pamelka - Jolu a jak Twoje róże? nowa lista się realizuje?
lidaki - dziękuję że mnie odwiedziłaś,

a zdjęcia zrobisz innym razem
Tajko - też nie wygrabuję liści z rabat, za dużo nie patrzę bo kiedy? Pod drzewami muszę grabić bo zmoknięte liście grabią się trudniej i gnije trawa, zbiorę je w tym roku do worków na kompost, potrzymam do jesieni i będzie do okopczykowania róż
elsi - Elu, widziałam że moje żurawie do Cibie przyleciały

Hortensja kosmata ma piękne liście i u mnie raczej ozdobna tylko z liści

rośnie trzy lata i jeszcze nie kwitła, nigdy jej nie okrywałam i to z pewnością jest powód że nie kwitnie. Czy widziałaś u kogoś w naszym regionie kwitnącą?
amba19 -

miło ze wpadłaś, róże ładniejsze teraz jesienią, ale sadzone były wiosną więc jeszcze młodziutkie, lubię je coraz bardziej "róża to róża"
Ewelina - to prawda że kwiatów coraz mniej, cieszy nawet jedna róża. Podziwiam u Ciebie nasadzenia w doniczkach na tarasie i przed domem

sama nic nie miałam w tym roku w doniczkach, ale chyba sobie sprawię kilka wrzosów na balkon
an-ka - Aniu, Cosmic Thunder jest boski

to chyba mój najładniejszy, ale rozrasta się bardzo powoli i kwitnie po jednym kwiatku, natomiast najbardziej obfity i też bardzo ładny jest Patricja Jojo, mimo że żółty(raczej miodowy) i bez falbanek to wygląda bardzo okazale, kupiony też w ubiegłym roku, kępa piękna, kwitnie długo i obficie, dostanie lepsze miejsce

Aniu tak pięknie piszesz, dziękuję Ci bardzo ale czytam z niedowierzaniem, nie należą mi się te wszystkie zachwyty, łanów róż jeszcze nie widać bo młodziutkie nasadzenia, Cezar dużo miejsca nie zajmuje, zmieścisz jakoś bo to ładna różyczka
agrazka - Grażynko ścieżka to nie ścieżka, to podjazd

fotografuję to co jako tako wygląda

, reszta jest raczej do zagospodarowania, dużo miałam planów ale nic nie zrobiłam w tym roku, w każdym razie mam jeszcze dużo wolnego miejsca

i zapraszam do oglądania moich poczynań