Witam serdecznie wszystkich odwiedzających
Marysiu - chyba najwiecej kwiatów mam właśnie wiosennych, wiec wiosną to rzeczywiście kolorowo jest u mnie
Elu - po chłodach przyszły znowu upały, ale dzisiaj juz się chmurzy, znowu zimno ma przyjść, i zapowiadają naprawde duże mrozy, jak na wiosnę, i się boję co to będzie
Aguś - uwielbiam floksy

i ich kwitnące dywany, mam biały i trzy odcienie różowego, z czego ten średni różowy najsłabiej mi się rozrasta i małe kępki są, najlepiej rośnie właśnie ten najjaśniejszy róż
Dorcia - witam u mnie

miałam to szczęście że jak przyszłam tu gdzie teraz mieszkam, teściowa miała już sporo pierwiosnków, wiec tylko rozsadzam kępki które robią się zbyt duże, a że w zeszłym roku powiększałam ogród, na obrzeża wsadzałam małe kępki pierwiosnków, teraz się już ładnie rozrosły, a że one się ładnie krzyżują i same rozsiewają, więc robi się ich naprawdę dużo. Najlepiej zasiewają się w trawniku, bo tam nie pielę, i wyrastają cały czas nowe, i często inne kolory niż już posiadam
Wandziu - współczuje wymarzniętych pierwiosnków, to wspaniałe kwiaty i często powtarzają kwitnienie latem, może nie tak intensywnie ale zawsze jakieś kolory sa

przymarzły mi niektóre kępy stare pierwiosnka gruzińskiego, ale były duże i wiele lat nie odnawiane, ale to tylko trochę, za to wymarzły mi wszystkie pierwiosnki ząbkowane, nie mam ani jednej kępki, a miałam coś koło 10 szt. kilku kolorów
Annamaria - witam serdecznie w moich progach

a czemu jeszcze zielono u Ciebie, może mało masz wiosennych kwiatów, a może wiosna spóźniona u Ciebie
Gosiu - dziękuje bardzo