Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
x-k-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2011, o 22:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wątek dla osób odchudzających się w Nowym roku i osób kibic

Post »

ksiegowa pisze:Szanso,też chciałam to napisać,stosuję się do sposobu żywienia Ali ale waga skacze jak w kalejdoskopie.
To zapisuj wagę i co jesz - zobaczysz, że w dniu, kiedy zjesz węglowodany na obiad waga idzie w górę, ale to nie oznacza, że tyjesz. Jeżeli bedziesz miała tylko dwa posiłki w tygodniu z węglowodanami tylko na obiad - Waga cały czas będzie pikowała w dół. Ale ja nie chcę, żebyście chudły szybko i proteinowa, bo przy takiej nadwadze to i zagrożenie miażdżycowe i nowotworowe jest wyższe, więc lepiej dłużej a zdrowiej.
Też mam grupę krwi O i też kiedyś stosowałam dietę wysokobiałkową - ale skutki były ...
Grażynko, miałaś wstawiać u mnie planowany jadłospis. I co?
X_Ro-a

Post »

Ja również mam grupę krwi O i tak naprawdę to nie wiem co zrobić, chyba zadzwonię do Ali i sobie pogadamy :D
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny,odchudzam się od 2 tygodni i od tygodnia ciągle boli mnie głowa i oczy.
Czy te objawy mogą się wiązać z odchudzaniem?Zauważyłyście coś podobnego u siebie?

PS.kupiłam sobie taki najzwyklejszy garnek do gotowania na parze.
Warzywka mrożone przygotowane w ten sposób są super.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aniu nie wiem jaką stosujesz dietę ale jest taka możliwość że mogą wystąpić bóle głowy zwłaszcza przy głodzeniu się.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lora,ja na pewno się nie głodzę,dopycham warzywami,nigdy nie byłam tak najedzona. :D
Staram się [na razie różnie mi to wychodzi :wink: ]
nauczyć diety Ali,ale z tym,że produkty biorę tylko takie,które są odpowiednie dla mnie według mojej grupy krwi,czyli A.
Przed śniadaniem szklanka wody z sokiem z cytryny,
potem owoc,w przypadku mojej grupy krwi może to być:jabłko,gruszka,ananas surowy[trochę drogi],arbuz,kiwi.
W sezonie będzie trochę więcej owoców do wyboru.
Śniadanie to chleb chrupki [nie za bardzo go lubię]2szt z masłem i kawa albo herbata.
Herbatę już nauczyłam się pić bez cukru,kawę dosładzam w tej chwili 1/2 łyżeczki cukru.
Powoli nadal zmniejszam ilość cukru.
Chleb chrupki podmieniam na żytni,chcę od jutra wprowadzić płatki z otrębami ze dwa razy w tygodniu,postaram się przygotować je wieczorem.
Spróbuję je jeść bez mleka.
Na razie mam największy problem z obiadami i kolacją.Z mięs według grupy krwi mam do wyboru indyka,kurczaka i ryby świeże:dorsza,łososia,makrelę.
Ryby są drogie,więc najczęściej przygotowuje indyka lub kurczaka pieczonego lub pulpety.Do tego warzywa gotowane,surówka z kiszonych ogórków.
W moim domu bardzo rzadko gotowałam różne kasze,muszę się nauczyć je gotować,szczególnie gryczaną i ryż.
Przydały by się jakieś przepisy na sosy warzywne do kaszy gryczanej i ryżu.. ;:109
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
X_Ro-a

Post »

Aniu! z jakiego źródła czerpiesz dane na temat produktów do określonej grupy krwi :?:
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roma,wystarczy wpisać w google: dieta grupa krwi i już masz. :D
Wchodziłam w różne linki,ale dieta wszędzie się powtarza.
Ja wzięłam z stąd: http://www.dietakrwi.info/
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
x-k-k

Post »

