Dziękuję,że jesteście

ze mną i możemy wspólnie się cieszyć kwitnieniem vandzi. Słowa uznania na pewno jej przekażę i mam nadzieję,że nie pokraśnieje od nich jeszcze bardziej. I tak już daje kolorkiem po oczach.
Petra pisze:
Małgosiu

się w Twojej vandzi , śliczna

i te duże kwiatuszki

aż cztery

Iwonko, ale jak zakwitną Twoje to ja będę wyglądać podobnie, jeśli nie gorzej. Już i tak Twoja kolekcja przyprawia mnie o palpitacje.
justysp26 pisze:
Vandzia jest przecudowna Wow zabrakło mi słów by opisac jej pieknąść zauroczyła mnie
Ja nawet nie próbuję.
miau pisze:Małgosiu znowu dałaś po oczach kwiatami, pąkami, no i zdjęciami z urlopu... mmm... marzenie. Piękna ta Vanda, czekam z niecierpliwością na jej sesję
I sesja na pewno będzie chyba,że tajfun mnie w między czasie nawiedzi.
sama pisze:Piękna Vandzia

kasialb1 pisze:Bardzo uroczy kolor Vandy, gratuluję kwitnienia
Sylki3 pisze:ale piękna Vanda! i ten kolorek!!!
nina1611 pisze:kolor jest niezwykły!
ale zgodny z opisem. Taka miała być. Jedynie wielkość kwiatów mnie zaskoczyła - jakoś nie mogłam sobie wyobrazić,że będą tak duże...widać,że moja wyobraźnia coś się psuje...
Joane pisze:Małgosiu masz cudowne kwitnienia.
Ta epikatleja piękna. Vanda cudowna w moim ubarwieniu.
Zapowiedzi kwitnień interesujące. Szczególnie Zygopetalum. U mnie coś marnieje.
Czekam niecierpliwie na rozwinięcie się jego kwiatków.
Dziękuję
Joasiu, a epicattleykę będę musiała dzielić na wiosnę, już i tak wychodzi z doniczki a rosną jej conajmniej dwa nowe przyrosty. Moje Zygopetalum od wiosny cały czas jeszcze stoi na balkonie i na razie nic nie zmieniam by nie zasuszył pąków. Mam nadzieję,że nocne temperatury mu nie będą przeszkadzać. Do tej pory było OK. Zauważyłam też,że większość storczyków z drobnymi korzeniami woli donice ceramiczne i lepiej w nich rosną - przynajmniej na razie gdyż na wiosnę je do nich przesadzałam. Zobaczę jeszcze jak będą rosły w okresie zimowym...
lucynaf pisze:No pięknie kwitnie i to aż czterema kwiatuszkami

Wracaj do domu i zrób jej sesję
Lucynko, gdyby to od tego miało zależeć moje życie już bym frunęłą do domu ale mam pewne, bardzo ważne dla mnie zobowiązania, vandulka jest na dalszym miejscu i niestety sesja będzie dopiero w poniedziałek. Trzeba poczekać. Cierpliwość jest pięknym acz ostatnio deficytowym przymiotem. Sama się łapię na tym,że nieraz chciałabym coś już i teraz
Amator97 pisze:Cóż za piękność
Bardzo podobna do mojej, tylko, że ja mam
pink a ty
red ;)
Jak Twoja zakwitnie to ja dostanę oczopląsu i będę musiała przejść specjalną kurację.