Ogródek AGNESS cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 8

Post »

Też wtrącę swoje trzy grosze w sprawie szachownic .. przeurocze... ;:111 ;:111 ;:111
Miałam je kiedyś ale zginęły ,może zgniły.. :( perskie z ubiegłego roku tylko liściory...a Twoje pięknie się mają zarówno w ogrodzie jak i na fotkach :!: No i tulipanowe fotki też ładne :!:

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu przepięknie kwitną drzewa owocowe, u mnie uschło 3 wiśnie i zmarzły pąki na nektarynie.
Widać, że Twoje wszystkie roślinki zadbane i pięknie wyeksponowane pomiędzy kamieniami, każda ma swoje miejsce.
Psi zęby ślicznie Ci kwitną, u mnie same liście. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu faktycznie jest wspaniale, wiosna to najpiękniejszy czas. Aż nie chce sie wychodzić z ogrodu, wszystko kwitnie, pachnie bzyczy :lol: sama radość ....

Moniś dziękuję ;:196 Szachownice mnie zawojowały i to te wszystkie niewielkich rozmiarów. Ale niestety moje zakupy okazały się zdublowane i mam tylko 2 odmiany a nie 4 :roll: Jesienią znów będę polować ...

Wiesiu dziękuję ;:196 Szachownice i mnie oczarowały, muszę im podsypać troszkę nawozu, bo to żarłoki, a chciałabym, żeby zawsze były takie piękne i ukwiecone :D

Kamyku ja również, ostatnio żeliwny grill w kształcie kociołka robi u mnie za donicę :lol: Niestety za późno przyszedł mi ten pomysł do głowy, bo wcześniej 2 wylądowały na śmietniku, a naprawdę z kwiatami wspaniale się prezentują .

Gabi dziękuję bardzo za miłe słowa, ale to Ty jesteś mistrzem w robieniu pięknych zdjęć :D

Aga dziękuję, to takie wdzięczne obiekty :D Już się nie mogłam doczekać kiedy zakwitną ....

Maryniu dziękuję ;:196 U mnie szachownice na piaseczku. Ale podobno one faktycznie nie lubią zbyt mokro, mogą wygniwać.

Andrzejku no ja w końcu mogę cieszyć się tulipankami, bardzo je lubię i sadzę bez opamiętania ....i zawsze bardzo czekam :lol: W tym roku niestety sporo kęp ma same liście i jakieś pojedyncze pąki.....i to nie stare, ale takie dwuletnie, jestem rozczarowana :roll:

Tajeczko szkoda bardzo drzewek :( u mnie 3 lata temu uschła przepiękna brzoskwinia, która rodziła ogromne owoce, straszni mi jej żal....na szczęście została jeszcze jedna. Mam nadzieję, ze nie pojawią się przymrozki i zaowocuje...
Co do kamieni, to faktycznie przeważnie mam roślinki posadzone pomiędzy nimi, bardzo tak lubię :D Teraz mam nową rabatę pod tarasem , jeszcze nie dokończona, ale strasznie brakuje mi na niej kamieni . Mam nadzieję, ze pomalutku uda mi się ich naściągać :lol:

Igorku bardzo dziękuję, strasznie mi miło , że podobają Ci się moje fotki ;:196
Przed chwilką byłam u Ciebie podziwiałam wspaniałą magnolię :D Czekam na fotki pełnych tulipanków, moje jeszcze w pąkach ...
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Agnieszko jak zwykle zdjęcia z dużym wyczuciem piękna... ;:138
...kamienie o jak ja je lubię... :) ale brak mi ich... :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

:wit zdjęcia rzeczywiście jak z katalogu ;:138
ja też kamyków troszkę uzbierałam na polach i działam :tan
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Szachownice przesliczne , te Michałowskiego to już mam na liście do kupienia
Awatar użytkownika
Marta_S
500p
500p
Od: 3 wrz 2010, o 12:11

Post »

Nacieszyłam właśnie oczy boskimi szachownicami. No po prostu ;:138 a tulipanki? śliczności :)
Zapraszam
Ogród Marty_S
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agniesiu może dotrę hihi ale dopiero pooooooooooooooooooooooooooooooooo
no po Zakopanem ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu dziękuję ;:196 Za kamieniami ja też jeszcze muszę się rozejrzeć , mam 2 nowe rabaty, na których nie ma kamieni i brakuje mi ich do kompozycji z roślinami.

Aga dzięki ;:196 Widziałam u Ciebie Twoje kamieniarskie działania :D Wszystko pięknie się zapowiada, a wypoczynkowa piwniczka to wielka ciekawostka dla mnie :D

Kasiu szachownice mnie oczarowały, wszystkie maleństwa. Bo cesarska jakoś nie zdobyła mego serca.....chociaż jest piękna i w innych ogrodach ją podziwiam, to u siebie jakoś jej nie widzę :roll: Pewnie powodem jest moje uwielbienie do drobnych roślin :lol:

Martuś tulipanków z chwili na chwilę więcej kwitnie. Dziś już kilka kolejnych odmian w pełnym rozkwicie.....ale dzis tak się narobiłam w ogródku, że już nie miałam siły na fotki. Kupiłam sporo nowych roślinek, wszystko posadziłam.....no i niestety moja okropna przypadłość.....znów przesadzałam ;:223 Masakra ....tak się zastanawiam, czy w końcu dam spokój swoim roślinkom, czy będę tak z nimi wędrowała bez końca :roll:

Ula nie ma pośpiechu, na pewno część tulipanków będzie jeszcze kwitła po Twoim powrocie :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

AGNESS pisze:...Kupiłam sporo nowych roślinek, wszystko posadziłam.....no i niestety moja okropna przypadłość.....znów przesadzałam ;:223 Masakra ....tak się zastanawiam, czy w końcu dam spokój swoim roślinkom, czy będę tak z nimi wędrowała bez końca :roll:...
Uffffffff, kamień z serca mi spadł. Myślałam, że tylko ja tak mam ;:224
Niestety przez te wysokie jak na kwiecień temperatury nie nacieszymy się tulipanami. Ledwo zakwitną, a już po nich :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś ale to jest okropne :;230 dzis jak ręce miałam powyciągane do kolan to zastanawiałam sie, czy ja jestem do końca normalna ;:224 :;230 Tyle pracy sobie nadawać..... Przecież przesadzałam roślinki, które sadziłam w zeszłym roku :shock: ;:223 Wszystkie hortensje bukietowe, część ogrodowych, kilka róż, kilka iglaczków, kilka wrzosów ....czy one nie mogą sobie grzecznie rosnąć, czy ciągle muszą przychodzić mi inne pomysły do głowy ;:223 :;230
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Agnieszko-piękna tulipanowa sesja....
a że roboty sobie naddajesz ....hehehe....a która z nas tego nie robi :;230
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko nawet nie wyobrażasz sobie jak się cieszę, że nie tylko ja tak mam ;:224 :;230
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

eh, bo ogrodnik chyba nigdy do końca, z pełnym przekonaniem nie jest w stanie powiedzieć: zrobiłem, i tak będzie!! - przecież to nierealne :;230
a przenosiny? no nieraz już każda z nas się przekonała, że choć to dodatkowa robota, i rąk się dostaje od tego do kolan, to efekt jest murowany , co najmniej do następnego sezonu :;230 :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Aguś ale u Ciebie pięknie,kolorowo...cudne szachownice,tulipanki,psi zęby ;:138
FRAGO-linki