Lepiej karmić większą strzykawką, bo jak już kociak "załapie" o co chodzi,
to nie przerywam karmienia, by napełnić po raz kolejny pojemniczka tylko jest go wystarczająca ilość :evil:

Obrazek Obrazek

Mamusia cały czas miała mnie na oku, by dziecku nie działa się krzywda. To było wczoraj. A dzisiaj już cieplutki,
chodzi kołysząc się na słabiutkich łapeczkach, nie kwilił w nocy, jak w poprzednie, i przespał całą noc. Nie słyszałam
go wcale. Mam nadzieję, że krowie mleko mu nie zaszkodzi, bo boję się tych preparatów kupowanych. Tam musi
być z idealną dokładnością, bo za gęsto przyrządzone mleko może uszkodzić maleństwu nerki ;:202
Zupełnie bez sensu. Nie mam dostępu do mleka koziego, wolałabym podawać takie, bo podobno najbardziej składem
zbliżone do kociego. Ale... jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fotele jak nowe!!

Kociaki są fajne, dobrze, że zauważyłaś ich głodne mordki... Karmienie też Ci dobrze idzie!!
Ja pamiętam, jak mojej Soni, byłem zmuszony karmić 10 szczeniaków... Dobrze, ze było to tylko parę dni... Szybko nauczyły się jeść ze spodków
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Misiaczku, dzięki ;:138

I wreszcie udało się... a właściwie trochę chęci, ładny dzionek, wiatru 1 w skali do 10 ;:333
i namiot stoi. Dwa stare prześcieradła poszły na poszycie tunelików na rury ;:131
Obrazek Obrazek

Pomidorki wybujałe czekają:

Obrazek

i kilka nowych nabytków : hortensja bukietowa tricolor (podobno) i passiflora
Obrazek Obrazek

Zdjęcia się wgrywają a ja zasypiam.
Pa :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Super namiot :wit
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Mój to maleństwo! ;:202
Wasz to super ;:138
Nie mam szczęścia, kiedy jestem w pobliżu Waszej działeczki. Zawsze zionie pustkami ;:202 ;:224
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzisiejszy dzień zaczął się dość pracowicie; wysprzątałam werandę, bo po zimie jeszcze jej nie ruszałam
i już trzeba było wchodzić po stertach, żeby zabrać poduchy na huśtawkę ;:202
Udało mi się też wypielić jedną rabatkę pod bzami (gdzieś zostawiłam aparat, muszę go znaleźć,
wtedy zrobię resztę zdjęć) ;:108 :uszy Będą wieczorem :roll:
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Wandzia no ja nie wiem kiedy ty zajeżdżasz ;:173 że nas nie ma jutro będziemy bierz dziewczyny i na grilka dawaj do nas ;:3 ja trochę mam roboty ale nie zając nie ucieknie:)
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Osterku, a stelaż do namiotu to skąd ??? namiot wojskowy czy coś innego profesjonalnego ????

PS nie gniewaj się, że rzadko piszę ale czytam zawsze ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

colli28 pisze:Wandzia no ja nie wiem kiedy ty zajeżdżasz ;:173 że nas nie ma jutro będziemy bierz dziewczyny i na grilka dawaj do nas ;:3 ja trochę mam roboty ale nie zając nie ucieknie:)
No, byłam np. przedwczoraj w południe. Popatrzyłam przez bramkę, jaka piękna, zadbana działeczka, jak
Wam pięknie wszystko ładnie kwitnie z altanką włącznie ;:138 :uszy ;:196
Jutro dziewczynki mają na rano, więc konkretnie godzinkę zapodaj i jestemy ;:306
Beatrice pisze: PS nie gniewaj się, że rzadko piszę ale czytam zawsze ;:196
Beatko ;:138 ;:138 witaj :wit Nie gniewam się, no coś TY ;:196 Ja też Cię podczytuję,
a nie zawsze zostawię po sobie ślad ;:131
Namiot zwykły stelaż z rurek fi 50 ;:108 ;:oj obszyłam białym materiałem, żeby się wolniej utleniały ;:223
Podstawa drewniana z kantówek ;:108 i to wszystko