Aniu (Raczek)-Twój błąd polega na tym, że nie umiesz sobie poradzić z nadmiarem wiedzy.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś przy moich zasadach stosowała produkty zgodne z Twoją grupą krwi. Przecież ja nie wprowadziłam żadnych wytycznych odnośnie produktów.
A dlaczego nie możesz codziennie jeść jabłka, ja jem, a inny owoc sporadycznie. Tak samo jak mięso - głonie kurczak albo indyk, bez skóry, a przecież udziec a pierś to już całkiem inne mięso. Kwestia przygotowania. Ale, co do szczegółów to już u mnie.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu,bo ja muszę ten "nadmiar wiedzy" :;230 wypróbować na sobie.
Już wiem,jak spróbowałam kupować inne owoce,że też będę jadła głównie jabłko na śniadanie.
Już tak mam,że jak zapalę się do jakiegoś tematu,muszę zdobyć maximum wiedzy,potem to sobie wszystko,powoli układam
i najlepsze dla mnie rozwiązania wdrażam w życie.Zapewniam cię,że umiem sobie poradzić z nadmiarem wiedzy.
Nie lubię niczego robić po łepkach i tylko dlatego,że ktoś mi mówi,że tak mam robić.
Zdecydowanie wolę udziec z indyka i udka z kurczaka.Pierś dietetyczna jest dla mnie zdecydowanie za sucha.
Spróbuje jeszcze przygotować pierś według twojego sposobu,może mi przypadnie do gustu.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu. Dziś wypróbowałam pierś z kurczaka metodą Ali i dopiero teraz jest dobra - wczoraj zamarynowałam, a dziś miałam na obiad - druga pierś leży w tej marynacie na jutrzejszy obiad. Wilgotna, bardzo krucha.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Mam grupę krwi 0 i wiecie nie dość że najstarsza to mam coś z dzikich ludzi praktycznie nic po nowemu jeść nie wolno tylko bez kwasu ,soli a tłuszczu mięcha te najdroższe ,mleka sera niet masakra ja nie jestem kapryśna ale trzeba nic nie robić bo nic zjeść nie wolno a przynajmniej na pewno mnie na te dozwolone nie stać -chciałabym a nie mogę. :;230 Ale może wiedza mi w odrobinie pomoże. ;:7
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...e nie przesadzajcie z grupami krwi...a zasady Ali są do zniesienia tylko trzeba jak w wszystkich dietach
być zdyscyplinowanym a nie łakomczuchem jak ja :;230 i do tego stres zajadam oczywiście słodkim...
a potem mam wyrzuty sumienia... :) a co do grupy ja też zerowa...na razie to udało mi pozbyć z mojego meni
wieprzowinkę a jak na długo zobaczymy...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

:wit
Jak ja lubię Was czytać, to lepsze od powieści :;230

Romo - kiedyś, wg podobnego zestawu produktów, pięknie traciłam na wadze przez bardzo długi czas i nie miałam praktycznie problemów z utrzymaniem wagi. Dopiero przejście na emeryturę i wprowadzenie zasady "hulaj dusza, piekła nie ma" doprowadziło do tego, że muszę znowu wziąć się za siebie.
Starałam się dostarczyć organizmowi jak najwięcej różnorodnych produktów, eliminując tuczące połączenia, pieczywko, słodycze itp.
I bardzo ważne - wyniki miałam świetne.
Teraz postępuję praktycznie w ten sam sposób, z tym, że lat mam troszkę więcej i nie wiem czy to zadziała.
Ogród Heleny cz.3
x-k-k

Post »

Romualda pisze:Surówka pekińska z jabłkami
Kapusta pekińska 100 gJabłko 300 g
(2 średnie)
Zioła prowansalskie

kolacja Kanapka z szynką z indyka i z kalafiorem 265 g
Chleb Graham 40 g
(1 kromka)
Kalafior 200 g
Margaryna "Rama" 10 g
(2 płaskie łyżeczki)
Szynka z indyka 15 g
(2 plasterki)
Herbata bez cukru 1 szkl. (225 ml)
Grejpfrut 350 g (1 średnia szt.)

Co o tym myślicie?
Roma, nieważne co myślę, bo dieta fachowca nie powinna podlegać dyskusji - znasz moje zdanie - ktoś dał mu dyplom (sprawdzałaś?)

Mnie zaintrygowała surówka - czy nie powinno być: jabłka z dodatkiem kapusty pekińskiej?

No i drugi kwiatek - jak Ty sobie masz te dwie płaskie łyżeczki Ramy wcisnąć na jedną kromkę chleba, to chyba dekoratorem :;230
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”