Poza tym w wielu spółdzielniach itp nie można wieszać poza swoja strefą mieszkalną. Bo to, co jest poza balkonem i drzwiami wejściowymi juz niestety do nas nie należy. Dlatego np jeżeli chcesz antenę satelitarną zainstalować, a okazuje się, że musi ona być powieszona poza oknami i balkonem to trzeba zdobyć na to zgodę. Podobno ingeruje to w zewnętrzną spójność budynku i może stanowić utrudnienie np podczas pożaru itp. Nie wiem czy to rzeczywiście zagrożenie ale u mnie i w wielu blokach takie przepisy są
A co do kup psich, to ostatnio opiekowałam się psem znajomych i był u mnie. No i wychodziłam z nim i oczywiście sprzątałam po nim - lecz niestety niektórzy sąsiedzi się ze mnie śmiali. Nawet się śmiali, że jeszcze go podcierać powinnam (nawet nie chciałam tłumaczyć, że generalnie powinno się psy podcierać). A jak pewnemu Panu zwróciłam uwagę, że jego wieeeelki psior stawia kupy wielkości przeciętnego tostera i że dzieciaki strach wypuścić na trawkę żeby pobawiły się to mnie tak zjechał, że bałam się, że w samochodzie mi opony przebije

To normalnie jakiś kosmos - bo tutaj w Warszawie zewsząd atakują ludzi kosze na kupy, bilbordy i plakaty na ten temat, a oni i tak głupi