Iwosiowe kwiatuchy ;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p
Od: 1 maja 2010, o 15:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Iwosiowe kwiatuchy ;)

Post »

trzynastka pisze:Każdy kto ma psa niech za sobą sprząta, ja mam i zawsze sprzatamy !
Tak powinno być. Pies wiąże się z obowiązkami, to nie jest zabawka na baterie...

A wracając do zielonych - przędziorów dorosłych na razie nie ma chyba na róży, ciekawe, kiedy pojawią się nowe ;:223
Moje kwiatowe wątki i nie tylko ;) Zapraszam :)
Spróbuj żyć tak, żeby ktoś dzięki Tobie powiedział: "Tak, jestem szczęśliwy"...
Iwona :)
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

iwosia88 pisze:Właśnie przeczytałam, że na jednym z kieleckich osiedli wydano zakaz zawieszania roślin po zewnętrznej stronie balkonu. Obudzili się w porę, jak kwiaty już kwitną. Na pocieszenie pozwalają wieszać po wewnętrznej stronie balustrady. Nie wiedziałam, że można zakazać zawieszania kwiatów ;:14 Fajnie, że na parapetach nie zakazują :;230 Dobrze, że nie mieszkam w samych Kielcach ;:224
Iwonko może sąsiedzi się skarżyli, pamiętam jak mnie wkurzało jak miałam pełno zwiędniętych kwiatów na balkonie nie moich zresztą, na praniu na podłodze wszędzie :evil:
Teraz sama mam kwiaty i jak je sprzątam to wiem że moje i są tylko na moim balkonie, nie wystają poza balkon :roll: Więc może to nie zupełnie głupi pomysł dla co niektórych.
A co do psów to zgadzam się w 100% ;:108
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

arlet3 pisze: Iwonko może sąsiedzi się skarżyli, pamiętam jak mnie wkurzało jak miałam pełno zwiędniętych kwiatów na balkonie nie moich zresztą, na praniu na podłodze wszędzie :evil:
Teraz sama mam kwiaty i jak je sprzątam to wiem że moje i są tylko na moim balkonie, nie wystają poza balkon :roll: Więc może to nie zupełnie głupi pomysł dla co niektórych.
A co do psów to zgadzam się w 100% ;:108
Arletko, w CK wytłumaczyli to bezpieczeństwem. Ludzi najbardziej zdenerwowało to, że dowiedzieli się o tym dopiero teraz, a już mają balkony obsadzone. Gdyby powiadomili wcześniej, nie byłoby takiego szumu chyba ;:108
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:;230 no tak jak komuś spadnie taki kwiatek na głowę to pewnie może zabić :;230 To nie doczytałam dlaczego zabronili :oops:
Awatar użytkownika
Kasia86
500p
500p
Od: 14 lut 2010, o 12:35

Post »

Poza tym w wielu spółdzielniach itp nie można wieszać poza swoja strefą mieszkalną. Bo to, co jest poza balkonem i drzwiami wejściowymi juz niestety do nas nie należy. Dlatego np jeżeli chcesz antenę satelitarną zainstalować, a okazuje się, że musi ona być powieszona poza oknami i balkonem to trzeba zdobyć na to zgodę. Podobno ingeruje to w zewnętrzną spójność budynku i może stanowić utrudnienie np podczas pożaru itp. Nie wiem czy to rzeczywiście zagrożenie ale u mnie i w wielu blokach takie przepisy są :roll:
A co do kup psich, to ostatnio opiekowałam się psem znajomych i był u mnie. No i wychodziłam z nim i oczywiście sprzątałam po nim - lecz niestety niektórzy sąsiedzi się ze mnie śmiali. Nawet się śmiali, że jeszcze go podcierać powinnam (nawet nie chciałam tłumaczyć, że generalnie powinno się psy podcierać). A jak pewnemu Panu zwróciłam uwagę, że jego wieeeelki psior stawia kupy wielkości przeciętnego tostera i że dzieciaki strach wypuścić na trawkę żeby pobawiły się to mnie tak zjechał, że bałam się, że w samochodzie mi opony przebije :roll: To normalnie jakiś kosmos - bo tutaj w Warszawie zewsząd atakują ludzi kosze na kupy, bilbordy i plakaty na ten temat, a oni i tak głupi :roll:
Pozdrawiam ciepło:)
Moje wątki ---> Kasia86
Hoje i inne domowe na sprzedaż
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