A teraz przydatność powyższego: miejsca wykorzystane i do wykorzystania
Obrazek Obrazek

i pozostałe migawki

Obrazek Obrazek

Coś się stało z migdałkiem:

Obrazek

Coś obżarło nam sumaka - dobrze, że nie jedynego. Zamiera biedak w oczach ;:202

Obrazek

Okazało się, że i korę wierzby coś pożarło; no nie możliwe, żeby 5 metrów od okien buszowały sarny ;:223

Obrazek URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/354 ... c64d2.html]Obrazek[/URL]

Róża odchorowuje wiosenne przesadzenie, niestety ;:124

Obrazek

I pod gruszą kwitną prześliczne iryski
Obrazek Obrazek

Tu też mnie czeka kupa pracy
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zrobiłam więcej zdjęć, ale zmniejszanie ich jest strasznie męczące. A raczej ograbiające z czasu, którego i tak odczuwam deficyt ;:145
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Choć słońce dawało dziś niemiłosiernie, to wiaterek chłodził skutecznie ;:138
Dzięki temu spokojnie przewaliłam sporo jak na mnie roboty. Moja dżungla przed i po:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A teraz idę na zasłużonego grilka :wit :wit
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Osterku fajnie że byliście w końcu ;:168 rzeczywiście te twoje iryski pod płotem ładniutkie drzewka hakuro świetnie sie u ciebie prezentują czekam na rozkwit twoich wysokich piwoni namiocik fajnie że już macie super teraz tylko czekać na pomidorki.
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No no tunelik jak tra lala ;:224 i taki czyściutki, bo u mnie jakiś bałagan się zrobił i chyba dzisiaj posprzątam sobie... a jak tam kiciuś, daje radę z mleczkiem??
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Nie zaglądałam wczoraj, bo miałam sporo zajęć :roll:
Dzięki, Oluniu za grilka :wit i dobre słowo ;:196
Boguniu, kiciuś daje radę! Najśmieszniejsze są chwile, kiedy matka wraca z dworu, włazi do szuflady, żeby
nakarmić maleństwa a dokarmiany drze się wniebogłosy wyłażąc z szuflady, żeby go nakarmić :;230

A oto fotorelacja z wczorajszych poczynań chłopaków: obiecana niespodzianka mego Pana:

Obrazek Obrazek

Obrazek

I jak w Polsce bywa: na jednego robotnika co najmniej jeden kierownik ;:306 :

Obrazek Obrazek

Wieczorem przeszedł front burzowy, pięknie zlało ogródeczki, a dziś tarasik będą kończyć:

Obrazek

Dziś pochmurny dzień, mam nadzieję popracować na rabatce z krzaczkami wierzb, bo ich zaraz nie będzie widać ;:131

Obrazek

Miłego dnia :wit

W momencie, gdy miałam już wychodzić na ogród, rozpadało się tak, jakby ktoś lał z węża ;:224
Zostaliśmy w domciu, a w tak zwanym międzyczasie karmienie maleństwa:
Obrazek

Teraz wyszło słoneczko, może choć z metr rabaty oczyszczę. ;:3

Moja ciężka praca i odpoczynek:
Obrazek Obrazek

I pomocnik w postaci synka i zasłużony odpoczynek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dziś właściwie nic na ogrodzie się nie działo ;:224
Wybrałam się z dziewczynkami na rowerowe "co nieco", bliziutko, bo zapowiadało się na deszczyk.
To jakieś dwa kilometry ciszy i spokoju, blisko nas. Chodziłam tu z dziećmi wózeczkiem, zanim zaczęto
budować obwodnicę (w tle). Już tak spokojnie nie jest:

Obrazek Obrazek

Lubię tez te chwile: jego rozmarzone oczka ;:oj tak średnio osiem razy dziennie

Obrazek Obrazek

Już niedługo same zaczną jeść, więc tym bardziej ku pamięci ;:138
Pozycje maleństwa uzależnione od momentu "załapania" cyca :)
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p

Post »

Witaj Wandzia ale fajny tarasik będziesz miała no i jaki kierownik zmęczony i synek nawet przyjechał ;:oj fajna wyprawa rowerowa:)A kociaczka masz cudnego :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”