Arletko widzę, że trailerek przeszedł pozytywnie test zapałki
Lubimy takie maleństwa, prawda ? lubimy
Widzę, że w doniczce z niebieskim dekorem zakwitł niebieski fiołek...
Czy mam rozumieć, że w żółtym zakwitnie...żółty ależ byłby widok...
Iwonko tak właśnie je dobierałam tylko nie do końca trafiłam z żółtym. Myślałam, że nie ma żółtego fiołka, ale wczoraj wyczytałam, że jest i to nawet mam tą odmianę. więc wiosną będzie przesadzanie. W bordowej posadzona jest Sedona- czyli kwiatki bordowe. A maleństwa lubimy, oj lubimy i coś czuję, że do wiosny ich kolekcja mi się troszkę powiększy.
Henryku oby Twoje słowa stały się prorocze. Coś ostatnio stoją ze wzrostem te moje hojeczki.
Renatko
To tak coby samych literek nie było. Mam ją od czerwca z ok. 10-15 cm gałązki.
Arletko, ale cuda nam tu pokazujesz... Przy okazji oglądania Cerpegii, można popodglądać Twoją hodowlę fiołków
A co do trailerka, to aparat troszkę przekłamał i kolor będzie taki jak u Ciebie. Jeszcze nie do końca się rozwinął, ale już już prawie.... Coraz bardziej mi się podoba i tak myślę, że muszę sobie dopisać do listy chciejstw (ale dopiero na wiosnę ) taki jak np. Rokoko.
Zdradź nam, proszę, jaka to odmiana z żółtymi kwiatkami
Arletko, ja jak to ja - zobaczyłam tą Twoją relację wzrostu z datami i nie powiem co mi to przypomina ale to u mnie norma temu przemilczę, pozwolisz, bo mnie zbanują i powiem tak - nie wiem co to za roślinka... ale ciekawie rośnie
arlet3 bardzo ładne kwitnienie ceropegii. Ale zainteresował mnie regalik drewniany na zdjęciu, czy on ma szklane półki. jeśli tak to zdradź mi proszę, gdzie taki dostałaś?:)