Mój ogród dopiero powstaje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród dopiero powstaje

Post »

Agnieszko :wit on w rzeczywistości jeszcze bardziej płomienny :lol: A jesień absolutnie nie jest nudna- zwłaszcza taka łaskawa jak w tym roku. Pełna gama ciepłych kolorków :heja
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Perukowiec faktycznie urokliwy :wink:
anka_
ZBANOWANY

Post »

Krzysztofie ja lubię takie żarówiaste barwy jesienią :D

No to trochę jesiennych kolorków
Obrazek

Irga ładnie się przebarwia
Obrazek

Berberys
Obrazek

Azalia
Obrazek

Pęcherznica
Obrazek

Po modrzewiu widać jeszcze przejścia, ale dzielnie się trzyma i pięknie zmienia kolorek
Obrazek

W taki dzień jak dzisiaj zastanawiam się czy sadzenie czegokolwiek ma sens :( Człowiek wydaje kasę, chodzi koło tego "zielska" a później coś lub ktoś wszystko unicestwia. Dzisiaj straciłam tulipanowca- piękny, prawie dwumetrowy. Ale nie tylko mi się spodobał. Zajączkom też. A ja poszłam dziś zakładać osłonki, o jeden dzień za późno ;:223 A przecież te cholery mają jeszcze tyle żarcia na polach.
A to chyba jego ostatnia fotka ;:144
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu naprawdę współczuję......masz prawdziwy problem z tymi zwierzaczkami.....zawsze po zimie tyle strat......a teraz przecież nawet do zimy jeszcze daleko.....a już się zapuściły do ogrodu :roll:
Widoki z jesiennego ogrodu po prostu przepiękne.....kocham takie widoki i bardzo do nich tęsknię.......a u mnie w tym roku jesień bojkotuje mój ogród.......rośliny wciąż zielone, nie chcą się przebarwiać, o tej porze roku mam zawsze cudnie kolorowo.....a teraz same zielenizny :evil:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku jak kolorowo.......same czerwienie, złote odcienie, gdzieniegdzie coś we fiolecie, czerni i zieleni - no po prostu cudnie jesiennie jest Tu, u Ciebie! ;:138 ;:138
perukowiec prześlitaśny :lol: :uszy
oj biedulko, współczuję straty tulipanowca ;:196 a jest jakaś nikła szansa, że może odbije? ;:196
anka_
ZBANOWANY

Post »

Agnieszko, dziękuję ci kochana ;:196 To mnie właśnie wkurza, że mają jeszcze tyle żarcia w okolicy :evil: A do tego 3 psy (te to chyba przez tydzień jeść nie dostaną, za to że tak pilnowały ). W poniedziałek miałam jechać do Szmitów na zakupy ale teraz się zastanawiam czy jest sens :(
Co do jesiennych widoków to ja również je uwielbiam, a w tym roku jesień jest wyjątkowo łaskawa (i oby jak najdłużej). W twoim ogrodzie jestem Agnieszko codziennie, tak cichutko spaceruję. No i muszę przyznać, że soczysta zieleń dominuje. Ale na razie nie straszą śniegiem i mrozami więc jeszcze roślinki zaczną stroić się w jesienne szaty :D

Marto :wit ja uwielbiam takie jesienne barwy, pełna gama ciepłych kolorków. Co do tulipanowca to zajączki dosyć dokładnie się nim zajęły. Do tego to tegoroczny nabytek i nie wiem czy na tyle się zadomowił żeby dać sobie radę. Ale mam nadzieję. No cóż- ponoć nadzieja umiera ostatnia. Okaże się wiosną
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aniu ty to bidulka jesteś, jak nie ludzie, to zwierzęta niszczą twoją pracę, o pieniądzach nie wspomnę ;:196
Mimo wszystko wierzę, że kiedyś stworzysz swój piękny ogród...co ja piszę ;:223 ...ty już go masz ;:108
Dowodem są choćby ostatnie zdjęcia...dorodne rośliny w jesiennej odsłonie :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
anka_
ZBANOWANY

