Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
- Henrykbb
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2010, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków II cz. ;))
Justynko,białe mamy b.podobne a na takiego pomarańczowego poluję ale bez sukcesu.
Justyno, pięknie Ci wszystko kwitnie! Na parapetach chociaż kolorowo, gdy na dworze tak smutno.
Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
Storczyki cz. 2 --------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=41733" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mala_Mi- to dopiero pierwsze kwiaty się rozwijają, ale jak bardzo cieszą oczy
Też zamierzam naprzemiennie stosować z innym nawozem do storczyków
Arlet- ale coś tam Kupiłaś, mam nadzieję, że doniczki Upolowałaś ;) A u mnie tylko przedłużenia zakwitają na razie...
Kaja- też go uwielbiam ;) Marzę jeszcze o podobnym "tęczowym-woskowym"
Henryku- widziałam Twojego białaska. Rzeczywiście podobny...I oba bardzo chętne do kwitnienia
Nesuniaa- na razie pojedyńcze kwiaty się otwierają. Najbardziej czekam na rozwój pączków u "Sunny'ego" pelorica - żółtego ;) Hmm...u Ciebie smutno na zewnątrz? U mnie, dziś słońce i pogoda sprzyjała spacerom. Oczywiście wykorzystałam to ;)

Też zamierzam naprzemiennie stosować z innym nawozem do storczyków

Arlet- ale coś tam Kupiłaś, mam nadzieję, że doniczki Upolowałaś ;) A u mnie tylko przedłużenia zakwitają na razie...
Kaja- też go uwielbiam ;) Marzę jeszcze o podobnym "tęczowym-woskowym"

Henryku- widziałam Twojego białaska. Rzeczywiście podobny...I oba bardzo chętne do kwitnienia

Nesuniaa- na razie pojedyńcze kwiaty się otwierają. Najbardziej czekam na rozwój pączków u "Sunny'ego" pelorica - żółtego ;) Hmm...u Ciebie smutno na zewnątrz? U mnie, dziś słońce i pogoda sprzyjała spacerom. Oczywiście wykorzystałam to ;)
Brzydko, ponuro, ale chociaż deszcz przestał padaćjustus27 pisze: Nesuniaa- na razie pojedyńcze kwiaty się otwierają. Najbardziej czekam na rozwój pączków u "Sunny'ego" pelorica - żółtego ;) Hmm...u Ciebie smutno na zewnątrz? U mnie, dziś słońce i pogoda sprzyjała spacerom. Oczywiście wykorzystałam to ;)

Moje storczyki ------> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=21813" onclick="window.open(this.href);return false;
- agnieszka__
- 500p
- Od: 22 paź 2009, o 23:29
Faleczki wszystkie cudowne ,a szczególnie miniaturki .Moje leniuszki dopiero zaczną swoje kwitnienia wszędzie pędy albo pączki.A budleję tez mam i też przylatują do mnie motylki z całej okolicy 

zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kaja-gr
- 200p
- Od: 24 kwie 2010, o 01:00
- Kontakt:
pędzik na moim woskowym tęczowym chyba niestety stanął;/ nie mam pojęcia dlaczego... co urósł przez dwa pierwsze tygodnie to jest...no mam nadzieje ze jeszcze ruszy.
- kasiunieczka_32
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko kwiat phal. "Orange" wspaniale ubarwiony
bardzo mi się podobają ostatnio w takich kolorach 

Justynko, wydawało mi się ze tylko chwilkę mnie u Ciebie nie było a tutaj tyyyyyyle nowych wieści. Ależ miło podrażniłaś moje oczy...Różowy ciapek i "Orange" woskowe... chcę chcę chcę
. Nigdzie nie umiem takich spotkać... z miejsca bym chyba kupiła bez względu na cenę. Są na prawdę prześliczne oba. Pokazuj je ja najczęściej, póki kwitną.
Ta gęstwina miniaturki w połączeniu z ceną mnie rozwaliła na łopatki, ciekawa jestem tego żółtego kwitnienia. Dodatkowo w tym temacie zadziwiła mnie mieszanka podłoża jaką dla niej zastosowałaś (szczególnie te liście). Ciekawe, ciekawe...

Ta gęstwina miniaturki w połączeniu z ceną mnie rozwaliła na łopatki, ciekawa jestem tego żółtego kwitnienia. Dodatkowo w tym temacie zadziwiła mnie mieszanka podłoża jaką dla niej zastosowałaś (szczególnie te liście). Ciekawe, ciekawe...

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Justunko Festiwal otwierających się kwiatuszków niech ciągle trwa będzie co podziwiać
Nowości piękne a "Orange'' uroczy

