Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

Andrzej, ale chmury zrobiłeś :shock: na moim niebie takie? To my Wam dziękujemy, bardzo nam było miło i mamy nadzieje że będzie Wam często "po drodze" ;:108

pamelka - Jolu, miło, ciepło, leniwie.... ;:3

Bufo-bufo - przykro mi ale nie wzięłam aparatu, tyle różnych bagaży wozimy w tę i z powrotem że aparat biorę rzadko, ale kolkwicja ma 1,70m wys na tyle samo szerokości, ma trzeci rok, bardzo ładny pokrój, opadające wygięte łukowato gałązki, jeśli masz możliwość posadzić ją jako soliter to polecam

elsi - Elu, mówisz i masz, zdjęcia dużych drzew :) najładniej przebarwiają się u mnie azalie, ale jeszcze malutkie. Nie kupiłam jeszcze żadnych cebulek, pewnie coś kupię ale trochę mam dosyć tej walki z wiatrakami, jak pomyślę ile mi nornice zjadły tulipanów ;:14

Jagodka, witaj, jak widzisz mam duże liściate drzewa, ale to jeszcze nic :wink: sąsiad też ma i od niego wszystkie liście lecą do mnie z wiatrem, przydałaby się jakaś wielka dmuchawa :oops: ale wiatr zawsze wieje w moją stronę
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zdjęcia z ostatnich dni, Abraham Darby ma olbrzymie kwiaty, zapach owocowy tak przyjemny że chce się stać i wąchać, wielkim plusem jest że nie trzeba się przy tym kłaść :) kilka krzaczków blisko ławki - marzenie

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wczoraj właśnie podziwiałam chmurki, które uchwycił Andrzej ;:224 Zjawiskowe były i można byłoby kilka przemian uchwycić ;:224
Różyczka piękna ;:108
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj serdecznie,piękny masz ogród.Wieczorkiem usiądę do kompa i na spokojnie obejrzę wszystko.wróciliśmy z pokazów kwiatów,ale niestety aparat został w domu,zapomniałam zabrac,byłam zła sama na siebie,a było co podziwiac.sorki nie mam zdjec :roll:
Lidia
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Uleczko róża bardzo piękna, ale ten owocowy zapach musi być cudny. ;:108
Barbula okazała i aż wierzyć się nie chce, że tak pięknie zimuje.
U mnie z kolei hibiskusy dzielnie znoszą mrozy i jeśli przemarzną, to tylko same, nie zdrewniałe końce pędów.
Pięknie drzewa złocą się w słońcu, tylko z tymi liśćmi , to utrapienie.
Ja postanowiłam, że z rabat nie będę wybierała, będzie naturalna osłona na byliny, tylko muszę na nie nie patrzeć. :;230
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Udało się Ula, Andrzej Cię wyręczył :wink: .
Kształty chmur niesamowite, dobrze, że są uwiecznione.
Ula, a te liście za różą to może hortensja kosmata?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Lawendo - zachwycające są Twoje jesienne róże i pięknie sfotografowane :lol:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Jesienne róże ... piękne i tym bardziej cenne teraz , gdy w ogrodach coraz mniej kwitnących roślin ...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Panie Lubelski czy Pan tak specjalnie biednym nieukom fotograficznym takie fotki prezentuje? :lol:
A poważnie-cudne ci one i nie można oczu oderwać.

Witaj Ulka.

