Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Cześć Eliza, w końcu i ja trafiłam do Ciebie :) Jestem oszołomiona ilością mieczyków, są prześliczne. Też kupiłam sobie kilka odmian i w tym roku mam nadzieję pięknie zakwitną. Ale ilość Twoja jest imponująca. ;:180 ;:180 ;:180
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Tadku lilii też nie mam zamiaru sortować bo zacznijmy od tego że w ogóle ich nie wykopuję i nie przechowuje i nie mam takiego zamiaru. Owszem wykopywałam jesienią, ale tylko po to by odzielić przybyszowe i za pare chwil znów je posadziłam. Noo ale w sumie pomimo tego, to też mam je posadzone odmianowo, w kazdym koszyczku jesy inna odmiana posadzona i oznaczone abym wiedziała gdzie jaka jest posadzona. Ehhh może i zgłupiałam z tymi oznaczeniami i segregowaniem ale jakoś nie potrafie się powstrzymać :;230

Ewo Ojj są osoby które lubią taki miszmasz i przynajmniej jak zaczynają kwitnąć kwiaty to mają niespodziankę bo nie wiedzą wcześniej gdzie co zakwitnie :D A bylinki... za bylinkami to zaczynam się tez jednak powoli rozglądać, dokupiłam w poniedziałek jeszcze żagwin ogrodowy, i jaka byłam zawiedziona jak w domu zobaczyłam na odwrocie że mi nie zakwitnie w tym roku tylko w przyszłym ;:98 co jak co..., ale cierpliwości do czekania to w ogóle nie mam :;230 chciałabym mieć od razu wszystko :heja

roots23 noo to moja droga, Ty też masz duuużo tych cebulowych, więc możesz zgapić ode mnie te skrzyneczki chyba że nie masz zamiaru ich wykopywać :tan

justyna_gl Witaj :wit cieszę się, że zajrzałaś do mnie :) miło mi że podobają Ci sie moje mieczyki :) Na pewno ładnie Ci zakwitną, już się doczekać nie mogę ich kwitnienia nie tylko u siebie ale i u innych :)
Ojj nie taka jeszcze imponująca, są osoby które o wiele, wiele więcej mają, tym bardziej że ja mam sporo pojedynczych cebulek bo jak bym chciała rozpleniać te już obecnie 210 odmian to bym się zarobiła :;230
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

I ja jestem w szoku jak to wszystko posegregowane i uporządkowane ;:63
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elu , a przybyszowych lilijek nie sortujesz :?: Jestem specjalistą od mieszanek , niespodzianki mam na każdym kroku. Przebiśniegi i krokusy były kilka razy przenoszone i teraz rosną gdzie chcą. ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

Wow
doznałam szoku i nie mogę dojść do siebie, ale z Ciebie pracowita kobietka ;:108 . Nic tylko się od Ciebie uczyć, jak postępować z cebulami.

Jestem też pod wrażeniem tulipanów, niektóre to po raz pierwszy widzę.

Pozwolisz, że będę częstym gościem
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Agato miło jak komuś podoba się to co zrobię, więc dziękuję ;:196

Tadku tzn. te przybyszowe które miałam to oddzieliłam od matecznej cebuli i posadziłam te maleństwa obok cebuli matecznej tylko tak by miały miejsce na powiekszenie swoich rozmiarów i tyle. Hehe krokusy czy przebiśniegi cieżko uporządkować odmianami bo to takie maleństwa, ale powiem Ci że mam wielkie chęci aby te kilka tysięcy moich krokusów w tym roku pooznaczać podczas kwitnienia a w czerwcu wykopać je i uporządkować odmianowo - jak sama słucham swoich myśli to stwierdzam że jestem niepoważna, ale i tak się pobawię :;230 wiadomo że nie mam szans by uporządkować je wszystkie, ale przynajmniej część postaram się oznaczyć. Muszę tylko zakupić parę kolorów wstążeczek materiałowych albo takich co do kwiatów dają (takie by nie wyblakły od słońca) i będę wiosną wiązać przy ziemi każdego krokusika :;230

Wiem wiem.... głupia jestem :;230 :;230 :;230
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Kamilko miło Cie widzieć w mym wątku :tan
Ojjj tam pracowita :oops: po prostu lubie jakoś pracować rączkami, takie segregowanie, wykopywanie np mieczyków, tulipanów... uwielbiam to kiedy wyjmuję z ziemi i patrze ile dzieci się narobiło, cieszę się jak głupia wtedy :;230
Miło mi, że moje tulipanki Ci się podobają - jest jeszcze wiele odmian o których pojecia nawet nie mamy, ale to nie tylko tulipanków się tyczy ;:224
Oczywiście będę się baaardzo cieszyć z każdych Twoich odwiedzin :tan
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Z lilijkami super pomysł , ale z krokusami daj spokój ;:7 ;:7 jak już chcesz choć trochę , kup patyki do liczenia, są w różnych kolorach. Niekoniecznie muszą być w takich jak krokusy. Byle jeden kolor krokusa miał jeden kolor patyka. No i zapisać trzeba , który to do którego. :uszy Co do twojego IQ nie mam wątpliwości i nie musisz się kamuflować ;:113
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tadku te patyczki nie zdadzą egzaminu bo te krokusy są tak gęsto posadzone że nie będzie wiadomo który patyczek do którego krokusa będzie przypisany :;230 , sama sie zastanawiam jak je potem wykopywać by te dziedzi sie nie pomieszały, ale jak już mówiłam nie ma takiej opcji by dokładnie co do jednej cebulki je uporzadkować.
hehe moje IQ... można stwierdzić jakie jest po tym co chce uczynić z tymi krokusami :;230 chyba nikt normalny by czegoś takiego nie chciał robić :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Patyczki wtykam przy oznaczaniu posadzonych cebul , zawsze od północnej strony cebuli i wiadomo o co chodzi. Jak masz za dużo to mogę Ci pomóc pozbyć się nadmiaru ;:7 ;:7 Ktoś z mizernym IQ nawet by nie pomyślał o takiej możliwości. :;230 :;230
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06

Post »

A ja zadam pytanie, czy znałaś normalnego geniusza? :wink: np. Einstein
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tadku nooo w sumie zobacze jeszcze którą metodę zastosuję :tan
Hehe z czasem na pewno tego nadmiaru będę się pozbywać, bo przecież za 2 czy 3 lata totoż bębę tonąć w tych krokusach :;230
Ok Ok różnie można to interpretować :;230

Kamcia hihihi nie znałam :;230
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kamciu , nie chciałem naszej Elizki zawstydzać , ale jak zaczęłaś :uszy Z szalonych pomysłów zrodziła się teoria względności . Oby tak dalej , znów jakiś przewrót w nauce się szykuje ;:224 ;:224 ;:138 ;:138
Chętnie dam się zaprosić na krokusowe wykopki. ;:108
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaimponowałaś mi tą segregacją, Elizko ;:138 .
Dałaś mi też do myślenia :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Oj Tadku, Tadku jesteś niemożliwy ;:224
Nooo uważaj bo jeszcze Cie zmuszę na te wykopki, jak stwierdzę że ja jednak rady nie dam ich wszystkich posegregować przy wykopywaniu, to Ciebie do tej żmudnej roboty zatargam :;230 , wiec licz się z tym co mówisz :;230

Elsi Bardzo mi miło :oops: mam nadzieję, że do pozytywnego myślenia :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”