Post »

Iwonko tak to niestety jest jak teren nieogrodzony. Mam nadzieję, że wiosną skończą się formalności związane z ogrodzeniem i będzie można ruszyć z robotą. Bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196 ale ogrodem to ja jeszcze bym tego nie nazwała :lol: na razie niecierpliwie czekam na zakończenie prac budowlanych. Wszystko na raz- drenaż, wodociąg, oczyszczalnia... Ale potem będzie spokój. Plany są- co z nich wyjdzie zobaczymy. :roll:
Dzisiaj w ramach 'profilaktyki' liściaki dostały ochronę. Zostały jeszcze owocowe, ale siatki już zbrakło.
Obrazek

Jeszcze kwitnie
Obrazek
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Kontakt:

Post »

Zawilec śliczny. Ja najbardziej lubię właśnie te jesienne kwiaty, są takie delikatne i zwiewne :)
Tulipanowcem nie martw się aż tak bardzo, powinien odbić, Fakt że szkoda już podrośniętego drzewka ale jeśli system korzeniowy jest zdrowy to drzewko odrośnie szybciej niż myślisz.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aneczko tak mi przykro, z powodu Twojego tulipanowca. :(
Pamiętam, jak się nim cieszyłaś.
Mój ogród, gdyby nie był ogrodzony, to to samo bym miała, gdyż sarny na wiosną pozgryzały młodą fasolę i kapustę, a dziki wyjadają ziemniaki na warzywniaku, który ogrodzony nie jest.
Śliczne jesienne fotki. :)
anka_
ZBANOWANY

Post »

Krzysztofie ja też bardzo lubię zawilce za to że są delikatne. A tym najbardziej jak kwitnie o tej porze roku. Co do tulipanowca to mam nadzieję, że odbije. Tylko po co ja zamawiałam taki duży okaz, małego może zające by nie znalazły :lol: Pocieszające, że tulipanowiec ponoć szybko rośnie- a przecież mogły zażreć miłorzęba :roll:

Tajeczko cieszyłam się bardzo. Tym bardziej, że było to jedno z niewielu drzew które u mnie widać z daleka. Ale cóż- natura uczy pokory. Przykro mi że i u ciebie zwierzęta czynią szkody. Dzika mogę wypożyczyć- ponoć dobre w wyjadaniu topinamburu. :roll:
anka_
ZBANOWANY

Post »

Dzisiaj miałam okazję 'zahaczyć' o szkółkę Szmitów w Pęchcinie. Duże wrażenie zrobił na mnie ogród w jesiennych barwach. Kilka wspomnień

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety zakupowo nie mogłam sobie poszaleć, przybył tylko Klon strzępiastokory (Acer griseum)....
Obrazek

Obrazek

..i Fothergilla major (fotergilla większa)
Obrazek
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Aniu widzę że trafiłaś :wink: , widoki z Pęchcina jak zawsze zachwycające niezależnie od pory roku, ech jak ja juz dawno tam nie byłem, chyba ze dwa miesiące ;:224
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
anka_
ZBANOWANY

Post »

Przemku trafiliśmy bez problemu, dzięki dobrym wskazówkom ;:196 Widoki zachwycające, zdjęcia nie oddają tamtego klimatu. Żałuję tylko bardzo, że tak mało czasu miałam i zwiedzanie było w biegu. :( Ale może większa motywacja będzie żeby wiosną tam wrócić. :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu cudny ogród w Pęchcinie zwiedziłaś. ;:108
A nowe nabytki wspaniałe.
Klon strzępiastolistny, to z pewnością rarytas.
Nigdy o nim nie słyszałam.
Kora z niego schodzi jak z platana. Fotergilla bardzo ładnie wybarwiona, moja ma bardziej żółte liście jesienią. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”