Bite 2,5 godziny oglądałam Twój raj na ziemi.Czy ty dziewczyno czegoś nie posiadasz?Ogrom lilii i liliowców oglądałam z otwartą buzią-no normalny ślinotok.Ja też kupowałam u Ismeny ale mix-i też mnie zachwycił.No ale ten Cosmic Thunder boski.
Wiesz jak czytałam po ile sztuk kupujesz róż to aż się zaczerwieniłam z emocji-to dopiero plamy z danej odmiany.
Dobrze było tu przylecieć i pooglądać te cuda:budleje,perowskie,lawendowe pole,bzy,peonie,hortusie,powojniki,barbulę i mnóstwo innych roślinek,że o drzewach to już nie wspomnę.
O Cezarze marzę-tylko gdzie go posadzić?Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

oj, ja też przejrzałam cały ogród, robi wrażenie ;:138 Widziała ścieżkę i tak mnie zastanawia, dokąd ona biegnie? Lawendo - pokaż początek i koniec ;:180 Czy ona prowadzi po całym ogrodzie, można nią spacerować i zajrzeć we wszystkie urokliwe zakątki? :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pamelka - Jolu a jak Twoje róże? nowa lista się realizuje? :)

lidaki - dziękuję że mnie odwiedziłaś, :wit a zdjęcia zrobisz innym razem

Tajko - też nie wygrabuję liści z rabat, za dużo nie patrzę bo kiedy? Pod drzewami muszę grabić bo zmoknięte liście grabią się trudniej i gnije trawa, zbiorę je w tym roku do worków na kompost, potrzymam do jesieni i będzie do okopczykowania róż :)

elsi - Elu, widziałam że moje żurawie do Cibie przyleciały :) Hortensja kosmata ma piękne liście i u mnie raczej ozdobna tylko z liści :? rośnie trzy lata i jeszcze nie kwitła, nigdy jej nie okrywałam i to z pewnością jest powód że nie kwitnie. Czy widziałaś u kogoś w naszym regionie kwitnącą?

amba19 - :wit miło ze wpadłaś, róże ładniejsze teraz jesienią, ale sadzone były wiosną więc jeszcze młodziutkie, lubię je coraz bardziej "róża to róża"

Ewelina - to prawda że kwiatów coraz mniej, cieszy nawet jedna róża. Podziwiam u Ciebie nasadzenia w doniczkach na tarasie i przed domem ;:3 sama nic nie miałam w tym roku w doniczkach, ale chyba sobie sprawię kilka wrzosów na balkon

an-ka - Aniu, Cosmic Thunder jest boski ;:108 to chyba mój najładniejszy, ale rozrasta się bardzo powoli i kwitnie po jednym kwiatku, natomiast najbardziej obfity i też bardzo ładny jest Patricja Jojo, mimo że żółty(raczej miodowy) i bez falbanek to wygląda bardzo okazale, kupiony też w ubiegłym roku, kępa piękna, kwitnie długo i obficie, dostanie lepsze miejsce :wink: Aniu tak pięknie piszesz, dziękuję Ci bardzo ale czytam z niedowierzaniem, nie należą mi się te wszystkie zachwyty, łanów róż jeszcze nie widać bo młodziutkie nasadzenia, Cezar dużo miejsca nie zajmuje, zmieścisz jakoś bo to ładna różyczka :)

agrazka - Grażynko ścieżka to nie ścieżka, to podjazd :( fotografuję to co jako tako wygląda :;230, reszta jest raczej do zagospodarowania, dużo miałam planów ale nic nie zrobiłam w tym roku, w każdym razie mam jeszcze dużo wolnego miejsca :lol: i zapraszam do oglądania moich poczynań
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ulcia, oj przybyło dzisiaj, przybyło :D
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Ula ;:196 co to za krzak z takimi pięknymi czarno - bordowymi kiściami którego fotkę zaserwował Andi?
Pierwszy raz widzę swoimi oczyma takie kiście na krzaku.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto - Szkarłatka amerykańska, to bylina, wyrasta od korzenia po zimie, te kiście ładnie się przebarwiają najpierw kwitną na biało a potem jak widać przez szkarłat do fioletu, rośnie wysokie ok 2 m. Znowu mamy piękną pogodę, tylko szkoda ze nie ma grzybów, u Was też nie ma?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

U nas też grzybów nie ma.Pięknie,słonecznie i strasznie sucho...nie padało już... ooo bardzo długo :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”