Nowości piękne a "Orange'' uroczy

Zapraszam...
i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
Nesuniaa- ja też marzę o śnieżnej zimie ;) Nie cierpię "chlapy". A jak jest biało, to nawet słońce pięknie odbija śnieg...
Agnieszka- Wiesz, mam ochotę na kolejne miniaturki. Może w przyszłym sezonie będą jakieś nowe hybrydy-miniaturki. Jakby Hodowcy wyhodowali "dla mnie" miniaturki peloric woskowe, to na pewno bym się skusiła na kolejne sztuki
Kolejna Miłośniczka motyli? Hmm...
Kinga- wiem :P Był tylko taki, jeden...dlatego jest mój
Kaja-gr- czasami tak jest z pędzikami. U mnie, na różowym z Lidla, też stanął- ma około 0,5cm. Też mam nadzieję, że ruszy. Chciałam bardzo porównać jego kwiaty z "Sułtanem", który przekwitł. Ale nie zasuszył pędziku, może go przedłuży...
Kasiunieczka- dziękuję
Na mojej liście chciejstw jest jeszcze jeden pomarańczowy- tęczowy, woskowiec. Ma pomarańczowe kwiaty, tylko bez kropek 
Nieinna- Wiesz, to dopiero pierwsze kwiatuszki rozwinięte z przedłużeń, ale...na dniach powinna zakwitnąć moja Baleara Peggy Ruth Carpenter. Już pączki "odkleiły" się od łodyżki. Codziennie robię jej fotki. By, jak zakwitnie, pokazać Wam mini-fotoreportaż. A miesznka dla miniaturek? Hmm... w sumie, to tylko jeden worek kiepskiej jakości podłoża kupiłam. Od tej pory sama robię podłoża. Liście bukowe u mnie świetnie się sprawdziły, zatem...je stosuję
Goska1307- dziękuję w imieniu kwiatuszków
A dziś...mam kolejne nowości. Tyle, że na razie "wirtualne". Koleżanka w Gdańsku mi Kupiła dwie cambrie i jedno oncidium. Dostanę je dopiero na ferie zimowe lub na wakacjach...
Każda roślinka "warta" - 5zł; cambria nr1:

cambria nr2:

Oncidium:

Co Sądzicie o nich? Ja myślę, że warte tej piątki są...nawet maleńkie psby rosną, tyle, że kolor to "niespodzianka"
Agnieszka- Wiesz, mam ochotę na kolejne miniaturki. Może w przyszłym sezonie będą jakieś nowe hybrydy-miniaturki. Jakby Hodowcy wyhodowali "dla mnie" miniaturki peloric woskowe, to na pewno bym się skusiła na kolejne sztuki

Kinga- wiem :P Był tylko taki, jeden...dlatego jest mój

Kaja-gr- czasami tak jest z pędzikami. U mnie, na różowym z Lidla, też stanął- ma około 0,5cm. Też mam nadzieję, że ruszy. Chciałam bardzo porównać jego kwiaty z "Sułtanem", który przekwitł. Ale nie zasuszył pędziku, może go przedłuży...

Kasiunieczka- dziękuję

Nieinna- Wiesz, to dopiero pierwsze kwiatuszki rozwinięte z przedłużeń, ale...na dniach powinna zakwitnąć moja Baleara Peggy Ruth Carpenter. Już pączki "odkleiły" się od łodyżki. Codziennie robię jej fotki. By, jak zakwitnie, pokazać Wam mini-fotoreportaż. A miesznka dla miniaturek? Hmm... w sumie, to tylko jeden worek kiepskiej jakości podłoża kupiłam. Od tej pory sama robię podłoża. Liście bukowe u mnie świetnie się sprawdziły, zatem...je stosuję

Goska1307- dziękuję w imieniu kwiatuszków

A dziś...mam kolejne nowości. Tyle, że na razie "wirtualne". Koleżanka w Gdańsku mi Kupiła dwie cambrie i jedno oncidium. Dostanę je dopiero na ferie zimowe lub na wakacjach...

Każda roślinka "warta" - 5zł; cambria nr1:

cambria nr2:

Oncidium:

Co Sądzicie o nich? Ja myślę, że warte tej piątki są...nawet maleńkie psby rosną, tyle, że kolor to "niespodzianka"

Justynko śliczne storczyki i jeszcze za 5 zł za sztukę to bardzo dobra cena
aby dobrze rosły i pięknie zakwitły ;:49 a zdjęcie pomarańczowego falka to wstawiłaś na moje pokuszenie 

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justyś
szalejesz
ja do wiosny mam stop
muszę powydawać trochę zwykłych zielonych bo mi miejsca zaczyna brakować 

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Nawet ładne te rośliny z przeceny. Ciekawe, jak będą kwitły.
- justus27
Venus- Szukaj, Poluj...i będzie kiedyś, Twój ;) Też myślę, że warte tej piąteczki...
Arlet- ja mam pewien plan... Chcę posadzić kilka sztuk razem do wielkiej doniczki. Poza tym, latem, jak przywiozą mi te kwiatuchy, to zawsze na działce będę mogła je zostawić. Co zrobię zimą..hmm.. na szczęście do podjęcia tej decyzji mam jeszcze sporo czasu
Koleżanka przez telefon Oświadczyła mi, że mam się spodziewać 4 roślinek, bo zakwitło jej dwa oncidia, oba- identyczne. A słowa Koleżanki brzmiały tak: "Najwyżej Dasz Komuś.."
Chyba zacznę zbierać zapisy na oncidium< żart>
Storczykowa- może zanim do mnie przyjadą, już zakwitną u Koleżanki...będę znać kolorek ;)
Arlet- ja mam pewien plan... Chcę posadzić kilka sztuk razem do wielkiej doniczki. Poza tym, latem, jak przywiozą mi te kwiatuchy, to zawsze na działce będę mogła je zostawić. Co zrobię zimą..hmm.. na szczęście do podjęcia tej decyzji mam jeszcze sporo czasu

Storczykowa- może zanim do mnie przyjadą, już zakwitną u Koleżanki...będę znać kolorek ;)