Celinko, na świecie jest mnóstwo cudnych storczyków i ja też stale odkrywam jakieś o których nie słyszałam. Ale dzięki temu forum możemy się wspólnie dokształcać.trzynastka pisze: nawet o takich nie słyszałam dopiero co widzę ;)

Henryku masz chyba rację. Ale taki w miniaturce, a teraz muszę to ładnie wyeksponować.Henrykbb pisze: prawie storczykowy ogród botaniczny

Grażynko, każdy z nas się uczy, ja też muszę się jeszcze dużo nauczyć i zobaczymy jak mi pójdzie z tymi roślinkami.Grażyna Widera pisze:Ale to dobrze, od kogś trzeba się uczyć
Dusia

Pewnie tak. To od Ciebie pięknie się rozrasta i postanowiłam sobie kupić kolejną miniaturkę. Powodzenia w zdobyciu jej.justus27 pisze:Oncidum eurycline jest na mojej liście chciejstw od....tygodnia. Czyżby telepatia?

Ja też go pierwszy raz zobaczyłam na ebay i musiałam sprawdzić w google czy to na pewno storczyk. Ale okazało się, że tak i sobie go sprawiłam.kinga_232 pisze: Lockhartia oerstedii - pierwszy raz widzę takiego storczyka.![]()
Moniko, ja na podkładkach już od dwóch lat eksperymentuję. Najpierw reanimowałam falki i powiodło się. Potem kupiłam dwie chilischisty i mam je od roku na podładce, Potem posadziłam mały kawałek Coelogyne i ładnie rośnie. mam już sporo roślinek na podkładce.Zabka_Monis pisze:Asiu to Twojej pierwsze rośliny na podkładkach?
A teraz na życzenie Justynki porównanie dwóch sabotków. Oba w faze pąków.
Paph Armeni-White x emersonii i Paphiopedilum concolor

i widok z góry, małe Paph. concolor jest tak wielkie jak jeden liść od Paph. Armeni-White x emersonii

Zapędzikowana Masdevallia infracta alba