Moje kwitnące i zielone cz.II
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kwitnące i zielone cz.II
Marylo, doniczki są naprawdę piękne i roślinki od razu nabrały szlachetnego wyglądu. 

- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Jagódko, i nawet wygląd pokoju jest taki inny, ciekawszy 

- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Marylko przepiękne nowe domki dla roślinek dla mnie rewelacyjne , takie nowoczesne .

- mmaryla
Teniu,dziękuję, też bardzo mi przypadły do gustu i ciesze się ze tak zaszalałam 

- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Jak łatwo zauważyć dzisiaj przy święcie jestem bardzo całuśna, a to z radości że otrzymałam kwiatka nad którym wczoraj się zastanawiałam w B. czy go kupić![]()

Ale numer z tą kaltejką, będąc w biedronce miałem zamiar kupić ją babci , ale pomyślałem że lepiej jakiegoś ciętego . No i wybrałem bukiecik tulipanów. Gdy byłem już w domu tata wrócił z pracy właśnie z tym kwiatuszkiem.
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Marylko jakie fajnie wybarwione masz to stromanthe, bardzo ciekawe.
Pozostałe zakupy też superowe, a domki dla nich naprawdę świetne.
wygladają w nich bardzo elegancko.
Moje calatejki przez zimę były spryskiwane (woda destylowana) i nie pozasychały im koncówki natomiast skrętnikom tak. Teraz mam kupione podstawki pod najdłuższą skrzynkę balkonową wypełnione keramzytem z wodą i na tym stoją i jest lepiej.
Pozostałe zakupy też superowe, a domki dla nich naprawdę świetne.

Moje calatejki przez zimę były spryskiwane (woda destylowana) i nie pozasychały im koncówki natomiast skrętnikom tak. Teraz mam kupione podstawki pod najdłuższą skrzynkę balkonową wypełnione keramzytem z wodą i na tym stoją i jest lepiej.
- mmaryla
AloesIk, fajne sytuacje sie nam przytrafiły.A wszystko przez to że zawsze jest wybór w roślinkach . Raz ciekawszy raz nie
fiskomp.ja jestem non stop w domu, wiec chodzę i pryskam i podlewam ,paproć bo jest za jasna, calathea bo zasuszają się jej końcówki,_aeschynantus_ aby nie opadały mu liście. Zobaczymy co z tego wyrosnie

fiskomp.ja jestem non stop w domu, wiec chodzę i pryskam i podlewam ,paproć bo jest za jasna, calathea bo zasuszają się jej końcówki,_aeschynantus_ aby nie opadały mu liście. Zobaczymy co z tego wyrosnie

-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ależ ja tu dawno nie byłam, albo poprzednio przegapiłam jakąś stronkę
Marylko, jakie piękne stromante, wiesz, że ja takie kocham
ale nie mogę trafić (może i lepiej bo już nawet w łazience miejsca brakuje
). A co do calatei to moja mimo że w łazience też ma kilka suchych końców- myślę, że potrzebuje kwaśniejszego podłoża. Próbowałaś z siarczanem magnezu?

Marylko, jakie piękne stromante, wiesz, że ja takie kocham

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
Rośliny wyglądają bardzo elegancko w nowych domkach
i przy okazji wszystko jakby pojaśniało
. Cudowne!

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Świetna ta kalateya
muszę chyba wpaść do B 

- mmaryla
Sylwia, u mnie w kwiaciarni jest piękny okaz i pokazany w bordowej wysokiej osłonce, super widok.Ale dobrze ze jestes daleko i nie masz juz miejsca na nowośći
Własnie bylam po chlebek,ale musiałam zajrzeć do kwiaciarni. Przy okazji zamówiłam sobie WIELKANOCNIKA
.
trzynastka,pewnie ze tak bo kwiatek wart zachodu, a i cena przystępna. Czekamy na fotke
Wiktorio, moje mieszkanie czeka na remont, a ten wystrój dodał naprawdę jasności i uroku

Własnie bylam po chlebek,ale musiałam zajrzeć do kwiaciarni. Przy okazji zamówiłam sobie WIELKANOCNIKA

trzynastka,pewnie ze tak bo kwiatek wart zachodu, a i cena przystępna. Czekamy na fotke

Wiktorio, moje mieszkanie czeka na remont, a ten wystrój dodał naprawdę jasności i uroku

- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Marylko skoro tak (pryskasz i podlewasz, chuchasz i dmuchasz) to albo ziemia jest nieodpowiednia albo działa tu efekt "zagłaskania kota na śmierć"
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
w tym zagłaskaniu to może coś jest, mówią że nadgorliwość bywa gorsza od ...
ale ja też tak mam
M. nabija się ze mnie, że rano wcale nie potrzebuję kawy, bo zanim ją wypiję muszę zrobić obchód, zatem nie kawa tylko moje badylki dają mi energię do życia - i coś w tym jest!!!

Ale piękne te nowe doniczki! Ja to zawsze wsadzam w zwykłe, bo nie chce mi się iść do sklepu szukać jak potrzebuje akurat wsadzić kwiatka. Chyba muszę powymieniać co niektórym, zwłaszcza tym parapetowym co na widoku są
Zwłaszcza, że w przyszłym tygodniu będę miała nowe meble, to wstyd, żeby doniczki były brzydkie 

- mmaryla
No to Dominiko, życzę abyś znalazła bardzo ciekawe i efektowne doniczki pasujęce do nowych mebli
fiskomp,własnie w ten sam sposób zagłaskałam moje storczyki
sylvi,ja zaś z przyzwyczajenia robię kawę jak tylko wstaję, ale zostawiam ja na blacie kuchennym i biorę się za spryskiwacz i przegląd roślin a kawusia stygnie

fiskomp,własnie w ten sam sposób zagłaskałam moje storczyki

sylvi,ja zaś z przyzwyczajenia robię kawę jak tylko wstaję, ale zostawiam ja na blacie kuchennym i biorę się za spryskiwacz i przegląd roślin a kawusia stygnie