Kasiu, taka jest mentalność niektórych ludzi - najlepiej się z kogoś śmiać, a samemu nic nie robić ;:14

Dziś słońce tak dopieka, że schronienie znalazłam ;:14 dopiero w swoim pokoju, gdzie okno od zachodu i słońca na razie nie widać :tan :;230
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

Sylwia, mam pytania dotyczące moich fiołkowych listków ;:108
Czy mogą one dotykać ścianek tych prowizorycznych szklarenek, które zrobiłam? Jak często trzeba wietrzyć i czy podlewać, czy sama wilgoć wystarczy? Przepraszam, że tyle tego, ale to moje pierwsze listki i nie chcę ich zmarnować :oops:
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p
Od: 12 mar 2010, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Już przytuptałam do ciebie.
Twój wateczek pięknie galopuje muszę przyznać ;:224 ;:180
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

myszkas21 pisze::wit Już przytuptałam do ciebie.
Twój wateczek pięknie galopuje muszę przyznać ;:224 ;:180
Dzięki Sylwia, że jesteś :) Wyżej napisałam moje pytania.
A wątek galopuje dzięki odwiedzającym, za co im serdecznie dziękuję ;:180 ;:180 ;:180 :tan
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p

Post »

Moje listeczki dotykaja troszkę ścianek szklarenki. Co do podlewania to raczej rzadko to robię, tzn. jak juz mają na prawdę sucho. Tak gdzieś wyczytałam że nie wolno przelewać bo zgniją. Wietrzę je raz dziennie ok 15- 30 min i czekam na efekty bo to moje pierwsze będą ze szklarenki. Wcześniej ukorzeniałam w wodzie ale ostatnio w wodzie mi 3 listki zgniły nie wiem czemu więc postanowiłam spróbować w ziemi ze szklarenką. Jak na razie listeczki siedzą trzy dni i nic się im nie dzieje. Mam nadzieję że ładnie się ukorzenią. To mój debiut ;:224 :uszy
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

myszkas21 pisze:Moje listeczki dotykaja troszkę ścianek szklarenki. Co do podlewania to raczej rzadko to robię, tzn. jak już mają na prawdę sucho. Tak gdzieś wyczytałam że nie wolno przelewać bo zgniją. Wietrzę je raz dziennie ok 15- 30 min i czekam na efekty bo to moje pierwsze będą ze szklarenki. Wcześniej ukorzeniałam w wodzie ale ostatnio w wodzie mi 3 listki zgniły nie wiem czemu więc postanowiłam spróbować w ziemi ze szklarenką. Jak na razie listeczki siedzą trzy dni i nic się im nie dzieje. Mam nadzieję że ładnie się ukorzenią. To mój debiut ;:224 :uszy
Mój też debiut, bo to moje pierwsze listki fiołków :wink: W wodzie mi podgniwały, więc nie było wyjścia - do ziemi :roll: Może doczekam się małych fiołasków :wink: Powinien być niebieski, różowy i biały pełny :)
Dziękuję za odpowiedź ;:196
Awatar użytkownika
myszkas21
500p
500p

Post »

Mam nadzieję że ci się uda. Trzymam kciuki :uszy
Pozdrawiam Sylwia
Moje roślinki
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gruboszek i szczawik to teraz bratnie dusze,żadno z nich nie strajkuje że chce do osobnych doniczek :lol: :D
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

daka pisze:Gruboszek i szczawik to teraz bratnie dusze,żadno z nich nie strajkuje że chce do osobnych doniczek :lol: :D
Dokładnie tak :lol: Świetnie to napisałeś Damianie :uszy ;:138
Awatar użytkownika
iwosia88
1000p
1000p

Post »

Peperomia też już ma swoje mieszkanko, właśnie się wietrzy, bo siedziała pod kloszem :lol:

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”